حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب تاکید کرد؛

پاکستان یکی از کشورهای مهم اسلامی در عرصه علم و فناوری است

تاریخ انتشار:

با حضور شخصیت‌های علمی و فرهنگی «همایش گفت‌گوهای علمی فرهنگی ایران و پاکستان» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه،حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب موسس و بنیانگذار دانشگاه ادیان و مذاهب در راس هیئتی بلند پایه برای شرکت در «همایش گفت‌گوهای علمی فرهنگی ایران و پاکستان» به پاکستان سفر کرد.

بر اساس این گزارش؛ دومین مجمع گفت‌وگو‌های علمی ـ فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان با حضور هیئتی از مسئولان دانشگاهی کشورمان به مدت ۲ روز در اسلام‌آباد برگزار شد و سخنرانان تقویت همکاری‌های علمی، آموزش عالی، پژوهشی و ارتباطات مردمی میان دو همسایه را خواستار شدند.

همایش گفت‌وگو‌های علمی و فرهنگی نخبگان و دانشگاهیان ایران و پاکستان به میزبانی دانشگاه آزاد علامه اقبال و با مشارکت کمیسیون آموزش عالی پاکستان در شهر اسلام‌آباد برگزار شد. ۲۰ نفر از رؤسای دانشگاه‌های پاکستانی در این همایش شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان در این همایش دو روزه راه‌های دستیابی به اهداف مشترک شامل تقویت مشارکت‌های فرهنگی و دانشگاهی، تقویت روابط در حوزه‌های آموزش و پژوهش، ترویج زبان‌های ملی دو کشور، آموزش نسل جدید در مورد اهمیت روابط فرهنگی و تاریخی بین دو کشور همسایه و تشویق تعاملات میان جامعه آکادمیک و محققان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

رؤسا و مسئولان ۶ دانشگاه جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب، مؤسس دانشگاه ادیان و مذاهب در دومین مجمع گفت‌وگو‌های علمی ـ فرهنگی دو کشور حضور یافتند.

مؤسس و بنیانگذار دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به فرصت‌های گسترده همکاری بین دو کشور، از حمایت‌های مردم و دولت پاکستان به ویژه همدردی قوی درپی فقدان شهید جمهور آیت‌الله رئیسی قدردانی کرد.

وی همچنین بر تقویت تعاملات نهاد‌های علمی و آموزشی جمهوری اسلامی ایران با دانشگاهیان پاکستان، کمیسیون آموزش عالی و همچنین دانشگاه آزاد علامه اقبال تأکید کرد.

مختار احمد، رئیس کمیسیون آموزش عالی پاکستان با ابراز خرسندی از سفر مسئولان دانشگاهی و نخبگان علمی ایران در اسلام‌آباد، گفت: توسعه مراودات فرهنگی، علمی، آموزشی و هم‌افزایی میان دانشگاهیان برای کمک به گسترش روابط همه جانبه از جمله پیوند‌های مردمی ایران و پاکستان اجتناب‌ناپذیر است.

وی با ادای احترام به آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور شهید ایران و سایر شهدای همراه وی، بر ضرورت بهره‌گیری پاکستان و ایران به عنوان کشور‌های همسایه از تجربیات یکدیگر و اهمیت کنار گذاشتن اختلافات متقابل کشور‌های مسلمان و اتحاد برای حل مشکلات مشترک تأکید کرد.

این شخصیت علمی پاکستان اظهار کرد: روابط ما با ایران از طریق همکاری‌های آموزشی و فرهنگی می‌تواند بیش از پیش تقویت شود و باید از روش‌های علم و دانش برای بهبود بشریت استفاده کنیم.

نصیر محمود، معاون آموزشی دانشگاه آزاد علامه اقبال نیز اعلام کرد که پیشرفت قابل توجهی در حوزه‌های همکاری علمی و پژوهشی حاصل شده است.

وی ادامه داد: در نتیجه این راهبرد، کرسی اقبال لاهور در دانشگاه ادیان و مذاهب ایران، گروه زبان اردوی دانشگاه قم تأسیس و دوره زبان فارسی در دانشگاه آزاد علامه اقبال آغاز شد.

در حاشیه این همایش هیئت ایرانی، دکتر احمد حسین شریفی ر«ئیس دانشگاه قم»، دکتر حسین رضوان «رئیس دانشگاه بوعلی سینا»، دکتر محمد علی زنگنه اسدی «رئیس دانشگاه حکیم سبزواری» و دکتر علی سروری مجد «قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی» در دیدار با رئیس دانشگاه پنجاب بر گسترش همکاری‌های علمی دانشگاه‌های ایران با پاکستان تاکید کردند.

دکتر خالد محمود، رئیس دانشگاه پنجاب ضمن خوش آمدگویی به هیئت ایرانی و اظهار خوشحالی از دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب گفت: دانشگاه پنجاب دارای ۱۹ دانشکده، ۵۲ هزار دانش‌جو در ۶ پردیس و ۷۰ کتابخانه است. دانشگاه پنجاب ظرفیت های مناسبی برای همکاری با دانشگاه ادیان و مذاهب و همچنین دیگر دانشگاه‌های ایران دارد.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب ضمن تشکر و قدردانی از میزبانی و مهمان‌نوازی‌ دانشگاه پنجاب، بیان کرد: پاکستان یکی از کشورهای مهم اسلامی در عرصه علم و فناوری است و حضور مردم این کشور در کل دنیا موجب خیر و برکت در سراسر جهان است.

وی افزود: امیدوارم این دیدارها تداوم یابد و باعث تعامل هر چه بیشتر علمی و فرهنگی میان دانشگاه های ایران و پاکستان شود.

گفتنی است«همایش گفت‌گوهای علمی فرهنگی ایران و پاکستان» 10 تیرماه 1403 در اسلام آباد پاکستان برگزار شد و حاضرین به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص اهمیت ارتباطات علمی بین مجامع دانشگاهی و فرهنگی ایران و پاکستان پرداختند.

171252034
171252034
171252004
photo_2024-06-30_15-00-26
photo_2024-06-30_22-31-08
photo_2024-06-30_22-32-12
photo_2024-06-30_22-30-41
171252005

مطالب مشابه