



















به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی جعفرطیاری، سرپرست دانشگاه ادیان و مذاهب در دیدار و گفتوگوی صمیمی با اعضای هیئت علمی این دانشگاه، ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، از تلاشهای تمامی دستاندرکاران و مسئولان دانشگاه در طول سالیان متمادی، از جمله هیئت امناء، حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب، دکتر رحمان بوالحسنی، اعضای هیئت علمی، کارمندان، دانشجویان، به پاس نقش بیبدیلشان در پیشرفت و تعالی دانشگاه ادیان و مذاهب تقدیر و تشکر کرد.
وی با اشاره به نقش حیاتی دانشگاه ادیان و مذاهب در نظام اسلامی، اظهار داشت: دانشگاه ادیان و مذاهب، مولود نظام اسلامی است و همچنان با تبعیت از منویات امام خمینی (ره) و امام خامنهای (مدظله العالی) در راستای خدمت به این نظام و انقلاب به تلاشهای علمی و فرهنگی خود ادامه خواهد داد.
دکتر جعفرطیاری با استناد به بیانیه رسالت دانشگاه، هدف غایی این مرکز علمی را معرفی اسلام بر اساس آموزههای اهل بیت (ع) دانست و افزود: اگر ما مطالعات ادیان دیگر را نیز دنبال میکنیم، این امر ریشه در اندیشههای ناب امام خمینی (ره) و امام خامنهای (مدظله العالی) دارد که برخاسته از منابع تفکر اسلامی یعنی کتاب، سنت و عقل است.
سرپرست دانشگاه ادیان و مذاهب با تأکید بر اهمیت تعامل و گفتوگو با پیروان سایر ادیان، خاطرنشان کرد: اگر بنده به عنوان یک طلبه موظف هستم و اعتقاد دارم که باید با صاحبان ادیان و پیروان ادیان مختلف، حتی کسانی که در عمل دین را قبول ندارند، برخورد اسلامی داشته باشم و با آنها به گفتوگو بپردازم؛ همه اینها به خاطر همان تأکیدات اسلامی است که بر اساس معارف اهل بیت (علیهم السلام) شکل گرفته است.
دکتر جعفرطیاری در ادامه سخنان خود با انتقاد از رویکردهای صرفاً تقلیدی از غرب و شرق در مطالعات دینی، تصریح کرد: ما به دنبال این نیستیم که فلان غربی یا شرقی از ما خوشش بیاید و به خاطر این مسئله نیست که با آنها به گفتوگو میپردازیم، بلکه گفتوگو و تعامل و مدارا یکی از آموزههای فرهنگ شیعی است که ما به آن پایبندیم.
وی تاکید کرد؛ ما در دانشگاه ادیان و مذاهب بر اساس آموزههای شیعی عمل میکنیم و معتقدیم که این آموزهها بهترین راهنما برای تعامل با سایر ادیان و فرهنگها هستند.
دکتر جعفرطیاری در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت نقش دانشگاه ادیان و مذاهب در معرفی اسلام ناب محمدی (ص) به جهانیان تأکید کرد و اظهار داشت: دانشگاه ادیان و مذاهب، به عنوان یک مرکز علمی و تخصصی در حوزه ادیان، وظیفه دارد که با استفاده از روشهای علمی و پژوهشی، به تبیین و ترویج آموزههای اصیل اسلام بپردازد و از تحریف و سوءاستفاده از این آموزهها جلوگیری کند.
وی افزود: این دانشگاه باید با تربیت متخصصان و پژوهشگران متعهد و مجرب، نقش موثری در گفتوگوی بین ادیان و فرهنگها ایفا کند و به تقویت صلح و همزیستی مسالمتآمیز در جهان کمک کند.
در پایان، دکتر مصطفی جعفرطیاری ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، آمادگی خود را برای پاسخگویی به سوالات حاضران اعلام کرد و از آنان خواست تا با طرح سوالات و نظرات خود، به غنای فرهنگی و علمی دانشگاه کمک کنند.
گفتنی است در این نشست صمیمی، اعضای هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب پرسشها و پیشنهادهای تخصصی خود را در حوزههای آموزش، پژوهش و تعاملات بینالمللی با حجتالاسلام والمسلمین دکتر جعفرطیاری مطرح کردند. سرپرست دانشگاه نیز به تفکیک به هر یک از این موارد پاسخ داد و بر ضرورت همفکری مستمر اعضای هیئت علمی برای پیشبرد اهداف دانشگاه تأکید کرد.