حجت الاسلام والمسلمین حسینی تاکید کرد؛

کلید زندگی سالم و عاقبت بخیر شدن، نماز اول وقت است

تاریخ انتشار:

نماز ظهر عاشورا در شرایط سخت و جنگی اول وقت خوانده شد که این نشان‌دهنده قیمت و ارزشی است که امام حسین (ع) برای نماز قائل بود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ادیان و مذاهب مراسم سالروز شهادت امام زین العابدین (ع) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی و با حضور اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی در این مراسم به رفتار و عملکرد امام حسین (ع) در روز عاشورا پرداخته و اهمیت نماز اول وقت را مطرح کرد. وی گفت: نماز ظهر عاشورا در شرایط سخت و جنگی اول وقت خوانده شد که این نشان‌دهنده قیمت و ارزشی است که امام حسین (ع) برای نماز قائل بود.

وی همچنین به تأثیرات اجتماعی و سیاسی نماز اشاره کرد و اظهار داشت: امام حسین (ع) نماز را علنی خواند تا به دشمنان بفهماند که اگر از دین خارج شده‌ام، پس چرا نماز می‌خوانم؟

حجت الاسلام حسینی با تأکید بر سه دغدغه اصلی زندگی یعنی برکت، سلامت و عاقبت بخیری، به اهمیت نماز اول وقت در دستیابی به این اهداف پرداخت و گفت: کلید زندگی سالم و عاقبت بخیر شدن، نماز اول وقت است.

وی در ادامه به خاطره‌ای از یکی از مریدان احمد خوانساری اشاره کرد که در خصوص تأثیرات نماز بر زندگی انسان‌ها صحبت کرد. وی تأکید کرد که در هر شرایطی باید به نماز اول وقت اهمیت داد و حتی در سفر و مجالس عروسی نیز نباید از نماز غافل شد.

حجت الاسلام حسینی با اشاره به نماز ظهر عاشورای امام حسین (ع)، بر لزوم رنگ و بوی حسینی گرفتن نمازهایمان تأکید کرد و محرم را مقدمه‌ای برای رسیدن به خیمه حضرت بقیةالله الاعظم (عج) و سربازی ایشان دانست. وی دو ویژگی نماز ظهر عاشورا را «اول وقت خواندن» و «علنی خواندن» برشمرد و در ادامه به ویژگی سوم، یعنی «اقامه نماز به جماعت» پرداخت.

اهمیت نماز جماعت از دیدگاه اسلام

حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) در فضیلت نماز جماعت سخنان زیادی فرموده‌اند، به ماجرای فردی اشاره کرد که به دلیل نابینایی قادر به حضور در مسجد نبود و جایگزینی برای نماز جماعت می‌جست. وی تأکید کرد که هیچ جایگزینی برای نماز جماعت وجود ندارد و حتی برای حضور در آن، باید از هر وسیله‌ای استفاده کرد. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت فوق‌العاده‌ی نماز جماعت در اسلام است.

تفاوت نماز با معرفت و نماز بدون معرفت

حجت الاسلام حسینی در ادامه به تفاوت نماز امام حسین (ع) با نماز سپاه دشمن اشاره کرد و گفت: نماز امام حسین (ع) نماز معرفت بود، اما نماز سپاه مقابل نماز جهنم شد. در نماز نیز باید به اعمال خود آگاه باشیم و مسیر درستی را طی کنیم.

وی برای تبیین این موضوع به خاطره‌ای از شهید دیالمه اشاره کرد که در آن، استادشان از دانشجویان می‌خواهد قرار معنوی بگذارند و از دروغ پرهیز کنند. پس از این پیشنهاد، دانشجویان به استقبال این قرار رفتند. کلاس به پایان رسید و دانشجویان راهی نماز شدند. پس از بازگشت، شهید دیالمه نزد استاد آمد و گفت: «استاد، من همین الان قرارمان را شکستم. قرارمان قرار بود از فردا باشد، اما همین الان دروغ گفتم.» استاد با تعجب پرسید: «چه شد که ناگهان شانه خالی کردی و زیر قرار زدی؟». شهید پاسخ داد: «رفتم نماز بخوانم. در نماز، وقتی “الحمدلله رب العالمین، الرحمن الرحیم، مالک یوم الدین، ایاک نعبد و ایاک نستعین” را می‌خواندم، فهمیدم که حتی در نمازم هم دارم دروغ می‌گویم. اگر خواستم با کسی دیگر قرار بگذارم، باید بدانم که حتی در نمازم نیز حواسم هست که چه می‌کنم و به چه مسیری حرکت می‌کنم.». این قرار، به ظاهر ساده و معمولی به نظر می‌رسید، اما اهمیت خاصی داشت.

نقش ذکر و توسل در معرفت عبادی

حجت الاسلام حسینی همچنین به احوالات امام سجاد (ع) اشاره کرد و گفت: امام سجاد (ع) به دلیل سجده‌های طولانی‌شان، ملقب به سجاد شدند. وی تکرار ذکر «یا من اسمه دواء و ذکره شفاء» را که امام سجاد (ع) در سجده می‌گفتند، موجب گشایش در امور و رسیدن به معرفت عبادی دانست و همه را به عمل به این اذکار توصیه کرد.

در پایان، حجت الاسلام حسینی بر اهمیت دعا برای دیگران و گره‌گشایی از مشکلات مؤمنان تأکید کرد و گفت: همانطور که برای گرفتاری خود دغدغه داریم، باید نسبت به گرفتاری دیگران نیز دغدغه داشته باشیم. وی از حضار در مراسم خواست که گرفتاری دیگران را گرفتاری خود بدانند و برای رفع آن تلاش کنند، چرا که این امر موجب گشایش در امور و تعجیل در ظهور امام زمان (عج) خواهد شد.

350a5945
350a5945
350a5954
350a5958
350a5960-2
350a5971
350a5973
350a5979
350a5938
350a5955-2

مطالب مشابه