کلام شیعه با گرایش امامت
دوره دکتری کلام شیعه با گرایش امامت دارای رویکرد آموزش پژوهش محور، دورهای تخصصی است که در طی آن دانشپژوه با گذراندن دروس تخصصی و پژوهشی با ارائه رساله علمی به دریافت مدرک دکتری رشته کلام شیعه با گرایش امامت نائل میشود.
آموزههای اعتقادی اسلام تقلیدی نیست. بر هر مسلمان لازم است از روی دلیل و استدلال اصول اعتقادی را اثبات کند. ازآنجا که پرسشهای گوناگون و القای شبهات از سوی مخالفان، پاسخهای منطقی و پژوهشهای عمیق را میطلبد، ضروری است موضوعات و مطالب مربوط به اعتقادات، کلام شیعه و بهویژه مسئله امامت در سطح عالی به صورت مستقل ارائه شود تا پژوهشگران و محققانی تربیت گردند که پاسخگوی نیازهای روز بر اساس مکتب اهلبیت و طهارت (ع) باشند.
از اهداف کلی این دور میتوان به تربیت متخصص و صاحب نظر در زمینه کلام شیعه، تربیت پژوهشگران توانمند در حوزه امامت شیعی، گسترش مرزهای دانش در رشته کلام اسلامی و امامت شناسی، ایجاد توانمندی علمی جهت پاسخگویی به پرسشها و مقابله با شبهات در بخش امامت و تربیت استاد برای مقاطع تحصیلی عالی جهت مراکز حوزوی و دانشگاهی اشاره کرد.
دوره دکتری کلام شیعه با گرایش امامت با احتساب دروس پیشنیاز ۴۸ واحد درسی خواهد بود. طول دوره دکتری با احتساب زمان تدوین رساله علمی حداکثر پنج سال (۱۰ نیمسال) تحصیلی است. فراگیران در این دوره، رسالهای به ارزش ۱۸ واحد تدوین خواهند کرد. هر واحد درسی نظری ۱۶ و هر واحد عملی ۳۲ ساعت است.
دروسی همچون «غدیر پژوهی»، «امام شناسی»، «شبهه شناسی تشیع» و «بررسی تحلیلی متون مهدویت» از جمله دروس تخصصی است که در این رشته تدریس میشود.
- جهت اطلاع از هزینه کل دوره برای دانشجویان ایرانی که از طریق کنکور یا آزمون داخلی پذیرفته میشوند به صفحه پذیرش دانشجویان دوره دکتری قسمت شهریه مراجعه کنید.
- هزینهی کل دوره برای دانشجویان غیر ایرانی (سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱): 9۰۰۰ دلار (این هزینه شامل هزینههای تحصیلی دانشجوست و شامل هزینههای زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمیشود).
- از طریق آزمون مقطع دکتری تخصصی (PhD) سازمان سنجش آموزش کشور
داوطلبان در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون دوره دکتری تخصصی (PhD) سازمان سنجش کشور پذیرفته خواهند شد. شرایط اختصاصی و عمومی این آزمون توسط سازمان سنجش آموزش کشور در دفترچه شماره (1) آزمون اعلام خواهد گردید. شیوه تحصیل در این مقطع «آموزشی و پژوهشی» میباشد و پذیرش بهصورت غیرمتمرکز (در دو مرحله به همراه مصاحبه علمی) خواهد بود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت سازمان سنجش بخش دکتری تخصصی)
- از طریق آزمون مقطع مقطع دکتری تخصصی (PhD) اختصاصی دانشگاه ادیان و مذاهب (ویژه طلاب)
داوطلبان طلبه در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون اختصاصی دوره دکتری تخصصی (PhD) که توسط دانشگاه ادیان و مذاهب با مجوز رسمی از سازمان سنجش کشور برگزار میگردد، پذیرفته خواهند شد. شرایط عمومی و اختصاصی آزمون از طریق اطلاعیه رسمی دانشگاه اعلام میگردد. شیوه تحصیل در این مقطع «آموزشی و پژوهشی» میباشد و پذیرش بهصورت غیرمتمرکز (در دو مرحله به همراه مصاحبه علمی) خواهد بود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت آزمون دانشگاه)
- از طریق بدون آزمون استعدادهای درخشان
داوطلبان در این مقطع بدون شرکت در آزمون سراسری و صرفاً براساس سوابق تحصیلی و پژوهشی خویش با شرکت در مصاحبه علمی که توسط گروههای آموزشی و پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار میگردد پذیرفته خواهند شد. شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش دانشجو از این طریق براساس اطلاعیه رسمی دانشگاه ادیان و مذاهب اعلام میشود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت دانشگاه بخش استعداد درخشان)
- از طریق آزمون مقطع دکتری تخصصی اتباع غیرایرانی غیربورسیه
ابتدا مدارک زیر را تهیه نموده:
- فرم درخواست تکمیل شده
- تصویر گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر (در صورت تمایل دانشجو به حضور در دانشگاه)
- تصویر مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا فارسی
- تصویر یک قطعه عکس پرسنلی 4*3
- رزومه شامل سوابق تحصیلی و کاری
سپس دکمه «درخواست کن» در مقابل هر رشته شما را به پورتال ثبت نام آن رشته منتقل میکند. در پورتال ثبت نام شما میتوانید مدارک و درخواست خود را بارگزاری و ارسال کنید. ثبت نام شما زمانی تکمیل میشود که درخواست و مدارک خود را به طور کامل در پورتال ثبتنام بارگزاری و ارسال کنید.
داوطلبان غیرایرانی برای ثبت نام کلیک کنید.