نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر بیان کرد؛

یکی از دلایل فروپاشی رژیم پهلوی ظلم و جبر آنان به مردم بود

تاریخ انتشار:

باید به جای اینکه افراد را معیار بشناسیم، حقیقت را شناخته و قضاوت‌های خود بر اساس شناخت درست از حق قرار دهیم.

به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ادیان و مذاهب، نشست تخصصی «انقلاب اسلامی؛ مخاطرات، رویش‌ها و ریزش‌ها» به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران با سخنرانی نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین اللمل دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: حضور نماینده ولی فقیه در هلال احمر جمهوری اسلامی ایران حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای معزی و هیئت همراه در این پایگاه علم ادیانی موجب مسرت است،حضوری که مقارن با اعیاد شعبانیه وایام مبارک دهه فجر است.
معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به جایگاه علمی، دانشگاهی و حوزوی نماینده ولی فقیه در  جمعیت هلال احمر افزود؛ حضور نزدیک به شش دهه‌ی حجت الاسلام والمسلمین معزی در عرصه فرهنگ، تبلیغ و تعلیم چه پیش از انقلاب وچه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی،بیانگر تاریخ مجسدی از حرکت یاران امام راحل ومقام معظم رهبری است،که این حضور نه فقط در داخل ایران بلکه در صحنه بین الملل و در راه نشر معارف اسلامی واهل بیت برای همه مشهود است.
دکتر تسخیری با معرفی دانشگاه ادیان به عنوان قطب علمی در محور آشنایی با ادیان آسمانی وادیان شرقی، و حضور گسترده دانشگاه واساتید زبده آن در صحنه بین‌الملل،این دانشگاه را در جای ممتاز قرار داده است.
وی ادامه داد؛ دانشگاه ادیان و مذاهب دارای اهداف مشترکی با جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است وهر دو به عنوان بازوان نظام بخصوص در صحنه بین‌الملل درتلاشند تا با کاهش آلام بشری،گسترش صلح و عدالت و کمک به محرومان در امور اجتماعی و علمی به این اهداف مشترک دست یابند.
معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب تاکید کرد؛ بدون شک شخصیت ممتاز موسس دانشگاه جناب حجت الاسلام والمسلمین نواب، نقش بسیار مهم ومؤثرى در پیشبرد اهداف وتعالی دانشگاه داشته است.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین معزی به تبیین چگونگی شکل‌گیری انقلاب، مخاطرات و حوادث پیش‌روی آن تا امروز و تشریح مسأله ریزش‌ها و رویش‌ها از نگاه مقام معظم رهبری پرداخت.

وی سخنان خود را با تعریف لغوی واژه انقلاب آغاز کرد و از انقلاب اسلامی به عنوان یک دگرگونی در جامعه ایران اسلامی یاد کرد و گفت: انقلاب اسلامی به معنای دگرگونی عمیق در همه عرصه‌هاست و با شکل‌گیری انقلاب ارزش‌های اسلامی جایگزین بی ارزشی هایی شد که نظام شاهنشاهی اصرار بر ترویج آن داشت.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی با یادآوری بخش هایی از تاریخ پهلوی تصریح کرد: تاریخ ایران نشان می‌دهد که رژیم شاهنشاهی، رژیم استبدادی بود که هیچ ارزشی برای کرامت انسان‌ها قائل نبود. انسان‌ها در این نظام تحقیر شده و آن‌ها جمعیتی متکبر و ظالم بودند که به تمامی امور زندگی تسلط داشتند.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه با روی کار آمدن رضاخان، نوعی وابستگی به غرب پدید آمد، تصریح کرد: با روی کار آمدن رضا شاه، وابستگی به غرب به اوج خود رسید و تغییر در فرهنگ ایرانی اسلامی به فرهنگ غربی و مدرنیته آغاز شد. در این زمان حتی گفته می‌شد که برای متمدن شدن باید پوشش‌تان را تغییر دهید.

نماینده ولی فقیه در ادامه با تبیین مسأله ترویج سکولاریسم در دوران پهلوی افزود: روح حاکم بر آن دوران برآمده از ارزش‌های غربی بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی یکی دیگر از دلایل فروپاشی رژیم پهلوی را ظلم و جبر آنان به مردم دانست و تصریح کرد: عملکرد ساواک نمونه‌ای از ظلم و ستم شکل‌گرفته در آن دوران بود.

وابستگی به بیگانه‌ یکی دیگر از دلایل فروپاشی نظام پهلوی بود که حجت الاسلام‌والمسلمین معزی در این سخنرانی به آن اشاره کرد و در بازخوانی بخشی از خاطرات مربوط به آن دوران تأکید کرد: مسئله کاپیتولاسیون، تحقیرآمیزترین قانونی بود که در مجلس تصویب شد و به تایید منصور، نخست‌وزیر وقت رسید. این مصوبه موجب مصونیت قضایی برای آمریکایی‌ها در ایران بود و این موضوع به شدت ملت ایران را خشمگین کرد.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر به اهمیت تبیین درست حقایق تاریخی برای جوانان تأکید کرد و گفت: تاریخ ایران، درس‌های زیادی داشته و حقایق آن به روشن‌نگری و فهم عمیق نیاز دارد.

وی سپس با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) با اصولی که دنبال می‌کرد، به مقابله با ظلم و استبداد برخواست افزود: امام با حرکت در مسیر اصول خود نشان داد که انقلاب اسلامی، جنبشی برای فقرزدایی و ایجاد جامعه‌ای عادلانه است و امام هرگز خواهان قدرت‌طلبی نبود و همیشه بر این نکته تأکید می‌کرد که عدالت و رفاه برای همگان باید تأمین شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی با تأکید بر این که هیچ‌ فردی از انقلاب اسلامی به‌طور واقعی بازنگشته است، گفت: بله، ریزش‌هایی وجود دارد، اما این ریزش‌ها به‌دلیل ضعف در تقوا، نداشتن بصیرت و باورهای صحیح است. برخی از همراهان اولیه انقلاب مانند چریک‌های فدایی، به‌دلیل جاه‌طلبی از اصول انقلاب فاصله گرفتند و سرانجام این فاصله به عدم پیوستگی آنها با اهداف اصلی انقلاب انجامید.

وی در ادامه با بازخوانی بخش‌های از سخنان مقام معظم رهبری ادامه داد: مقام معظم رهبری به ده عامل برای ریزش‌های انقلاب اشاره کردند که یکی از آن‌ها ضعف در تقوا و باورمندی است؛ چرا که تقوا سبب می‌شود که انسان حق و باطل را از هم تشخیص دهد.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی دیگر عامل ریزش‌ها را نداشتن بصیرت و بینش سیاسی برشمرد و تصریح کرد: دانشجویان ما در سال‌های گذشته به‌خوبی در فعالیت‌های سیاسی شرکت می‌کردند و در گروه‌های مختلف فعالیت داشتند، اما اکنون لازم است که به شکل فعال‌تری در عرصه‌های سیاسی حضور داشته باشند و ظرفیت‌های خود را در راستای ارتقاء آگاهی جمعی به کار بگیرند.

وی در بخشی از سخنانش به ضرورت تقویت بصیرت سیاسی در نسل جدید اشاره و تأکید کرد: دانشجویان مسئولیت سنگینی دارند و باید با فهم کافی در صحنه‌های اجتماعی و سیاسی حاضر شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی خاطرنشان کرد: باید به جای اینکه افراد را معیار بشناسیم، حقیقت را شناخته و قضاوت‌های خود بر اساس شناخت درست از حق قرار دهیم.

وی با اشاره به چرخه طبیعت و تغییرات آن، افزود: ریزشی که در جامعه وجود دارد، مانند ریزش برگ‌های درخت در پاییز است اما این ریزش‌ها مقدمه شکوفایی و رشد جدید در بهار هستند. انقلاب همچنان زنده و پویاست و باید به دنبال تقویت دامنه آن باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی همچنین به مسئله دنیاخواهی و گرایش به دنیا اشاره کرد و گفت: دولت‌ها و انقلاب‌ها نمی‌توانند با اهداف دنیاخواهانه شکل بگیرند. هدف متعالی انقلاب تعالی جامعه است و اگر ما در جامعه به دنبال تقسیم ثروت باشیم، از درک صحیح انقلاب غفلت کرده‌ایم.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر افزود: انقلاب اسلامی برای برقراری عدالت و برطرف کردن فقر و ظلم ایجاد شده است، نه برای تأمین نیازهای مادی فردی!

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی در سخنانش بر ضرورت توجه به اصول انقلاب و تربیت نسل جوان با بینش سیاسی و تعهد به حقایق اجتماعی و دینی تأکید کرد و خواستار تلاش برای حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و پیشبرد اهداف آن شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی با اشاره به وضعیت کنونی و حمایت‌های آمریکا از اسرائیل، به طرح ترامپ مبنی بر مدیریت غزه پرداخت و گفت: ترامپ به‌طور غیرمستقیم از طرفداران رژیم صهیونیستی خواسته است که در مسائل غزه کنار بروند و اجازه دهند او مدیریت کند، اما مقاومتی که در این منطقه وجود دارد، نشان‌دهنده عزم راسخ مردمی است که سال‌ها در برابر این ظلم و ستم ایستادگی کردند. این مقاومت ریشه‌اش از انقلاب اسلامی ایران نشأت می‌گیرد.

وی به چالش‌های اقتصادی موجود در جامعه نیز اشاره کرد و گفت: برخی افراد تنها به دنبال جاه‌طلبی و ریاست‌جویی هستند و به این‌گونه انتقادات و مشکلات پاسخ نمی‌دهند. باید توجه داشت که مسأله‌ای به نام عزت و سربازی در راه انقلاب و خدمت به مردم مطرح است که فرایند آن نیاز به صبر و استقامت دارد.

نماینده ولی فقیه همچنین به چالش‌های موجود در عرصه‌های رسانه‌ و هنر پرداخت و افزود: باید در تبلیغ دین قوی‌تر عمل کنیم. رسانه‌ها باید به‌جای جذب مخاطب از احساسات مردم، به تفکر و عقل مردم توجه کرده و مسائل دین و سیاست را به‌درستی تحلیل کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی در ادامه تأکید کرد: وظیفه ما این است که عقل و منطق را در کنار احساس به کار ببندیم. جامعه‌ای که تنها بر مبنای احساسات اداره شود، دچار ریزش خواهد شد. جوانان باید آموزش ببینند تا بتوانند حقایق را تشخیص دهند و نگذارند که به راحتی تحت تأثیر عوامل بیرونی قرار بگیرند.

وی به ضرورت ارتقاء بینش سیاسی و دینی در جامعه و تقویت ایمان و ارزش‌های اسلامی اشاره کرد و گفت: باید بدانیم که عوامل ریزش در جامعه ما وجود دارد، اما باید به عوامل رویش نیز توجه کنیم. برای پیشرفت جامعه، نیاز است که درک صحیحی از اهداف انقلاب و راهکارهای آن داشته باشیم و از منابع علمی و تحلیلی برای تحقق این اهداف استفاده کنیم.

نماینده ولی فقیه به این مسأله نیز اشاره کرد که این نشست به عنوان یک فرصت ارزشمند برای بحث و تبادل نظر در مورد چالش‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی محسوب می‌شود و امید است با ادامه این نوع نشست‌ها، رشد و توسعه فکری و فرهنگی جامعه تحقق یابد.

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی در پایان با ابراز خرسندی از فرصت حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب، این مجموعه آموزشی را فرصتی ارزشمند به منظور تببین و تبلیغ دین در سراسر جهان دانست و از دست اندرکاران‌این همایش قدردانی کرد.

گفتنی است در این نشست لوح یابود دانشگاه ادیان و مذاهب توسط دکتر رحمان بوالحسنی سرپرست دانشگاه ادیان و مذاهب به حجت الاسلام والمسلمین معزی نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تقدیم شد.

350a9963
350a9963
350a0003
350a0017-2
350a0043-2
350a0029
350a0006-2
350a0010
350a0049-2
350a0057
350a0065
350a0068-2
350a0072
350a0074
350a0081-3
350a0084
350a0142
350a9974
350a9999-2

مطالب مشابه