فراخوان هشتمین همایش بین‌المللی علمی-پژوهشی گفتگو و مناظرات رضوی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از خبرنگار ایسنا، هشتمین همایش بین‌المللی علمی-پژوهشی گفتگو و مناظرات رضوی برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان اردبیل از انتشار فراخوان هشتمین دوره همایش بین المللی علمی پژوهشی گفتگو و مناظرات رضوی با تأکید بر مؤلفه‌های تحلیل گفتمانی و معنایی در اردبیل خبر داد. امیر رجبی ۱۴ اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه این رویداد مهم در مردادماه سال جاری و با حضور محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی در شهر اردبیل برگزار می ‌شود، گفت: این هماش با مشارکت بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با مشارکت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل و نیز همراهی دستگاه های اجرایی استان با هدف تبیین نقش مناظره و گفتگو در سیره و فرهنگ اهل بیت(ع)، آشنایی جنبه‌های مختلف گفتگو و مناظرات حضرت امام رضا(ع) به عنوان الگوی گفتگو و مناظره در ‌تاریخ اسلام و دوران معاصر و گفتگو و نقش آن در جوامع دینی و ضرورت‌های آن در اندیشۀ رضوی برگزار می شود.

وی با اعلام اینکه این رویداد مهم در دو بخش مقالات علمی و پژوهشی و نشست گفتگوی ادیان برگزار می شود، اظهار کرد: همۀ محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی، اساتید، طلاب و دانشجویان مراکز علمی، دانشگاهی، حوزوی و نیز اعضای هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و مؤسسات تحقیقاتی و پژوهشی، می‌توانند در بخش مقالات علمی و پژوهشی شرکت کنند و دبیرخانه هیچگونه محدودیتی از لحاظ سن، مدرک تحصیلی و نیز تعداد مقالات ارسالی ندارد.

رجبی محورهای مقالات را مؤلفه‌های تحلیل گفتمانی و معنایی در گفتگو و مناظرات امام رضا(ع)، معنویت، اخلاق و مردمداری در گفتگو و مناظرات، تحلیل جامعه‌شناختی مناظرات رضوی، تحلیل روانشناختی مناظرات رضوی و مدل‌‎های گفتگو و مناظرۀ اثربخش در تعاملات خانوادگی با تاکید بر سیرۀ رضوی اعلام کرد و افزود: گفتگو و مناظرات علمای اسلام با اندیشمندان ادیان دیگر، گفتگو و نقش آن در تحکیم بنیان خانواده با نگاه به سبک زندگی رضوی و الگوی گفتگو و مناظرۀ حضرت امام رضا(ع) و نقش آن در اعتلای فرهنگ گفتگو در جامعۀ کنونی از دیگر محورهای مقالات این دوره از همایش گفتگو و مناظرات رضوی است.

وی گفت: مقالات ارائه شده نباید در دوره‌های گذشتۀ برنامه‌های موضوعی همایش بین‌المللی امام رضا(ع) و نیز همایش‌های دیگر شرکت کرده باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اردبیل با اعلام اینکه بخش گفتگوی ادیان و مذاهب مختص اندیشمندان، صاحب‌نظران، محققان و پژوهشگران ادیان و مذاهب و رؤسا و اعضای انجمن‌های اقلیّت‌های دینی است که در قالب نشستی در یکی از مراکز دانشگاهی اردبیل برگزار خواهد شد، اظهار کرد: علاقه‌مندان به حضور در این بخش می‌توانند به صورت کتبی برای شرکت در گفتگوی ادیان و مذاهب اعلام آمادگی کنند.

رئیس همایش بین المللی گفتگو و مناظرات رضوی محورهای بخش گفتگوی ادیان و مذاهب را مدل مذاکره و گفتگوی اثربخش در ادیان، نقش تعالیم پیامبران در ارتقای سطح گفتمانی انسان‌ها، نقش راهبردی گفتگو در تقریب مذاهب و ادیان، ارتباطات و نقش آن در گفتگوی تمدن‌ها، ادیان و مذاهب، نقش رسانه و فرهنگ در شکل‌گیری گفتگوهای بین نسلی از منظر ادیان، گفتگو و مناظرات رضوی و نقش آن در نگاه اندیشمندان ادیان و مذاهب، جریان‌شناسی گفتگو و مناظره در عصر حاضر، نقش گفتگو و مناظره در روابط بین‌الملل و نقش(تأثیر) رسانه در گفتگوی ادیان و مذاهب اعلام کرد و افزود: مدعوین این بخش شامل صاحب‌نظران و عالمان طراز اول ادیان و مذاهب توحیدی می‌باشند.

وی با بیان اینکه مقالات برتر علمی- پژوهشی با ارسال از سوی پژوهندگان در فرایندی دیگر داوری و با احراز شرایط در فصلنامه‌های علمی- پژوهشی مرتبط با موضوع همایش و نیز فصلنامۀ علمی- پژوهشی فرهنگ رضوی چاپ خواهند شد، تصریح کرد: داوری تمامی بخش‌ها توسط اساتیدی از اعضای هیئت علمی مرتبط با موضوع در دانشگاه‌های استانی و کشوری با همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام خواهد شد.مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان اردبیل با اعلام اینکه اطلاع‎رسانی همایش از طریق وبگاه شمس توس به نشانی shamstoos.ir و فرایند ثبت‎نام و ارسال اثر از طریق پرتال portal.shamstoos.ir و ardebil.shamstoos.ir انجام می‎شود، گفت: آخرین مهلت ارسال مقالات :آخر تیر ماه خواهد بود و مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان هم در نیمه دوم مردادماه برگزار می شود.