مطالعات تطبیقی ادیان گرایش الهیات مسیحی

دکتری | حضوری

رشته دکتری «مطالعات تطبیقی ادیان گرایش الهیات مسیحی» یک دوره کامل آموزش تخصصی، مطابق با ضوابط و مصوبات شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که در آن به بررسی ابعاد مختلف تاریخی و الهیاتی دین مسیحیت از ابتدا تا عصر حاضر و همچنین به بررسی جایگاه مسیحیت در قرآن و اسلام پرداخته می‌شود. دین در گذشته و حال با مصادیق و نمودهای مختلف خود حیات فکری، معنوی و اجتماعی بشر را به طور گسترده تحت تاثیر قرار داده است. به همین دلیل به طور عام مطالعه ادیان و به طور خاص مطالعه الهیات ابراهیمی یعنی یهودیت، مسیحیت و اسلام با توجه به گستره جغرافیایی و پراکندگی جمعیتی وسیعی که دارند، اهمیت ویژه‌ای دارد. با توجه به خاستگاه مشترک، ارتباط محتوایی و مناسبات تاریخی این سه دین ابراهیمی، شناخت هر یک از این ادیان توسط پیروان دو دین دیگر اولا به شناخت بهتر دین خود و ثانیا به تحقق گفتگوی ادیان کمک می‌کند.

دانش آموختگان رشته «مطالعات تطبیقی ادیان گرایش مسیحیت» می‌توانند علاوه بر تدریس در مراکز عملی و دانشگاهی، به تحقیق در زمینه مسائل و موضوعات مختلف مسیحیت بپردازند تا علم بومی را در این خصوص تقویت کنند. همچنین این دانش اموختگان می‌توانند به عنوان متخصصینی جهت بررسی گفتگوی بین ادیان به شمار آیند.

طول دوره دکتری «مطالعات تطبیقی ادیان گرایش مسیحیت» ۴ سال و برابر ۸ نیم سال تحصیلی است که ۴ نیم‌سال آن برای آموزش، یک نیم‌سال برای گذراندن آزمون جامع و سه نیم سال آن برای نگارش رساله دکتری می‌باشد. دانشجویان در ترم اول دروس جبرانی و در ترم‌های بعدی واحدهای دروس تخصصی و اختیاری را می‌گذرانند.

داشتن مدرک فوق لیسانس یا معادل آن برای تحصیل در این رشته کافی است. این مدرک باید به تایید کنسولگری ایران در کشوری که صادر کننده آن است رسیده باشد. بر این اساس، لزومی بر تطابق رشته تحصیلی در مقطع قبلی با مقطع دکترا برای دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل در این رشته وجود ندارد. هر فردی که خارج از ایران تحصیل کرده باشد با هر رشته‌ی تحصیلی در صورت داشتن صلاحیت علمی و موافقت اعضای هیئت علمی گروه می‌تواند در این دوره تحصیل کند. در واقع دانشجوی غیر مرتبط با رشته دکتری باید صلاحیت علمی خود را به هر طریق ممکن به اعضای هیئت علمی گروه اثبات کند. طبعا داشتن کتاب، مقاله علمی و ژورنالیستی و علاقه‌مندی شرکت در این رشته‌ می‌تواند در موافقت هیئت علمی گروه تاثیر گذار باشد.

طول دوره دکتری «مطالعات تطبیقی ادیان گرایش مسیحیت» ۴ سال و برابر ۸ نیم سال تحصیلی است که ۴ نیم‌سال آن برای آموزش، یک نیم‌سال برای گذراندن آزمون جامع و سه نیم سال آن برای نگارش رساله دکتری می‌باشد. دانشجویان در ترم اول دروس پیش نیاز و در ترم‌های بعدی واحدهای دروس تخصصی و اختیاری را می‌گذرانند. برنامه دکتری «مطالعات تطبیقی ادیان گرایش مسیحیت» شامل 62 واحد درسی است که 18 واحد آن اصلی، 26 واحد پیش‌نیاز و 18 واحد نیز پایان نامه است. دروسی همچون «خاستگاه نظریه‌های الهام و حجیت کتاب مقدس»، «روش‌شناسی تفسیر کتاب مقدس»، «الاهیات مسیحی»، «الاهیات کاتولیک مسیحی»، «الاهیات پروتستانی»، «الاهیات ارتدوکس» دروس اصلی‌اند. در میان واحدهای پیش‌نیاز نیز دروسی همچون «خاستگاه‌های مسیحیت»، «تاریخ الاهیات یهودی تا آغاز مسیحیت»، «تاریخ مسیحیت تا قرون وسطی»، «چهره مسیحیت در قرآن و روایات اسلامی»، «مقایسه ساختاری و محتوایی قرآن و کتاب مقدس»، و «چهره مسیحیت در قرآن و روایات اسلامی» گنجانده شده است.

• هزینه کل دوره برای دانشجویان ایرانی که از طریق کنکور یا آزمون داخلی پذیرفته می‌شوند (سال 1400-1401): 125میلیون تومان (این هزینه شامل هزینه‌­های تحصیلی دانشجوست و شامل هزینه­‌های زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمی­‌شود).
  • هزینه‌ی کل دوره برای دانشجویان غیر ایرانی (سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱): 9۰۰۰ دلار (این هزینه شامل هزینه‌­های تحصیلی دانشجوست و شامل هزینه­‌های زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمی­‌شود).

مجموعه مدارکی که برای ثبت نام در رشته­‌های دکتری حضوری دانشگاه ادیان و مذاهب لازم است عبارتند از:

• فرم درخواست تکمیل شده
  • تصویر گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر
  • تصویر مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا عربی یا فارسی
  • اصل مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد یا معادل آن و ریزنمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا عربی یا فارسی (دانشجو هنگام مراجعه به دانشگاه و شروع به تحصیل این مدارک را تحویل می­‌دهد).
  • تصویر یک قطعه عکس پرسنلی 4*3
  • رزومه شامل سوابق تحصیلی و کاری

دکمه «درخواست کن» در مقابل هر رشته شما را به پورتال ثبت نام آن رشته منتقل می­‌کند. در پورتال ثبت نام شما می‌­توانید مدارک و درخواست خود را بارگزاری و ارسال کنید. ثبت نام شما زمانی تکمیل می‌­شود که درخواست و مدارک خود را به طور کامل در پورتال ثبت­‌نام بارگزاری و ارسال کنید.