گرایش نسبتا جدید مطالعات ایرانی تلمودی که به شکل تخصصی و جدی از حدود سال ۱۹۹۸ توسط تلمود شناس برجسته "یاکوو المان" در امریکا پا گرفت، به طور کلی تلمود بابلی -که دایره المعارفی عظیم (63 کتاب حجیم) از فرهنگ و اساطیر و ادبیات و مذهب و فقه و فلسفه و… یهودیان ایرانی دوران ساسانی است- را در بستر دین زرتشتی و فرهنگ و ادبیات ایران ساسانی بررسی می کند. امروزه تنی چند از تلمودشناسانِ عمدتا امریکایی متوجه تاثیر ادبیات زرتشتی (متون پهلوی) بر روایتهای تلمودی شده اند و کار مطالعه تطبیقیِ این دو گروه متن رونق یافته است. اما شوربختانه جای دانشمندان دینپژوه ایرانی در این حوزه خالیست و امید است با ایجاد این گرایش در دانشگاه ها یا پژوهشگاه های ایرانی کار مطالعه تطبیقی این متون از زاویه دید دانشمندان ایرانی نیز آغاز شود.
آنچه شاخه پژوهشی مطالعات ایرانی-تلمودی را چشمگیر و منحصر به فرد مینماید جدید بودن این حوزه پژوهشی و حجم عظیم تلمود بابلی است که همچون کتابخانه ای دست نخورده از دوران ساسانی به ما رسیده است، و حتی در غرب نیز (که این گرایش برای نخستین بار پاگرفت) شاخه مطالعات ایرانی- تلمودی به طور مستقل هنوز جایگاه شایسته خود را نیافته است و امید است که این گرایش در ایران -که مادر مطالعات دین زرتشت و مطالعات تشیع و نیز ادبیات فارسی است- پیش از غرب پا بگیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، نخستین جلسه نشست علمی «شناخت تلمود بابلی در بستر ایرانی آن» روزسه شنبه 7 اردیبهشت 1400 ساعت 18:30 به صورت مجازی برگزار میشود.
6 جلسه
هزینه ثبت نام: 300 هزار تومان
50 درصد تخفیف برای دانشجویان دانشگاه ادیان
25 درصد تخفیف برای دانشجویان
علاقهمندان میتوانند برای ثبت نام و دریافت لینک با شماره 09357842223 یا 02532802610 داخلی 205 تماس بگیرند.