«حقوق بشر» معطوف به حقوق انسانهاست و رابطه وثیق، عمیق و متقابلی با «صلح» دارد و به تعبیر دقیق، مکمّل آن در جامعه انسانی است. برای رسیدن به «صلح»، باید حریم و حرمت «حقوق بشر» حفظ شود و همزمان، آنچه میتواند ضامن معتبر برخورداری آحاد جامعه از «حقوق بشر» شمرده، حاکمیت «صلح» در جامعه است. طبعا اگر حریم «حقوق بشر» در ساحتهای مختلف آن، یعنی حقوق آزادی اجتماعی و سیاسی، حقوق آزادیهای مذهبی و اعتقادی، حقوق آزادی بیان و اطلاعرسانی، حقوق زنان، حقوق کودکان، حقوق اقوام و ملل، حقوق اقتصادی، حقوق اجتماعی و حقوق فرهنگی شکسته شود و کرامت انسانها پایمال گردد و آزادیهایی که به عنوان حق مسلّم بشر، شناخته شده است، سلب و یا محدود گردد، «صلح» نیز از جامعه رخت بر خواهد بست. درحالیکه اگر «صلح» در جامعه حضور داشته باشد، «حقوق بشر» نیز حضور خواهد داشت و پاسداشت «حقوق بشر»، یعنی حضور مقتدرانه «صلح» در جامعه.
با عنایت به مقدمه فوق، «گروه حقوق بشر» در مرکز صلح و گفتوگوی دانشکاه ادیان و مذاهب، با هدف حمایت از پژوهشها و آموزشهای حقوق بشری در محدوده وظاایف و اختیارات مرکز، و وظایف مشروحه ذیل، فعالیت خود را آغاز نموده است.
وظایف:
- انجام پروژههای تحقیقاتی، سازماندهی دورههای آموزشی و برگزاری کارگاهها و سمینارها و انتشار تحقیقات مرتبط با حقوق بشر؛
- همکاری با سازمانها، نهادها و پژوهشگران در زمینه تحقیق و ترویج حقوق بشر؛
- حمایت از پایاننامهها و تحقیقات در موضوع حقوق بشر؛
- تربيت کادر علمي آموزشي و پژوهشي و متخصصين كشور در حوزه حقوق بشر؛
- ايجاد ارتباط بين مراكز دانشگاهي و حوزوي، به منظور ارتقاي ادبيات حقوقي و بوميسازي مفاهيم و راه كارهاي مربوط به آن، در عين احترام به جهانشمولي حقوق بشر.