اخبار

معرفی کتابخانه

كتابخانه دانشگاه اديان و مذاهب از معدود كتابخانه هاي تخصصي ايران است كه در زمينه اديان و مذاهب فعاليت مي كند و همه روزه پذيراي عده زيادي از طلاب و دانشجويانی است كه براي تهيه منابع تحقيقاتي خود به اين دانشگاه مراجعه مي نمايند.

مجموعه غني منابع كتابخانه، پاسخگويي مطلوب به مراجعان، دسترسي آزاد به منابع كتابخانه از طريق سيستم قفسه باز، پذيرش عموم محققان بدون هيچ محدوديتي ، مكانيزه بودن سيستم كتابخانه، امكانات زيراكس، اينترنت و … ، عواملي است كه رضايت مراجعان را جلب نموده است .

اداره کل كتابخانه مي كوشد تا همگام با پيشرفتهاي تكنولوژي روز ، دامنه خدمات خود را هرچه بيشتر گسترش دهد . در همين راستا امكان ارتباط با كتابخانه هاي ديگر از طريق برنامه نوسا (سيمرغ تحت Web ) فراهم شده است كه كاربران مي توانند با انتخاب Log: guest با هركدام ازكتابخانه هاي ميهمان كه در صفحه اول برنامه موجود است به پايگاههاي مهم دانشگاهي و كتابخانه هاي تخصصي دسترسي داشته باشند.

کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب

درحال حاضركتابخانه دانشگاه با گردآوري مجموعه اي ازكتابها و مجلات تخصصي فارسي، عربي و انگليسي يكي از غني ترين كتابخانه هاي تخصصي در سطح كشوراست. عمده كتابها و نشريات كتابخانه درباره فرق و مذاهب اسلام ، مسيحيت، يهوديت، هندوئسم، بوديسم و اديان ابتدايي و … و همچنين دايره المعارف هاي اسلام ، مسيحيت، يهوديت و زرتشت است.

کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب

در حال حاضر پايگاه‌هاي موجود در كتابخانه به شرح زير است :

پايگاه كتاب هاي فارسي و عربي : 66000 جلد

  1. پايگاه كتاب هاي لاتين: 17000 جلد
  2. پايگاه نشريات فارسي : 7000 جلد
  3. پايگاه نشريات لاتين: 46 عنوان
  4. پايگاه مقالات فارسي : 160000 رکورد
  5. پايگاه پايان‌نامه هاي فارسي: 749 عنوان
  6. پايگاه پايان‌نامه هاي لاتين: 100 عنوان
  7. پايگاه ديداري‌شنيداري فارسي : 3000 لوح فشرده
  8. پايگاه ديداري‌شنيداري لاتين: 1200 لوح فشرده

 

ساختار سازماني كتابخانه

کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب

بخش خدمات فني

1. مجموعه سازي :

انتخاب، سفارش و فراهم آوري منابع اطلاعاتي و نيز بهنگام نمودن اين منابع با توجه به نياز محققان ، متخصصان و همچنين به روز نمودن منابع از طريق كارگزاران، نمايشگاههاي داخلي و بين المللي كتاب و ارتباط با ناشران داخلي و خارجي از جمله وظايف بخش مجموعه سازي است.

2. سازماندهي مواد :

فهرست نويسي كتاب ها و مقالات و ورود اطلاعات به رايانه و آماده سازي منابع ، در اين بخش انجام مي گيرد. در حال حاضر كتابخانه از سيستم رايانه اي استفاده مي كند و همچنين اطلاعات كتابخانه بر روي سايت مركز قرار دارد و اين امكان را به محققان مي دهد كه منابع خود را از طريق اينترنت بدون حضور در محل جستجو كنند.

کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب

بخش خدمات عمومي

1. بخش مرجع :

هدف از ارائه خدمات مرجع، كمك به مراجعه كننده براي دستيابي به اطلاعات مورد نظر او است. آگاهي در زمينه منابع موجود در كتابخانه مركز و ساير مراكز تخصصي، ياري رساندن به مراجعين جهت جستجو در رايانه و يافتن كتابهاي مورد نياز و استفاده از منابع مرجع از جمله وظايف اين بخش مي باشد. كتابخانه در تمام روزهاي كاري از ساعت 8 صبح الي 20 داير است.

2. امانات :

بخش امانت با توجه به آيين نامه امانت كتابخانه كه عضويت را فقط محدود به اعضاي هيات علمي مركز مي نمايد، انجام وظيفه مي كند و راهنمايي تمام مراجعان در بدو ورود به كتابخانه را نيز عهد دار است: صدور كارت عضويت براي محققان ميهمان و ثبت اطلاعات مربوط به اعضا و اطلاعات مربوط به امانت و بازگشت كتابها در پايگاه امانت نرم افزار كتابخانه از ديگر وظايف اين بخش به شمار مي رود .

بخشاماناتکتابخانهازساعتصبح لغايت 20 آماده پاسخگويی به مراجعينمحترم می باشد. تعداد اعضای کتابخانه 2274 نفر می باشند که از اين تعداد 1058 نفردانشجو، 60 نفر اساتيد و اعضاي هيئت علمی و1156 نفر اعضاي برون سازماني می باشند.

کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب

 

ساختار اداری

مهدی محمدی شجاعی
مدير کتابخانه و اطلاع رسانی
رضا نظری صمصام
مسئول سفارش و خدمات فنی
بهروز يل
کارشناس فهرست نويسی
علی اکبر تلخابی
مسئول ميز امانت

نمودار اسناد و فعالیت ها

در حال بروزرسانی

منشور اخلاق حرفه ای

در حال بروزرسانی

کتابخانه های همکار

در حال بروزرسانی

شرایط عضویت در کتابخانه

در حال بروزرسانی

آموزش نرم افزار کتابخانه

در حال بروزرسانی

تماس با مسئولین کتابخانه

در حال بروزرسانی