
روانشناسی شخصیت
رشته «روانشناسی شخصیت» در مقطع کارشناسی ارشد یک دوره کامل آموزشی، مطابق با ضوابط و مصوبات شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که در رابطه با بررسی ذهن بوده و شامل مسائلی مانند شناخت، درک، رفتار و احساس میشود.
روانشناسان شخصیت برای کسب دانش روانشناسی به صورت حرفهای تعلیم دیدهاند و این انگیزه در آنها وجود دارد تا بدینوسیله به سایر افراد کمک کنند تا خود را با مشکلات مختلف زندگی وفق دهند. آنها خدمات متنوعی از قبیل روان درمانی و سنجش شخصیت را ارائه میدهند و از تکنیکهای مختلفی که مورد حمایت تحقیقات و نظریهها هستند استفاده میکنند. تحصیل در رشته روانشناسی شخصیت به شما این امکان را میدهد که نحوه واکنش انسانها و نحوه تعامل آنها با شرایط محیطی را مورد بررسی قرار دهید.
ورود به این رشته از طریق آزمون ورودی دورههای کارشناسی ارشد ناپیوسته و از مجموعه رشتههای روانشناسی است. دانش آموختگان این رشته میتوانند علاوه بر تدریس در مراکز عملی و دانشگاهی، تدریس در دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی، به انجام امور درمانی و مشاوره بپردازند. همچنین این افراد میتوانند در نهادهای دولتی، مدارس و مراکز درمانی مشغول به کار شوند.
داشتن مدرک لیسانس یا معادل آن برای تحصیل در این رشته کافی است. این مدرک باید به تأیید کنسولگری ایران در کشوری که صادر کننده آن است رسیده باشد. دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل در این رشته بدون در نظر گرفتن رشته لیسانس میتوانند در این رشته تحصیل کنند. بر این اساس هر فردی که خارج از ایران تحصیل کرده باشد با هر رشته تحصیلی در مقطع لیسانس در صورت داشتن صلاحیت علمی و موافقت اعضای هیئت علمی گروه علمی میتواند در این دوره تحصیل کند. طبعاً داشتن کتاب، مقاله علمی و ژورنالیستی و علاقهمندی شرکت در این رشتهها میتواند در موافقت هیئت علمی گروه تأثیر گذار باشد.
طول دوره کارشناسی ارشد «روانشناسی شخصیت» 2 سال و برابر 4 نیم سال تحصیلی است. طول هر نیمسال برابر 16 هفته و ساعت دروس بر مبنای هر واحد یک ساعت در هفته میباشد. اگر به تشخیص گروه آموزشی مدت 2 سال برای گذراندن دروس جبرانی یا اتمام پایاننامه کافی نباشد، حداکثر دو نیم سال دیگر به مدت آموزشی دو ساله اضافه میگردد.
مطالب و دروس ارائه شده در رشته روانشناسی شخصیت شامل «بررسی تفضیلی نظریه ها و مکاتب شخصیت»، «آسیب شناسی روانی (با توجه ویژه به اختلالات شخصیت)»، «علم النفس و مقایسه آن با روانشناسی جدید»، «روش تحقیق پیشرفته»، «روانشناسی رشد»، «روانشناسی رشد» و «سمینار یافته های جدید در روانشناسی شخصیت» میشود. همچنین دروسی مانند «نگرشها (مبانی، تشکیل، تغییر و سنجش آن)» و «پسیکوفیزیولوژی و نوروپسیکولوژی» اختیاری خواهند بود.
بیشتر دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته روانشناسی شخصیت میتوانند در مراکز دولتي نظير بهزيستي، شهرداری، نيروي انتظامي، سازمان زندانها، کانون اصلاح و تربيت، مدارس، سازمان بهزیستی و … فعالیت کنند.