جامعه‌شناسی فرهنگ

دوره کارشناسی ارشد رشته ناپیوسته جامعه‌شناسی فرهنگ، یکی از دوره‌های تخصصی است که در طول آن فراگیران با دروس این رشته آشنا شده و پس از گذراندن واحدهای حوزوی و تخصصی موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد خواهند شد.

ضرورت دانش جامعه‌شناسی فرهنگ بر کسی پوشیده نبوده و تبیین دیدگاه‌های اسلام در این خصوص زمینه را برای حضور مؤثر دانشجویان در مجامع علمی و آکادمیک را مهیا می‌سازد. شناخت فرهنگ‌ها و گروه‌های مختلف اجتماعی در جوامع گوناگون می‌تواند از فوائد مؤثر در ارتباطات اجتماعی تلقی شود. آنچه بر ضرورت و اهمیت رشته‌های کارشناسی ارشد می‌افزاید یافتن تخصص و قدرت نقد و بررسی مباحث علوم اجتماعی در حوزه فرهنگ است که بی‌توجهی به آن می‌تواند کشورها را در معرض آسیب‌های فرهنگی قرار داه و زمینه‌ساز اضمحلال اجتماعی آنان را فراهم گرداند.

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند نقش‌های متعددی را در راستای آموزش، پژوهش و تبلیغ معارف دینی در حوزه علوم انسانی ـ اجتماعی ایفا نمایند و مهارت‌ها و توان لازم را در مباحث مختلف حوزه فرهنگ به‌دست آورند، ازجمله: توانمندی پژوهش در زمینه مباحث اجتماعی و فرهنگی اسلام، ارائه مدل و الگوی اسلامی در حوزه مباحث فرهنگی، تدریس علوم اجتماعی در سطح دانشگاه‌های جهان اسلام، نقد و بررسی نظریه‌ها و مکاتب جامعه‌شناختی غربی با رویکرد دینی و توانمندی نحصیل در دوره‌های بالاتر.

داشتن مدرک کارشناسی یا معادل آن برای همه داوطلبان و داشتن سطح دو حوزوی برای داوطلبان آزمون اختصاصی دانشگاه به‌منظور تحصیل در این رشته کافی است. برای داوطلبان غیرایرانی این مدرک باید به تایید کنسولگری ایران در کشوری که صادر کننده آن است رسیده باشد. دانشجویان متقاضی تحصیل در این رشته بدون در نظر گرفتن رشته کارشناسی می‌توانند در این رشته تحصیل کنند. بر این اساس هر فردی با هر رشته‌ی تحصیلی در مقطع کارشناسی یا سطح دو در صورت داشتن صلاحیت علمی و موافقت اعضای هیئت علمی گروه علمی می‌تواند در این دوره تحصیل کند. طبعا داشتن کتاب، مقاله علمی و ژورنالیستی و علاقه‌مندی شرکت در این رشته‌ها می‌تواند در موافقت هیئت علمی گروه تاثیر گذار باشد. داوطلبان ایرانی نیز باید در آزمون کتبی (متمرکز) این رشته‌ها پذیرفته شوند و طبعاً بعد از بررسی صلاحیت علمی و یا در حین بررسی آن صلاحیت عمومی این دسته از داوطلبان باید به تایید سازمان گزینش دانشجو یا سازمان امور دانشجویان (برای اتباع غیرایرانی) نیز برسد..

طول دوره کارشناسی ارشد «جامعه‌شناسی فرهنگ» 2 و نیم سال و برابر 5 نیم سال تحصیلی است. طول هر نیمسال برابر 16 هفته و ساعت دروس بر مبنای هر واحد یک ساعت در هفته است. اگر به تشخیص گروه آموزشی مدت 2 و نیم سال برای گذراندن دروس اصلی و جبرانی یا اتمام پایان‌نامه کافی نباشد، حداکثر یک نیم سال دیگر به مدت آموزشی دو و نیم ساله اضافه می‌شود.برنامه کارشناسی ارشد «جامعه شناسی فرهنگ» شامل 44 واحد درسی است که 28 واحد اصلی و 12 واحد جبرانی و 4 واحد پایان نامه می باشد. دانشجو ملزم است همه واحدهای اصلی و پایان‌نامه و نیز با توجه به رشته کارشناسی که در آن فارغ التحصیل شده هر چند تعداد واحد از دروس جبرانی را به تشخیص گروه آموزشی بگذراند.

دروسی همچون «جامعه‌شناسی علم و تکنولوژی»، «جامعه‌شناسی معرفت»، «جامعه‌شناسی تاریخ تمدن اسلامی»، «جامعه‌شناسی فرهنگ»، «جامعه‌شناسی هنر و ادبیات»، «مردم شناسی فرهنگی» و «جامعه‌شناسی ارتباطات جمعی» از جمله دروس اصلی است که در این رشته تدریس می‌شود.

همچنین دروسی مانند «زبان تخصصی ۱» و «زبان تخصصی ۲» نیز در میان دروس پیش‌نیاز این رشته گنجانده شده‌ است.

  • جهت اطلاع از هزینه کل دوره برای دانشجویان ایرانی که از طریق کنکور یا آزمون داخلی پذیرفته می‌شوند به صفحه پذیرش دانشجویان دوره فوق لیسانس قسمت شهریه مراجعه کنید.
  • هزینه‌ی کل دوره برای دانشجویان غیر ایرانی (سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱): 4۰۰۰ دلار (این هزینه شامل هزینه‌­های تحصیلی دانشجوست و شامل هزینه­‌های زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمی­‌شود).

  1. از طریق آزمون کارشناسی‌ارشدناپیوسته سازمان سنجش آموزش کشور

داوطلبان در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون مقطع کارشناسی‌ارشد سازمان سنجش کشور پذیرفته خواهند شد. شرایط اختصاصی و عمومی این آزمون توسط سازمان سنجش آموزش کشور در دفترچه شماره (1) آزمون هر سال اعلام خواهد گردید. پذیرش در این شیوه به‌صورت متمرکز (بدون مصاحبه) خواهد بود. » برای ثبت نام کلیک کنید (سایت سازمان سنجش بخش ارشد)

  1. از طریق آزمون مقطع کارشناسی‌ارشد اختصاصی دانشگاه ادیان و مذاهب (ویژه طلاب)

داوطلبان طلبه در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون اختصاصی مقطع کارشناسی‌ارشد که توسط دانشگاه ادیان و مذاهب با مجوز رسمی از سازمان سنجش کشور برگزار می‌گردد، پذیرفته خواهند شد. شرایط عمومی و اختصاصی آزمون از طریق اطلاعیه رسمی دانشگاه اعلام خواهد گردید. شیوه پذیرش به‌صورت متمرکز (بدون مصاحبه) خواهد بود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت آزمون دانشگاه)

  1. از طریق آزمون مقطع کارشناسی‌ارشد اتباع غیرایرانی غیربورسیه

ابتدا مدارک زیر را تهیه:

  • فرم درخواست تکمیل شده
  • تصویر گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر
  • تصویر مدرک دیپلم و کارشناسی یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا فارسی
  • اصل مدارک دیپلم و کارشناسی یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا فارسی (دانشجو هنگام مراجعه به دانشگاه و شروع به تحصیل این مدارک را تحویل می­‌دهد).
  • تصویر یک قطعه عکس پرسنلی 4*3
  • رزومه شامل سوابق تحصیلی و کاری (در صورت تمایل)

سپس دکمه «درخواست کن» در مقابل هر رشته شما را به پورتال ثبت نام آن رشته منتقل می­‌کند. در پورتال ثبت نام شما می‌­توانید مدارک و درخواست خود را بارگزاری و ارسال کنید. ثبت نام شما زمانی تکمیل می­‌شود که درخواست و مدارک خود را به طور کامل در پورتال ثبت­‌نام بارگزاری و ارسال کنید.

داوطلبان غیرایرانی برای ثبت نام کلیک کنید.