جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:

امر به معروف و نهی از منکر از منظر امامیه و وهابیت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد دانشجو مجتبی معنوی با عنوان «امر به معروف و نهی از منکر از منظر امامیه و وهابیت»، حجت‌الاسلام دکتر محمد معینی‌فر به عنوان استاد راهنما و دکتر رحمان بوالحسنی به عنوان استاد داور حضور داشتند.

در چکیده این پایان‌نامه آمده است:

امر به معروف و نهی از منکر برجسته‌ترین، بارزترین و گرامی‌ترین واجب در بین واجب‌ها است. در آیات کریمه قرآن، امر به معروف و نهی از منکر سبب امنیت، آبادانی، برپایی واجبات و اصلاح امور دین و دنیا معرفی شده است. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی مبانی کلامی در امر به معروف و نهی از منکر با استفاده از منابع اسلام و با بیان نظرات اندیشمندان امامیه و وهابیت، سعی در تبیین جایگاه این فریضه الهی دارد. نتایج حاصله از این تحقیق حاکی از آن است که امامیه و وهابیت، آن را واجب و در ردیف ضروریات دین مبین اسلام یاد کرده‌اند و با بحث پیرامون این موضوع که آیا این فریضه واجب عینی است یا کفایی بیان می‌کند، در این دو مذهب اقوای، وجوب امر به معروف و نهی از منکر «کفایی» است. هم‌چنین امامیه با استناد به بعضی از روایات برای این فریضه مراتب سه‌گانه (قلبی، لسانی، ‌یدی) قائل‌اند که در صورت وجود مرتبه پایین‌تر نوبت به مرتبه بالاتر نمی‌رسد. وهابیت نیز مراتب فوق را به صورت معکوس ذکر کرده اند و اولین مرحله این واجب را مرحله یدی می دانند. آن ها جهاد در راه امر به معروف و نهی از منکر را واجب می‌شمارند و همین فتوای علمای آنان در مباح بودن ریختن خون شیعیان، بسیاری از تروریست‌ها را به سوریه و عراق گسیل نموده است. وهابیت بر خلاف امامیه، خروج بر حاکم ظالم را جایز نمی‌داند و معتقد است حاکم ظالم چون بر مؤمنین ولایت دارد، نمی‌توان در برابر خطاهایش موضع گرفت. در حالی که امامیه با استناد به آیات الهی، سنت نبوی و برخورد امام علی(ع) با حاکمان ظالم و مفسد که انسان‌ها را مسئول خطاهای‌شان معرفی می‌کند، بر ضرورت نهی از منکر حاکم ظالم نیز اشاره می‌نماید. تحلیل و بررسی اطلاعات گردآوری شده نشان می‌دهد وهابیت با استفاده ابزاری از این فریضه الهی سعی در تبلیغ آموزه‌های خود به هر شکل ممکن دارد و در این راه از تمام سرمایه انسانی، مالی و تبلیغی خود بهره می‌برد تا با القای این فریضه به عنوان جهاد فی سبیل الله ضربه‌های خود را بر پیکر اسلام راستین وارد آورد.