رشته «تاریخ اسلام» در مقطع کارشناسی ارشد یک دوره کامل آموزشی، مطابق با ضوابط و مصوبات شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که در آن به موضوع تاریخ اسلام در ابعاد مختلف آن پرداخته می‌شود. شناخت علمی، حق طلبانه و آزاداندیشانه و در عین حال نقادانه تاریخ اسلام موجب آشنایی با گستره ی دین و شناخت تاثیر و نفوذ آن در زندگی بشر می‌شود. همچنین این شناخت، ابزارهای مقابله با معنویت گریزی و ایمان ستیزی را در اختیار قرار می‌گذارد. از سوی دیگر شناخت زوایای تاریخ اسلام می‌تواند نقاط قوت و ضعف دینداران را نشان دهد و پیروان ادیان و مذاهب را به آسیب شناسی ایمان و به تهذیب و تصفیه دستاوردهای مذهبی هدایت کند.

از مهمترین اهداف این رشته در این مقطع زمینه سازی برای آموزش دانشوران و محققان صاحب‌نظر در ابعاد مختلف تاریخ اسلام است. دانش آموختگان این رشته می‌توانند به عنوان نیروی انسانی آگاه به تاریخ اسلام، در جهت برقراری ارتباط و گفتگو با اندیشمندان و پیروان ادیان و مذاهب دیگر ایفا نقش کنند. همچنین آنها می‌توانند در مراکز و سازمان‌های فرهنگی، علمی و تبلیغی داخل کشور به تربیت نیروی انسانی متخصص جهت امور فرهنگی و تبلیغی بپردازند.

داشتن مدرک لیسانس یا معادل آن برای تحصیل در این رشته کافی است. این مدرک باید به تایید کنسولگری ایران در کشوری که صادر کننده آن است رسیده باشد. دانش‌جویان خارجی متقاضی تحصیل در این رشته بدون در نظر گرفتن رشته لیسانس می‌توانند در این رشته تحصیل کنند. بر این اساس هر فردی که خارج از ایران تحصیل کرده باشد با هر رشته‌ی تحصیلی در مقطع لیسانس در صورت داشتن صلاحیت علمی و موافقت اعضای هیئت علمی گروه علمی می‌تواند در این دوره تحصیل کند. طبعا داشتن کتاب، مقاله علمی و ژورنالیستی و علاقه‌مندی شرکت در این رشته‌ها می‌تواند در موافقت هیئت علمی گروه تاثیر گذار باشد.

طول دوره کارشناسی ارشد «تاریخ اسلام» 2 سال و برابر 4 نیم سال تحصیلی است. طول هر نیمسال برابر 16 هفته و ساعت دروس بر مبنای هر واحد یک ساعت در هفته می‌باشد. اگر به تشخیص گروه آموزشی مدت 2سال برای گذراندن دروس جبرانی یا اتمام پایان‌نامه کافی نباشد، حداکثر دو نیم سال دیگر به مدت آموزشی دو ساله اضافه می‌گردد. برنامه کارشناسی ارشد «تاریخ اسلام» شامل 44 واحد درسی است که 28 واحد دروس اصلی، 12 واحد دروس جبرانی و 4 واحد پایان‌نامه است. دانشجو ملزم است کلیه واحدهای اصلی و پایان‌نامه و نیز با توجه به رشته کارشناسی که در آن فارغ التحصیل شده هر چند تعداد واحد از دروس جبرانی را به تشخیص گروه آموزشی بگذراند.

دروسی همچون «تاریخ پیامبر اکرم (ص)»، «سیره امامان شیعه»، «تاریخ امویان»، «تاریخ عباسیان»، «تاریخ شیعه»، «تاریخ تحولات اسلامی در شمال افریقا و اندلس»، و «تاریخ تحولات اسلامی در دوره خلافت عثمانی» از جمله دروس تخصصی اند. همچنین دروسی مانند «تاریخ در قرآن»، «جغرافیای تاریخی سرزمینهای اسلامی»، و «فلسفه تاریخ» نیز در میان دروس جبرانی گنجانده شده‌اند.

• هزینه کل دوره برای دانشجویان ایرانی که از طریق کنکور یا آزمون داخلی پذیرفته می‌شوند (سال 1400-1401): 18میلیون تومان (این هزینه شامل هزینه‌­های تحصیلی دانشجوست و شامل هزینه­‌های زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمی­‌شود).
  • هزینه‌ی کل دوره برای دانشجویان غیر ایرانی (سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱): 4۰۰۰ دلار (این هزینه شامل هزینه‌­های تحصیلی دانشجوست و شامل هزینه­‌های زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمی­‌شود).

مجموعه مدارکی که برای ثبت‌نام در رشته­‌های کارشناسی ارشد حضوری دانشگاه ادیان و مذاهب لازم است عبارتند از:

• فرم درخواست تکمیل شده
  • تصویر گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر
  • تصویر مدرک دیپلم و کارشناسی یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا عربی یا فارسی
  • اصل مدارک دیپلم و کارشناسی یا معادل آن و ریزنمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا عربی یا فارسی (دانشجو هنگام مراجعه به دانشگاه و شروع به تحصیل این مدارک را تحویل می­‌دهد).
  • تصویر یک قطعه عکس پرسنلی 4*3
  • رزومه شامل سوابق تحصیلی و کاری (در صورت تمایل)

دکمه «درخواست کن» در مقابل هر رشته شما را به پورتال ثبت نام آن رشته منتقل می­‌کند. در پورتال ثبت نام شما می‌­توانید مدارک و درخواست خود را بارگزاری و ارسال کنید. ثبت نام شما زمانی تکمیل می­‌شود که درخواست و مدارک خود را به طور کامل در پورتال ثبت­‌نام بارگزاری و ارسال کنید.