به گزارش روابط عمومی دانشگاه، به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی مراسم گرامیداشت روز دانشجو با حضور و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مصطفی پورمحمدی ضمن تسلیت به مناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) بیان کرد: خداوند در سوره کوثر که کوتاهترین سوره قرآن است به منت و عطای بزرگ خود به انسانها اشاره کرده و همچنان که مستحضرید در باب سوره کوثر بسیاری از مفسرین قرآن، روایات و سخنان بسیاری را نقل نمودهاند.
وی تشریح کرد: مشهور لغتدانان مانند مرحوم علامه طباطبایی (ره) نیز بر این باور است که ولادت حضرت زهرا (س) برکت فراوانی داشته و از آن تعبیر به خیر کثیر دارند. همانطور که در روایات ذکر شده است تبار پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (علیهم السلام) همه جای عالم را فراخواهد گرفت. ظاهراً در حال حاضر نیز تبارشناسان و جمعیتشناسان نیز نظرشان بر این است که هیچ تباری به گستردگی و شناسنامهدار بودن فرزندان پیامبر و نیای حضرت زهرا (س) در جهان نیست و این تبار همه ثبت و ضبط شدهاند.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی افزود: کوثر آثار تقویتی اجتماعی و سیاسی فراوانی هم دارد، جامعهای که میخواهد از برکت فراوان و سود و آثار مطلوبی برخوردار باشد و همچنین از حیات واقعی انسانی نیز برخوردار باشد باید به اهل بیت (علیهمالسلام) تکیه کند و از آنان مدد بجوید.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: همچنان که ذکر شد اهل بیت (علیهم السلام) و به دنبال آن تباری که از ایشان باقی مانده است برکات جاری و ساری ما هستند و اگر جامعهای میخواهد به کمال و تعالی برسد باید به موضوع خانواده و تربیت نسل توجه ویژهای داشته باشد. توجه به خانواده و بحث فرزندآوری و تربیت نسل فرهیخته و شایسته برای سلامت اجتماعی یک بحث جدی است. در دنیای امروز بیتوجهی به مسئله اساسی خانواده این رکن اصلی جامعه را دچار آسیبهای فراوانی کرده است و همه ما درگیر این مشکل هستیم. زنان و مادران به عنوان مرکز و محور نقش اساسی در اصلیترین نهاد اجتماعی یعنی خانواده دارند. شایستگی و فرهیختگی زنان ایرانی از مزیتهای انقلاب اسلامی ایران بوده و زنان و مادران هویت انقلاب اسلامی ما را تشکیل دادهاند. حضور زنان و مادران و بانوان و دختران ما در جریان انقلاب اسلامی این انقلاب را به عمق برده و آن را فراگیر کرده است.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با بیان نقش ادیان الهی بر فکر، احساس و عواطف انسانی بیان کرد: نقش دانشگاه ادیان و مذاهب به عنوان یک مرکز اندیشه برای صلح و همزیستی مصالحت آمیز انسانها با یکدیگر بسیار حائز اهمیت است. اهمیت دانشگاه ادیان بر اساس کارویژه آن است و شما اساتید، دانشجویان و مسئولان دانشگاه ادیان و مذاهب باید بر این کارويژه اهتمام ویژهای داشته باشید. برادر بزرگوار و عزیزمان حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب از سالیان سال در این حوزه تلاش بسیاری کردهاند و همچنین در بخشهای مختلف حوزه آموزشی، خدماتی، عمومی و مدیریتی بسیار موفق عمل کردهاند. اما اگر توجه کنید خواهید دانست که ایشان به فکر تاسیس دانشگاه ادیان مذاهب افتاد به این جهت که انسان معاصر بتواند در یک فضای بسیار خوب و با تعامل، به یک هم افزایی انسانی برسد.
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی در پایان افزود: جایگاه دانشگاه ادیان و مذاهب و همچنین دانشجویان و اساتید آن در منظومه نظام اسلامی جایگاه ویژهای است. چرا که این دانشگاه یک منطق عاقلانه و منصفانه را دنبال کرده و با مشورت، همگرایی، همراهی و همدلی به دنبال تربیت نیروی انسانی متخصص برای شناخت ادیان و مذاهب در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح و گسترش معنویت و اخلاق است.