شعر «ژرفا» در تاریخ خواهد ماند

تاریخ انتشار:

شعر ژرفا پیوندی جدایی‌ناپذیر با قرآن و حدیث و محتوای غنی اسلامی دارد و به همین دلیل شعر ایشان به کتاب ابدیت گره خورده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین سید ابوالحسن نواب، مؤسس و بنیانگذار دانشگاه ادیان و مذاهب شامگاه پنج‌شنبه در آیین نکوداشت سید ابوالقاسم حسینی ژرفا در شب میلاد امیرمؤمنان علی (ع) که در سالن شیخ طوسی ساختمان ستادی دفتر تبلیغات اسلامی قم، برگزار شد، گفت: آقای ژرفا را کسی از ژرفا نمی‌شناسد، همه ظاهرش را می‌بینند. ایشان خیلی عمق دارد اما آنچه در ظاهرش می‌بینیم یک دنیا صفا، صداقت، صراحت، همدلی، و همراهی است که در کار دارد.

وی تاکید کرد: استاد ژرفا این سال‌ها دست ما را در مدرسه اسلامی هنر گرفت و هیچ وقت خودش را مانعی در راه ما قرار نداد و هیچ منیت و خود محوری نداشت.

نواب ادامه داد: سر ماندگاری مثنوی، سعدی و حافظ در بین همه شعرا چیست؟ چون این‌ها خودشان را به قرآن گره زدند و قرآن هم کتابی است ماندگار و از همین رو این‌ها هم ماندگار شدند. شعر ژرفا در تاریخ خواهد ماند، چون شعرش به قرآن و حدیث و محتوای غنی اسلامی گره خورده است. شعر ایشان به کتاب ابدیت گره خورده است.

مؤسس و بنیانگذار دانشگاه ادیان و مذاهب، تصریح کرد: همه به حوزه انتقاد می‌کنند اما چرا برآیند حوزه در تولیدات فرهنگی نقصی ندارد و سرآمد است؟ درست است که سازمانی همکاری نمی‌کند اما تک ستاره‌هایی در حوزه هستند که بار همه را بر دوش می‌کشند. حوزه در ادبیات کم دارد اما یکی مثل محدثی و ژرفا ظهور می‌کنند و یک نقیصه را در حوزه برآورده می‌نمایند. آقای ژرفا یکی از آن ستاره‌هاست که ضعف حوزه را در زمینه ادب و قلم جبران می‌کند.

شعر «ژرفا» در تاریخ خواهد ماند

در ادامه حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین دکتر امیر جوان‌آراسته رئیس دانشکده عرفان دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: همه ما یک ارادت قبلی و قلبی به استاد داریم و این فرصت را برای دانشگاه ادیان و مذاهب مغتنم می‌دانیم. توفیق داشتم سال‌ها در محضر استاد باشم و سال‌های اخیر روابط نزدیک‌تری بود و در جنبه‌های مختلف از ایشان یاد گرفتم و آموختم.

وی بیان کرد: جنبه‌های علمی، پژوهشی، ترجمه‌ای و ساحت اخلاق و ادب و تواضع و حسن و خلق ایشان به یاد ماندنی و تاثیرگذار است. در عرصه مباحث علمی حقوق را در دانشگاه بهشتی خواند و بعد از آن پیشنهاد خوبی در دانشگاه‌های تهران داشت اما فضای دانشگاه را رها کرد و به حوزه آمد.

رئیس دانشکده عرفان دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: چون استاد ژرفا گمشده‌ای داشتند و اینجا به دنبال آن آمدند. این نشان می‌دهد انسانی که هدفمند کار کند، وقتی به حوزه می‌آید یک سیر برای خودش تعریف کرد.

دکتر جوان‌آراسته تاکید کرد: مفید بودن این نیست که در جریان‌های شناخته شده باشید. انسان می‌تواند به جای اینکه جریان‌ها او را با خود ببرند، مفید و جریان‌آفرین باشد . ایشان فتح باب کردند، خودش را فدا می‌کند تا مسیر جدیدی برای علاقه‌مندان باز کند. یکی از برکات استاد همین ترجمه «الغدیر» بود که سالیان متمادی برای این اثر گران‌سنگ وقت گذاشت. الغدیر یکی از آثار باقیات الصالحات ایشان خواهد بود که قریب ۱۰ سال از بهترین دوران زندگی خودش را برای آن صرف کرد با دقت ترجمه کردند.

وی در پایان گفت: ایشان استاد پیشکسوتی هستند که پیشکسوت‌سازی نکردند و این یکی از جلوه‌های اخلاقی استاد ژرفا است.