اخبار دانشکده

تقویم آموزشی

تاریخ شروع
1403/07/01
تاریخ پایان
1403/10/27

گروه ها

اعضای هیئت علمی

درباره دانشکده

دانشکده عرفان نخستین دانشکده تخصصی است که بر مطالعات عرفان، تصوف و ادیان و عرفان تمرکز دارد. این دانشکده علاوه بر رویکرد تاریخی در خصوص مطالعات عرفان و تصوف مباحثی پیرامون عرفان نظری و عملی و حوزه‌های تخصصی علم عرفان از جمله؛ خداشناسی عرفانی، وجودشناسی عرفانی، جهان‌شناسی عرفانی، تآویل و تفسیر عرفانی و مباحث تربیتی و عملی و اجتماعی عرفان و تصوف را در دستور کار دارد. از دیگر حوزه‌های اصلی که این دانشکده در پی آن است؛ آشنایی با طریقت‌ها و وضعیت تصوف در تاریخ اسلام و جهان کنونی و بررسی جنبش‌های نوپدید دینی و عرفان و معنویت در سایر ادیان است. از مهمترین اهداف این دانشکده این است که دانش آموختگان بتوانند در حل مشکلات علمی در عرصه مسایل عرفان، تصوف و طریقت‌های معنوی از اندیشه اصیل اسلامی بهره گیرند و قدرت بررسی و تحلیل جنبش‌های معنوی در جهان را که در برابر عرفان و معنویت اصیل اسلامی قرار گرفته‌اند را به‌دست بیاورند. دانش‌آموختگان این دانشکده علاوه بر تدریس در دروس رشته‌های ادیان و عرفان و تصوف و عرفان اسلامی در قالب اساتید عضو هیئت علمی یا مدعو، در حوزه‌های مذکور می‌توانند به تحقیق و پژوهش بپردازند.

در حال حاضر دانشـکده عرفان در رشـته «عرفان اسلامی و اندیشه امام خمینی(ره)»، «تصوف و عرفان اسلامی» و «ادیان و عرفان گرایش تصوف در جهان معاصر» را در مقطع دکتري تخصصی و در رشته‌هاي «تصوف و عرفان اسلامی»، «ادیان و عرفان» و «ادیان و عرفان گرایش جنبش‌های نوپدید دینی» در مقطع کارشناسی‌ارشد دانشجو می‌پذیرد. آموزش در دانشکده عرفان به زبان‌های فارسی، عربی، و انگلیسی انجام می‌شود. در این دانشکده طی برنامه‌های زمان‌بندی شده و مرتب نشست‌های علمی ترویجی در خصوص موضوعات مربوط به تصوف و عرفان اسلامی برگزار می‌شود. «انجمن دانشجویی عرفان» یکی از انجمن‌های فعال این دانشکده است که جلسات علمی و سخنرانی متعددی را در دانشکده برگزار می‌کند.

علاوه بر پذیرش و آموزش در رشته‌های فوق در دانشکده عرفان، در رشته «تصوف و عرفان اسلامی» در مقطع کارشناسی‌ارشد علاوه بر شیوه حضوری به‌صورت مجازی (غیرحضوری) و شیوه آموزش محور نیز ارایه می‌شود. همچنین در رشته‌های مقطع دکتری تخصصی علاوه بر شیوه آموزشی و پژوهشی حضوری، به صورت پژوهش محور برای اتباع غیرایرانی نیز ارایه می‌شود. در تحصیل به شیوه پژوهش محور دانشجو از طریق پروپوزال (طرح پیشنهاده) و تنها باگذراندن تعداد محدودی دروس مرتبط با رساله پذیرش می‌شود و سپس از طریق تحقیق و ارتباط با اساتید راهنما و مشاور که به تشخیص اساتید به صورت مجازی یا حضوری انجام می‌شود رساله‌ی خود را تدوین و ارایه می‌دهد.

پذیرش غیر ایرانیان در دانشکده عرفان با پذیرش کسانی که تابعیت ایرانی دارند متفاوت است. تمام کسانی که تابعیت ایرانی دارند از طریق آزمون (اعم از آزمون سازمان سنجش آموزش کشور و یا آزمون اختصاصی ویژه طلاب) پذیرش می‌شوند، اما غیرایرانیان بدون آزمون کتبی و با ارسال مدارک مورد نظر دانشگاه درصورت تایید گروه علمی می‌توانند در این دانشکده برای تحصیل در رشته مورد نظر خود اقدام کنند. درخواست پذیرش در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری رشته‌های این دانشکده توسط هیئت علمی گروه‌های علمی بررسی می‌شود و پس از بررسی درخواست از طریق بررسی رزومه، سطح علاقه‌مندی و … موافقت یا عدم‌موافقت با درخواست اعلام می‌شود. در صورت اعلام موافقت، دانشجو می‌تواند با ارایه مدارک مورد نظر دانشگاه، در رشته مورد نظر خود مشغول به تحصیل شود.