اخبار دانشکده

اطلاعیه و تقویم آموزشی دانشکده فلسفه

برگزاری دوره دوم نشست علمی دانشکده فلسفه با سخنرانی اساتید…

دانشکده فلسفه دوره دوم نشست علمی برگزار میکند

این دوره از مدرسه زمستانی در بحث فلسفه ذهن با…

نشست زمستانی دانشکده فلسفه برگزار شد….

برگزاری جلسه دفاع آقای کرار بشار معیدی دانشجوی عراقی ارشد…

با راهنمایی دکتر بوالحسنی و داوری دکتر عباس مهدوی

با استادراهنمایی دکتر سید حسن اسلامی و داوری دکترحمیدرضا شریعتمداری

برگزاری جلسه دفاع دانشجوی عراقی ارشد فلسه اخلاق آقای عدنان هلال الزبیدی

تقویم آموزشی

تاریخ شروع
1402/11/21
تاریخ پایان
1403/03/31

گروه ها

اعضای هیئت علمی

درباره دانشکده

دانشکده فلسفه از سال 1393 فعالیت خود را با جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد آغاز نمود. این دانشکده بر مطالعات حوزه فلسفه و کلام اسلامی و نیز فلسفه معاصر تمرکز دارد. هدف تأسیس این دانشکده ایجاد پیوند بین سنت فلسفی اسلامی و رویکردها و مطالعات فلسفی جدید است. فلسفه و کلام اسلامی و فلسفه معاصر اعم از فلسفه دین و فلسفه اخلاق در این دانشکده به صورت تخصصی مورد آموزش و پژوهش قرار می‌گیرد. دانش‌آموختگان این دانشکده در قالب مقالات علمی پژوهشی و پایان نامه، پژوهش‌هایی را به سامان می‌رسانند که می‌تواند گام بزرگی در ارائه منظرهای نو از فلسفه و کلام اسلامی باشد. دانش‌آموختگان این دانشکده علاوه بر تدریس در دروس رشته‌های فلسفه و کلام اسلامی، فلسفه دین و فلسفه اخلاق در قالب اساتید عضو هیئت علمی یا مدعو، در حوزه‌های مذکور می‌توانند به تحقیق و پژوهش بپردازند.

در حال حاضر این دانشـکده در رشـته‌های «فلسفه و کلام اسلامی» در مقطع دکتري و در رشته‌هاي «فلسفه و کلام اسلامی»، «فلسفه دین» و «اخلاق گرایش فلسفه اخلاق» در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد. آموزش در دانشکده فلسفه به زبان‌های فارسی، عربی، و انگلیسی انجام می‌شود. در این دانشکده طی برنامه‌های زمان‌بندی شده و مرتب نشست‌های علمی ترویجی در خصوص موضوعات مربوط به فلسفه و کلام اسلامی و فلسفه دین و اخلاق برگزار می‌شود. «انجمن دانشجویی فلسفه» یکی از انجمن‌های فعال این دانشکده است که جلسات علمی و سخنرانی متعددی را در دانشکده برگزار می‌کند.

آموزش در دانشکده فلسفه بجز رشته فلسفه و کلام اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد که هم بصورت حضوری و هم بصورت مجازی انجام می‌شود در بقیه رشته‌ها و مقطع‌ها تنها بصورت حضوری است. بعلاوه در این دانشکده رشته‌های دکتری به صورت پژوهش محور نیز ارائه می‌شود. در تحصیل به شیوه پژوهش محور دانشجو از طریق پروپوزال پذیرش می‌شود و سپس از طریق تحقیق و ارتباط با اساتید راهنما و مشاور که به تشخیص اساتید به صورت مجازی یا حضوری انجام می‌شود پایان نامه‌ی خود را انجام و ارائه می‌دهد.

پذیرش غیر ایرانیان در دانشکده فلسفه با پذیرش کسانی که تابعیت ایرانی دارند متفاوت است. تمام کسانی که تابعیت ایرانی دارند از طریق آزمون پذیرش می‌شوند اما غیر ایرانیان بدون آزمون و با ارسال مدارک مورد نظر دانشگاه می‌توانند در این دانشکده برای تحصیل در رشته مورد نظر خود اقدام کنند. درخواست پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌های این دانشکده توسط هیئت علمی گروه‌های علمی بررسی می‌شود و پس از بررسی درخواست از طریق بررسی رزومه، سطح علاقه‌مندی و … موافقت یا عدم موافقت با درخواست اعلام می‌شود. در صورت اعلام موافقت، دانشجو می‌تواند با ارائه مدارک مورد نظر دانشگاه، در رشته مورد نظر خود مشغول به تحصیل شود.

دانشکده فلسفه در حال حاضر دارای دو گروه «فلسفه و کلام اسلامی»، و «فلسفه معاصر» است. گروه «فلسفه و کلام اسلامی» دارای یک رشته «فلسفه و کلام اسلامی» در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است. گروه «فلسفه معاصر» دارای دو رشته به نام «فلسفه دین» و «اخلاق گرایش فلسفه اخلاق» در مقطع کارشناسی ارشد است. در آینده‌ی نزدیک دانشکده‌ی فلسفه قصد دارد گروه دیگری با عنوان «دین و علوم شناختی» را راه‌اندازی کند که دارای رشته‌های مرتبط با علوم شناختی و فلسفه ذهن است. ریاست دانشکده‌ی فلسفه را دکتر عباس مهدوی بر عهده دارد. مدیریت گروه فلسفه و کلام اسلامی بر عهده‌ی دکتر محمد کیوانفر، و مدیریت گروه «فلسفه معاصر» بر عهده‌ی دکتر وحید سهرابی‌فر است.

ساختار اداری

دکتر عباس مهدوی
رئیس دانشکده