با حضور مدرس دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد

نشست علمی «بررسی نسبت دین و قانون در آمریکا» از سوی دانشکده ادیان برگزار شد

تاریخ انتشار:

دکتر زهرا تخشید با بیان این‌که در آمریکا ایالت‌ها زیرمجموعه جمهوری هستند ولی در فدرال‌ها خودشان قوه مقننه و مجریه جدا دارند، افزود: بعد از این‌که مناطق مختلف آمریکا چند بار بین کشورهای اروپایی دست به دست شد، درنهایت بریتانیا با تشکیل ۱۳ مستعمره بر بومیان این کشور مسلط شد و مالیات‌های خیلی زیادی از آنها می‌گرفتند، این‌قدر این مالیات‌ها زیاد شد که مردم شورش کردند. البته محدودیت‌های مذهبی هم یکی از مشکلات آنها بود، زیرا کلیسا برخی موارد اجباری را بر مردم تحمیل می‌کرد.

مدرس دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد آمریکا تصریح کرد: در اثر این شورش، جنگ رخ داد و درنهایت انگلیس عقب‌نشینی کرده و کلونی‌های مستقل ایجاد شدند. این کلونی‌ها تحت عنوان ۱۳ یونین یا ایالت مستقل ایجاد شدند که بعدها با هم متحد شدند و قانون اساسی مشترکی را نوشتند. لذا اولین قانون اساسی در فیلادلفیا نوشته شد و بعد در ایالت‌های دیگر.

تخشید بیان کرد: بعد از تصویب قانون‌های اساسی در آن صحبتی درباره دین نشده بود مگر این قانون که هیچ‌کس اجازه ندارد برای استخدام فردی از او گزینش مذهبی بکند، این در حالی است که پیش از آن یعنی در دوره تسلط انگلیسی‌ها، هر فردی باید تعهد خود را به کلیسا اعلام می‌کرد. لذا متمم‌هایی را به این قانون افزودند که طبق اولین متمم آن، کنگره نباید مذهب رسمی برای کشور تصویب کند و از عمل کردن به مذهب افراد هم نباید جلوگیری کند.

مطالب مشابه