اخبار دانشکده

تقویم آموزشی

تاریخ شروع
1402/11/21
تاریخ پایان
1403/03/31

گروه ها

اعضای هیئت علمی

درباره دانشکده

دانشکده شیعه‌شناسی از سال 1387 همزمان با تأسیس دانشگاه ادیان و مذاهب کار خود را آغاز کرد. این دانشکده در کنار دو دانشکده ادیان و دانشکده مذاهب اسلامی در زمره سه دانشکده‌ی نخست دانشگاه ادیان ومذاهب قرار دارد. این دانشکده بر مطالعات حوزه کلام شیعه تمرکز دارد. در این دانشکده تاریخ کلام شیعه و اندیشه کلامی شیعه مستقلاً یا در مقایسه با ادیان و مذاهب دیگر به صورت تخصصی مورد آموزش و پژوهش قرار می‌گیرد. تاریخ اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی شیعه، فرق مختلف تشیع از قبیل زیدیه، اسماعیلیه، نصیریه و فرق منقرض شیعه مانند فطحیه و کیسانیه از جمله مطالب آموزشی است که در این دانشکده تدریس می‌شود.

از مهمترین اهداف این دانشکده این است که دانش‌پژوهان، دانش نظری و روحیه پژوهشی در خصوص آموزه‌ها و تعالیم شیعه، بدست آورند. دانش‌آموختگان این دانشکده در قالب مقالات علمی پژوهشی و پایان نامه، پژوهش‌هایی را به سامان می‌رسانند که می‌تواند گام بزرگی در ارائه منظرهای نو از آموزه‌های تشیع و تعالیم اهل بیت باشد. به این ترتیب در پایان دوران تحصیل محققینی در این دانشکده تربیت می‌شوند که می‌توانند به تقویت تفکر دینی و عمق بخشیدن به تعالیم دینی بپردازند و روحی خلاق در زمینه‌های فرهنگی ناظر بر گفتگوی مذاهب و صلح جهانی داشته باشند. دانش‌آموختگان این دانشکده علاوه بر تدریس در دروس رشته‌های شیعه‌شناسی در قالب اساتید عضو هیئت علمی یا مدعو، در حوزه‌های تاریخ، اندیشه و کلام شیعه می‌توانند به تحقیق و پژوهش بپردازند.

در حال حاضر این دانشـکده در رشـته های «شیعه‌شناسی» در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتري و «شیعه شناسی به زبان انگلیسی» در مقطع ارشد، و « شیعه شناسی گرایش جامعه شناسی» در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد. آموزش در دانشکده شیعه‌شناسی به زبان‌های فارسی، عربی، و انگلیسی انجام می‌شود. در این دانشکده طی برنامه‌های زمان‌بندی شده و مرتب نشست‌های علمی ترویجی در خصوص موضوعات مربوط به شیعه‌شناسی نیز برگزار می‌شود. «انجمن دانشجویی شیعه‌شناسی» یکی از انجمن‌های فعال این دانشکده است که جلسات علمی و سخنرانی متعددی را در دانشکده برگزار می‌کند.

آموزش در دانشکده شیعه‌شناسی در بیشتر رشته‌ها و مقطع‌ها علاوه بر حضوری به صورت مجازی نیز انجام می‌گیرد. در این دانشکده رشته‌های دکتری به صورت پژوهش محور نیز ارائه می‌شود. در تحصیل به شیوه پژوهش محور دانشجو از طریق پروپوزال پذیرش می‌شود و سپس از طریق تحقیق و ارتباط با اساتید راهنما و مشاور که به تشخیص اساتید به صورت مجازی یا حضوری انجام می‌شود پایان نامه‌ی خود را انجام و ارائه می‌دهد.

پذیرش غیر ایرانیان در دانشکده شیعه‌شناسی با پذیرش کسانی که تابعیت ایرانی دارند متفاوت است. تمام کسانی که تابعیت ایرانی دارند از طریق آزمون پذیرش می‌شوند اما غیر ایرانیان بدون آزمون و با ارسال مدارک مورد نظر دانشگاه می‌توانند در این دانشکده برای تحصیل در رشته مورد نظر خود اقدام کنند. درخواست پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌های این دانشکده توسط هیئت علمی گروه‌های علمی بررسی می‌شود و پس از بررسی درخواست از طریق بررسی رزومه، سطح علاقه‌مندی و … موافقت یا عدم موافقت با درخواست اعلام می‌شود. در صورت اعلام موافقت، دانشجو می‌تواند با ارائه مدارک درخواستی دانشگاه، در رشته مورد نظر خود مشغول به تحصیل شود.

دانشکده شیعه‌شناسی در حال حاضر دارای دو گروه «شیعه شناسی»، و «شیعه شناسی به زبان انگلیسی» است. ریاست دانشکده بر عهده جناب حجت الاسلام دکتر جواد لطفی است. مدیریت گروه شیعه شناسی بر عهده‌ی جناب آقای دکتر محمد جاودان، و مدیریت گروه «شیعه شناسی به زبان انگلیسی» نیز بر عهده‌ی حجت الاسلام دکتر حامد فیاضی است.

همچنین اعضای هیئت علمی دانشکده شیعه شناسی نیز حجج اسلام آقایان محمد حسن نادم، دکتر مصطفی جعفر طیاری، دکتر حمیدرضا شریعتمداری، دکتر محمد غفوری نژاد، و آقایان دکتر امداد توران و دکتر محمد حسن محمدی مظفر می باشند.

ساختار اداری

جواد لطفی
رئیس دانشکده
مرتضی مداحی
معاون آموزشی و پژوهشی
محمد صادق مشفقی پور
مشاور ریاست دانشکده در امور آموزشی و پژوهشی
محمد جاودان
مدیر گروه شیعه شناسی
حامد فیاضی
مدیر گروه مطالعات اسلامی_شیعی به زبان انگلیسی
محمد حسن مهدوی
مسئول دفتر و کارشناس پژوهش
سید حسین طباطبایی
کارشناس آموزش
محمد سعید مؤذنی
دبیر گروه مطالعات اسلامی_شیعی به زبان انگلیسی