حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب:

مصلحت جهانی این است که همه ادیان با یکدیگر همکاری کنند

تاریخ انتشار:

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، جمعی از طلاب فعال در استان سیستان و بلوچستان روز چهارشنبه اول مردادماه 1399 با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه دیدار و گفت‌وگو کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در این دیدار به پاسخ‌گویی به سؤالات میهمانان پرداخت و روش و روی‌کرد دانشگاه ادیان و مذاهب در ارتباط با دیگر ادیان و مذاهب را تبیین کرد و گفت: از همان ابتدای جوانی و با سفرهای متعددی که به کشورهای مختلف داشتم، دانستم که نه ما شناخت دقیق و درستی از دیگر ادیان و مذاهب داریم و نه دیگر ادیان و مذاهب، ما را می‌شناسند. لذا به این نتیجه رسیدم که با راه‌اندازی یک مرکز علمی، باب ارتباط و گفت‌وگو بین ادیان و مذاهب را باز کنم. شهر مقدس قم، پایگاه حوزه است و من افتخار آن دارم که جوانی‌ام را پای حوزه گذاشته‌ام.

نواب افزود: باید کاری کنیم که طلاب و علاقه‌مندان، ادیان را کاملاً بشناسند و با آن‌ها تعامل و گفت‌وگو کنند. قرآن کریم می‌فرماید تعالوا الی کلمه سواء بیننا و بینکم. کار ما رد ادیان و یا اثبات بطلان ادیان نیست. ما به گفت‌وگو معتقد هستیم. ما حتی معتقدیم با داعشی‌ها و وهابی‌ها باید حرف زد. آیت‌الله سیستانی که یک ایرانی است رمز وحدت عراق است و امام موسی صدر که او هم یک ایرانی است رمز وحدت لبنان است. اگر اهل‌سنت را از خودمان بدانیم و با آن‌ها گفت‌وگو کنیم، هفت میلیارد نفر هستیم و اگر بر طبل تفرقه بکوبیم، دویست و پنجاه میلیون نفر هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیانیه رسالت ما، معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه‌های اهل‌بیت(ع) است. ما تأکید بر اهل‌بیت(ع) داریم. اهل‌بیت(ع) نزد اهل‌سنت هم محترم است. ما نیز تلاش می‌کنیم اسلام را بر اساس آموزه‌های اهل‌بیت(ع) از راه گفت‌وگو و معرفی عالمانه و احترام به دیگران پیش ببریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در ادامه اضافه کرد: توصیه من به طلاب این است که سعی کنند، از همه وقت خود استفاده کنند و در تهذیب نفس بکوشند و سعی کنند به‌روز باشند. حداقل زبان انگلیسی یا عربی را و در بعضی مناطق، اردو را بیاموزند. مذاهب را بشناسند و بدانند که بسیاری از علمای پاکستان در صد سال گذشته نسبت به محبت اهل‌بیت(ع) دست‌کمی از ما نداشته‌اند. مولوی سربازی امام جمعه چابهار در دانشگاه ادیان و مذاهب سخنرانی کرد و گفت ما خاک کف پای سگ اهل‌بیت(ع) را طوطیای چشم خود می‌کنیم. استاد ایشان هم کتابی نوشته است درباره توسل و تبرک و زیارت و شفاعت که به زودی از سوی دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر خواهد شد. لذا باید در مناطقی مثل سیستان و بلوچستان، و بلکه جهان اسلام، برادری را گسترش دهند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب هم‌چنین گفت: باید ملاقات بین استادان شیعه و سنی و طلاب شیعه و سنی برقرار شود و کسی نیز شما را منع نمی‌کند.

وی در پایان تأکید کرد: مصلحت جهانی این است که همه ادیان با یکدیگر همکاری کنند. دنیا پر از مفسده است و ما باید بر روی مشترکات تأکید کنیم.

مطالب مشابه