به گزارش روابط عمومی دانشگاه، نشست «اندیشه وحدتگرایانه امام خمینی(ره) در سیره علامه شیخ سعید شعبان» برگزار شد. در این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: برگزاری این سمینارها به منزله قدردانی از ممتازان و پیشکسوتانی است که زندگی خود را برای احیای جامعه و ملت خود نذر کردهاند. آنها شمال و جنوب و شرق و غرب زمین را گشتهاند تا بشریت را هدایت کنند. نسلی از آنها به میدان آمدند که در سیاه ترین شرایط تاریخ زندگی کردند و برای حفظ اسلام و اهل آن بهترین جهاد را انجام دادند.
وی ادامه داد؛ معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران با حفظ میراث اسلامی و تجدید حیات بر اساس شرع، نه تنها با مبارزه فکری و کلامی، بلکه با جسم و روح و آبروی خود، با غرب لیبرال و شرق کمونیستی روبرو شد. رهبران برجستهای مانند عالم فقید شیخ سعید شعبان، امام موسی صدر، شهید مطهری، شیخ محمد غزالی، شهید محمد باقر صدر و مرحوم کلیم صدیقی و شیخ محمد سعید البوطی و شیخ فتحی از پیروان امام خمینی بودند. پس نتیجه میتوان گرفت که سخن از مرحوم شیخ سعید در این پایگاه علمی باشکوه بسیار شایسته است.
معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب افزود؛ آنچه شیخ سعید در زندگی خود و در کشورش لبنان به آن دعوت میکرد، اجرای شریعت اسلامی در تمامیت آن بود. ایشان با تسامح و آنچه در آن خیر، محبت، تعالی، برادری، عزت و کرامت است، دیگران را دعوت به اسلام و جمهوری اسلامی میکرد. همانگونه که امام خمینی (ره) خواهان جمهوری اسلامی بود تا دنیا از بردباری و عدالت و عزت و کرامت برخوردار شود. تا مسلمانان شاهد بازگشت شکوه و جلال گذشته خود باشند.
امام خمینی (ره) دست مستکبران شرق و غرب، صهیونیستها و مرتجعین عقب مانده را از پروژه اسلام سازی جامعه کوتاه کرد. آنها با تهاجم رسانهای، توطئههای داخلی، کودتاهای نظامی، تحقیر و خیانت، میخواستند اثر منفی بگذارند. رسانه های غربی فریاد شکست پروژه اسلام سیاسی را برآوردند اما حقیقت آن بود که این پروژه کم کم در حال تبلور است تا با همه سختی هایش الگوی آرمانی ارائه کند.
مرحوم شیخ شعبان، از زمان پیروزی انقلاب و در زمان جنگ تحمیلی از ایران اسلامی حمایت میکرد و در مقابل نیروهای ستمگر از مظلومیت آن دفاع مینمود. زیرا امام راحل نیز همان هدف را دنبال می کرد.
شعار او ایران امروز و فلسطین فردا بود و میخواست ایران پایگاه اصلی حمایت از آرمان فلسطین باشد. البته که امروز شاهد نزدیک شدن روزهای پیروزی هستیم و نشانه های آن سریعتر از آنچه تصور میکردیم به دست میآید.
آن مرحوم اهل وحدت و تقریب و اهل علم بود. او با مکتب امام خمینی (ره) همراه بوده و جهان اسلام را به حرکت در زیر سایه ولی فقیه برای زدودن دشمنان اسلام دعوت میکرد. او دنیا را از تفالههای مدعی اسلام و متجاوزین غرب که حقوق بشر، آزادی و دموکراسی را به ناحق و به دروغ مخدوش میکنند، رهایی ساخت.
تبعیت او از امام خمینی (ره) به معنای واقعی وحدت و تقریب بود و نه تنها در جامعه اسلامی به طور عام، بلکه در داخل ایران نیز به طور خاص و در بین برادران و عزیزان اهل سنت در ایران تأثیر بسزایی داشت.
امام خمینی (ره) همه مردم را به اسلام اصیل محمدی دعوت کرد تا همه فرقه های اسلامی و فرزندان این ملت زیر پرچم آن حرکت کنند.
حجت السلام و المسلمین تسخیری بیان کرد: شیخ شعبان معتقد بود نزاع فرقهای که عدهای برای ایجاد تفرقه و گسست در امت اسلامی برپا کردهاند، بازی شیطانی است که به دست صاحبان عقاید متحجر هدایت میشود و استعمار و استکبار به تحکیم آن برای رسیدن به اهداف شوم خود یعنی غارت منابع طبیعی کمک کرده است.
متفرق كردن امت اسلامي و تبديل آن به فرقههای متعدد از نقشه های دشمنان اسلام بود تا بتوانند به راحتي بر آن حكومت كنند. دشمن میخواست دوست را دشمن سازد و با سپاهيانی که به ظاهر مسلمان هستند براي نابودي كشورهاي اسلامي اقدام نماید.
اما باید توجه داشت که تلاش پیشکسوتانی همچون شیخ شعبان به ثمر نشسته و آینده ای پر امید در عرصه توسعه و پیشرفت و اعتلای اخلاقی در جامعه اسلامی خود شاهد هستیم.