به گزارش روابط عمومی دانشگاه، به همت معاونت پژوهش، چهارمین نشست از سلسله نشستهای کرسیهای علمی ترویجی با موضوع «بررسی انسجام فلسفی دیدگاه علامه طباطبایی در خصوص جنسیت و زنان» با حضور دکتر مرضیه افراسیابی به عنوان ارائه دهنده و دکتر زهرا باورپناه به عنوان ناقد برگزار شد.
در این نشست دکتر مرضیه افراسیابی ضمن معرفی علامه طباطبايي (ره)، بیان کرد: علامه طباطبایی متفكر تأثيرگذار جهان اسلام، بهويژه شيعه است. وی در تبيين عقلاني آموزههاي ديني مرتبط با جنسيت، نظامي از باورها را مطرح کرده كه از جمله آن، برابري انساني زن و مرد، برابري ارزشي زن و مرد، فطرت الاهي يكسان زن و مرد، تفاوتهاي تكويني زن و مرد و بازگشت تفاوتهاي تشريعي به تفاوتهاي تكويني را مطرح میکند. از نظرگاه علامه، يكي از تفاوتهای تکوینی میان زن و مرد، «تفاوت عقلی زن و مرد و برتری عقلی مرد نسبت به زن است».
دکتر افراسیابی ضمن بررسي منظومه باورهاي علامه پيرامون جنسيت و زنان، اظهار کرد: با اشاره به ديدگاه خاص علامه كه «قوه عقلاني را معيار ارزش انساني انسان و وسيله رسيدن به كمال آدمي ميداند»، باید گفت كه نظريه «برابري ارزشي زن و مرد» علامه با نظريه «برتري عقلاني مرد نسبت به زن» ايشان ناسازگار مينمايد.
وی گفت: اگر ارزش انسانی انسان را به قوه تعقل او بدانیم، چگونه میتوان بهرهي مردان از عقل را بیش از زنان دانست، و در عین حال قائل به برابری ارزشی این دو صنف باشيم.
در پایان این نشست دکتر زهرا باورپناه درباره اهمیت بحث بررسی انسجام فلسفی دیدگاه علامه طباطبایی در خصوص جنسیت و زنان توضیحاتی را ارائه کرده و نظرات خود را نسبت به مقاله ارائه دهنده بیان کرد.