به همت دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب و با مشارکت گروه فقه فرهنگ هنر و رسانه پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر نقش و اهمیت رسانه در پوشش اخبار غزه در نشست علمی “مبانی فقهی جنگ شناختی با تاکید بر رسانه در حماسه طوفان الاقصی” مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
جنگ شناختی به دنبال نابودی سرمایه اجتماعی است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ حجت الاسلام و المسلمین علی نهاوندی در نشست علمی “مبانی فقهی جنگ شناختی با تاکید بر رسانه در حماسه طوفان الاقصی” که در سالن شیخ کلینی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد، اظهار داشت: دشمن با ابزار رسانه بر اذهان عمومی حاکمیت دارد و جنگ شناختی به دنبال نابودی سرمایه اجتماعی است.
وی با بیان اینکه جنگ شناختی پیشرفته ترین جنگی است که تمام جنبه های روانی و نظامی و .. را در خود دارد،افزود: این جنگ مبتنی بر جامعه بشری با کمک هنر و با هدف نابودی سرمایه اجتماعی است.
مدیر گروه فقه ورسانه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: جنگ شناختی دارای پیامدهای زیادی از جمله مشروعیت زدایی، بد بینی، سوءظن، ایجاد هیجانات کاذب، مظلومیت و در نهایت نابودی سرمایه اجتماعی است.
حجتالاسلام والمسلمین نهاوندی با بیان اینکه بخشهای تولیدی عمیق رسانهای از جمله ابزار جنگ شناختی است، عنوان کرد: جنگ شناختی نتیجه گرا و زمان بر نیست اما جنبه پیچیدهای دارد.
وی ادامه داد: میدان درگیری در جنگ شناختی سرزمین فکر و ذهن و ادراک مخاطب است، مشروعیت زدایی، اعتبار زدایی ، قداست زدایی، تضعیف اراده و دودستگی از اهداف این جنگ است که هدف نهایی آن نابودی سرمایه اجتماعی و ابزار آن رسانه است.
مدیر گروه فقه ورسانه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: با توجه به عدم زمان بندی در جنگ شناختی، زمان و نتیجه اهمیتی ندارد چون این جنگ نتیجه گرا نبوده و به دنبال از بین بردن سرمایه اجتماعی است.
رژیم صهیونیستی در طوفان حماس غافلگیر شد
حجتالاسلام والمسلمین نهاوندی با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در طوفان حماس غافلگیر شد، عنوان کرد: حماس عملیات بزرگی انجام داد که استراتژی حماس در این طوفان بسیار پیچیده بود.
وی گفت: هژمونی رسانهای جریان رقیب بسیار گسترده بود اما کشورهای عراق، یمن، لبنان و سوریه همگرایی بسیار خوبی در زمینه پوشش اخبار غزه با یکدیگر داشتند.
مدیر گروه فقه ورسانه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ادامه داد: در جریان طوفان الاقصی کمپین آنلاین به زبان عربی و انگلیسی تشکیل شد و انعکاس اخبار سریع و خبرنگار آنلاین در برخی کشورها شکل گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین نهاوندی گفت: در اسلام در زمینه مواجه با دارالحرب مُدارا وجود ندارد، فلسطین جز سرزمینهایی است که در فتوحات اسلامی انجام شده به دست مسلمانان افتاده است.
وی افزود:دشمن ابتدا افکار و اذهان را آماده سپس اقدام به حمله و جنگ می کند و بر اساس مبانی فقه، اسلام میتواند در برابر کفر مواجه رو در رو داشته باشد و مصداق مقابله به مثلی است که باید در برابر دشمن داشته باشیم.
اندیشه صهیونیستی همواره به دنبال ضرر است
حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی با اشاره به مبانی دینی و قرآنی اهمیت مقابله با کفار بیان کرد: اندیشه صهیونیستی همواره در راستای ضرر است و باید در برابر این شر و ضرر مقابله و ایستادگی کرد.
وی نظرات علما درباره اهمیت ایستادگی در برابر اسرائیل را مورد توجه قرار داد و گفت: در جریان مبانی فقهی همه علما معتقد هستند مسلمانان در جنگ با کفر از همه ظرفیتهای موجود به خوبی بهره مند شوند.
دکتر هاتف پور رشیدی عضو هیأت علمی دانشگاه و ادیان و مذاهب اسلامی نیز در این نشست بیان کرد: طبق تصمیمی که از سوی ریاست دانشکده ادیان و مذاهب اتخاذ شد برخی نشستها با محتوای طوفان الاقصی با حضور اساتید و دانشجویان این دانشکده برگزار خواهد شد.
دشمن با جنگ روانی به دنبال فریب افکار عمومی در موضوع غزه است
وی بیان کرد: فاجعهای که توسط رژیم صهیونیستی در بیمارستان المعمدانی غزه اتفاق افتاد طبق ادعای بی اساس شبکههای بی بی سی و اینترنشنال بیان شد که توسط حماس انجام شده است و این موضوع نشان دهنده جنگ روانی رسانه دشمن است.
پوررشیدی عنوان کرد: بی بی سی یکی از رسانه های موثر و دارای قدرت است و در زمینه نحوه انفجار بیمارستان المعمدانی گزارشهایی پخش کرد که با غرض ورزی همراه بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی تصریح کرد: در جهان امروز مخاطب رسانه مورد توجه است و هرچه مقدار مخاطب بیشتر باشد جنگ شناختی پیچیده تر است.
رسانههای دشمن در جنگ غزه وقایع را به نفع خود مصادره می کنند
وی ادامه داد: رسانههای دشمن در جنگ فلسطین و رژیم صهیونیستی وقایع را به نفع خود مصادره میکنند و این موضوع سبب افزایش تناقضات میشود.
دکتر سید مرتضی اسماعیلی طبا مدیر گروه مدیریت رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در این نشست خاطر نشان کرد: هنگامی که می خواهیم سیاست های رسانهای یک رسانه خاص در غزه را بسنجیم باید تکنیک و ارزشهای خبری و تکنیکهای اقناعی نیز مورد بررسی قرار بگیرد.