کتاب «سیر تحول مطالعات و مناسبات بینالادیان در حوزه علمیه» رونمایی شد
تاریخ انتشار:
این کتاب به مناسبت صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم تدوین شده و حاصل همکاری جمعی از پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، به نقل از ایکنا، کتاب «سیر تحول مطالعات و مناسبات بینالادیان در حوزه علمیه»، که بههمت انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شده است شامگاه جمعه ۱۹ اردیبهشت در نمایشگاه تهران و با حضور نویسنده و سرویراستار کتاب رونمایی شد.
این کتاب به مناسبت صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم تدوین شده و حاصل همکاری جمعی از پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه است. این اثر پژوهشی، تحول مطالعات و مناسبات بینالادیان را در سه بخش بررسی میکند؛ بخش نخست در سه فصل به پیشینه تاریخی این مطالعات پرداخته و روند شکلگیری اولیه و تأثیرات مختلف بر آن را مورد بررسی قرار داده است. بخش دوم شامل چهار فصل است، نقش حوزه علمیه قم در شکوفایی مطالعات بینالادیان را در دوران پس از انقلاب اسلامی تحلیل کرده و رویکردهای جدیدی را که در این حوزه شکل گرفتهاند را مورد واکاوی قرار داده است؛ بخش سوم به دوران جمهوری اسلامی ایران اختصاص دارد و به بالندگی و پیشرفت مطالعات بینالادیان در ایران پرداخته و چشمانداز آینده را ترسیم کرده است.
از جمله ویژگیهای این کتاب، بررسی دیدگاههای تاریخی و رویکردهای نظری متعدد در زمینه مطالعات بینالادیان است. نویسندگان این اثر تلاش کردهاند تا ضمن مرور تحولات این حوزه، زمینهای برای بحثهای جدید و تأملات عمیقتر فراهم آورند. گستردگی و تنوع مطالب ارائهشده در کتاب، آن را به منبعی ارزشمند برای پژوهشگران، دانشجویان و طلاب تبدیل کرده است. علاوه بر این محتوا و تحلیلهای ارائهشده میتوانند برای مخاطبانی فراتر از حلقههای علمی و جامعه حوزوی نیز جذاب و قابل استفاده باشند.
اهمیت این کتاب نهتنها در تحلیل روند مطالعات بینالادیان بلکه در تأثیر آن بر آینده این حوزه نیز قابل مشاهده است. پژوهشگران این اثر بر این باورند که مطالعات بینالادیانی میتواند نقش مهمی در تقویت تعاملات فکری و مذهبی بین جوامع مختلف ایفا کنند از این رو انتشار این کتاب میتواند راهگشای بحثهای جدید و گسترش تحقیقات مرتبط باشد.
به طور کلی رونمایی از این کتاب در نمایشگاه کتاب تهران نشانگر توجه روزافزون به مطالعات بینالادیان در ایران و بهویژه در حوزه علمیه قم است. این رویداد نهتنها به معرفی یک اثر پژوهشی ارزشمند پرداخت بلکه زمینهساز گفتوگوهای علمی و تعاملات گسترده میان اندیشمندان شد. چنین تلاشهایی میتوانند در آینده به تقویت ارتباطات علمی و پژوهشی میان حوزه علمیه و سایر مراکز مطالعات دینی منجر شوند.