به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه ضمن اشاره به موقعیت بینالمللی این دانشگاه گفت: حضور 452 هیئت علمی از 52 کشور جهان و همچنین حضور 45 سفیر نشاندهنده تأثیرگذاری و جایگاهی است که دانشگاه ادیان و مذاهب توانسته با کار علمی و پژوهشی و ارتباط مؤثر با مراکز علمی دنیا به دست آورد و بهخوبی میتوان ادعا کرد که دانشگاه ادیان و مذاهب بزرگترین کانون نگاه بینالمللی به قم است.
وی با اشاره به تلاش گروهی برای حذف نام شهیدان گفت: در حدیثی آمده است که گاه فردی فاسق با عملکردش موجب کمک به دین میشود. به عنوان مثال در تهران عدهای تلاش کردند نام شهیدان را از برخی محلات شهر حذف کنند. این اقدام موجب دلشکستی خانوادههای شهدا شد و موجب شد موجی در کشور به راه بیفتد تا همه افراد بدانند که نمیتوان با نام شهدا شوخی کرد و خود من هم که برادر شهید هستم از این حادثه بسیار متأثر هستم اما در کل این اقدام به نفع جریان حق منجر شد.
وی در تشریح برخی اقدامات انجام شده در دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: پذیرش 390 دانشجو از 20 کشور برای نخستین بار در سال تحصیلی گذشته، ایجاد فرصتهای مطالعاتی اساتید دانشگاه در کشورهای آمریکا، ژاپن، فرانسه، انگلیس، هند، کانادا، آلمان و اتریش، برگزاری 37 سفر علمی دانشجویی به هند، سوریه، ترکیه، لبنان، آلمان، فرانسه، سوئد، ایتالیا، اسپانیا و اتریش، تدریس 31 استاد خارجی به صورت موقت و دو استاد خارجی به صورت دائمی از جمله فعالیتهای دانشگاه ادیان و مذاهب است.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه داعش موجب شده است ضرورت و فایده دانشگاه ادیان و مذاهب بیشتر از گذشته مشخص شود، خاطرنشان ساخت: پس از عملیات تروریستی داعش در 31 شهریور سال گذشته که موجب شهادت عدهای شد، در اهواز ضرورت وجود دانشگاه ادیان و مذاهب بیشتر روشن گردید زیرا عملیات تروریستی اهواز موجب شد همه افراد بدانند که با قدرت میتوان با حرکات نظامی داعش مقابله کرد اما برای مقابله با اندیشه باید از اندیشه استفاده کرد. بنابراین آیتالله جزایری امام جمعه وقت اهواز از ما خواست برای مقابله با شبهات، دانشجویان خود را به اهواز بفرستیم. بنابراین جایگاه دانشگاه ادیان و مذاهب بیش از گذشته روشن شده است.
وی در ادامه فعالیتهای فرقهها و عرفانهای نوظهور مختلف ازجمله داعش را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: تولد و فعالیت فرقههای مختلف نشاندهنده عدم کار علمی کافی در حوزه دین و ادیان در دنیا بوده و این دانشگاه آمادگی دارد بهعنوان یک مرکز علمی، کلینیک فرقهدرمانی در قم یا سایر نقاطی که پیشنهاد میشود، تأسیس کرده و به درمان اندیشههای ضاله و فرقهدرمانی بپردازد و حاضریم که حتی هزینه اساتیدمان را نیز خودمان پرداخت کنیم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به مجاهدتهای سپاه و حزبالله لبنان در ریشهکنی داعش از عراق و سوریه گفت: دست که جای خود دارد، باید پای حاج قاسم سلیمانی، سید حسن نصرالله، فاطمیون و زینبیون را بوسید که جنگ داعش را در منطقه عراق و سوریه خاموش کردند و رسالت خود را به بهترین وجه ممکن انجام دادند؛ اما امروزه رسالت من و امثال من است که ریشه این اندیشههای منحرف را با منطق و اندیشه درست بخشکانند و این امر، بسیار مهم و اساسی است.