فرقههای تشیع
رشته «فرقههای تشیع» در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته یک دوره کامل آموزشی، مطابق با ضوابط و مصوبات شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که در آن به موضوع فرق و مذاهب شیعه یعنی مذاهب امامیه، زیدیه، اسماعیلیه، کیسانیه، واقفیه، غلات، شیخیه، اهل حق، و نصیریه پرداخته میشود. شناخت علمی، حق طلبانه و آزاداندیشانه و در عین حال همدلانه و نقادانه دیگر مذاهب موجب آشنایی با گستره ی دین و شناخت تاثیر و نفوذ آن در زندگی بشر میشود. همچنین این شناخت، ابزارهای مقابله با معنویت گریزی و ایمان ستیزی را در اختیار قرار میگذارد. از سوی دیگر شناخت سایر مذاهب میتواند نقاط قوت و ضعف دیگر مذاهب را نشان دهد و پیروان ادیان و مذاهب را به آسیب شناسی ایمان و به تهذیب و تصفیه دستاوردهای مذهبی هدایت کند.
از مهمترین اهداف این رشته در این مقطع زمینه سازی برای آموزش دانشوران و محققان صاحبنظر در ابعاد مختلف فرق و مذاهب شیعه است. دانش آموختگان این رشته میتوانند به عنوان نیروی انسانی آگاه به فرق و مذاهب شیعه، در جهت برقراری ارتباط و گفتگو با اندیشمندان و پیروان این مذاهب ایفا نقش کنند. همچنین آنها میتوانند در مراکز و سازمانهای فرهنگی، علمی و تبلیغی داخل کشور به تربیت نیروی انسانی متخصص جهت امور فرهنگی و تبلیغی بپردازند.
داشتن مدرک کارشناسی یا معادل آن برای تحصیل در این رشته کافی است. این مدرک باید به تایید کنسولگری ایران در کشوری که صادر کننده آن است رسیده باشد. دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل در این رشته بدون در نظر گرفتن رشته کارشناسی میتوانند در این رشته تحصیل کنند. بر این اساس هر فردی که خارج از ایران تحصیل کرده باشد با هر رشتهی تحصیلی در مقطع کارشناسی در صورت داشتن صلاحیت علمی و موافقت اعضای هیئت علمی گروه علمی میتواند در این دوره تحصیل کند. طبعا داشتن کتاب، مقاله علمی و ژورنالیستی و علاقهمندی شرکت در این رشتهها میتواند در موافقت هیئت علمی گروه تاثیر گذار باشد.
طول دوره کارشناسی ارشد «فرقههای تشیع» 2 و نیم سال و برابر 5 نیم سال تحصیلی است. طول هر نیمسال برابر 16 هفته و ساعت دروس بر مبنای هر واحد یک ساعت در هفته میباشد. اگر به تشخیص گروه آموزشی مدت 2 و نیم سال برای گذراندن دروس اصلی و جبرانی کافی نباشد، حداکثر یک نیم سال دیگر به مدت آموزشی دو و نیم ساله اضافه میشود. برنامه کارشناسی ارشد «فرقههای تشیع» شامل 42 واحد درسی است که 28 واحد دروس اصلی، 12 واحد دروس جبرانی و 2 واحد سمینار جایگزین پایان نامه است. دانشجو ملزم است همه واحدهای اصلی و سمینار و نیز با توجه به رشته کارشناسی که در آن فارغ التحصیل شده هر چند تعداد واحد از دروس جبرانی را به تشخیص گروه آموزشی بگذراند.
دروسی همچون «پیدایش تشیع»، «تاریخ امامیه»، «معارف امامیه»، «گرایشهای شیعی غیر معروف در سه قرن نخست»، «تاریخ زیدیه»، «معارف زیدیه»، و «تاریخ اسماعیلیه» از جمله دروس تخصصی اند. همچنین دروسی مانند «تاریخ تصوف»، «تاریخ ادیان»، و «کلام اسلامی» نیز در میان دروس جبرانی گنجانده شدهاند.
- جهت اطلاع از هزینه کل دوره برای دانشجویان ایرانی که از طریق کنکور یا آزمون داخلی پذیرفته میشوند به صفحه پذیرش دانشجویان دوره فوق لیسانس قسمت شهریه مراجعه کنید.
- هزینهی کل دوره برای دانشجویان غیر ایرانی (سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱): 4۰۰۰ دلار (این هزینه شامل هزینههای تحصیلی دانشجوست و شامل هزینههای زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمیشود).
مدارک ثبتنام در رشتههای کارشناسی ارشد مجازی
- فرم درخواست تکمیل شده
- تصویر گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر
- تصویر مدرک دیپلم و کارشناسی یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا فارسی
- اصل مدارک دیپلم و کارشناسی یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا فارسی (دانشجو هنگام مراجعه به دانشگاه و شروع به تحصیل این مدارک را تحویل میدهد).
- تصویر یک قطعه عکس پرسنلی 4*3
- رزومه شامل سوابق تحصیلی و کاری (در صورت تمایل)
دکمه «درخواست کن» در مقابل هر رشته شما را به پورتال ثبت نام آن رشته منتقل میکند. در پورتال ثبت نام شما میتوانید مدارک و درخواست خود را بارگزاری و ارسال کنید. ثبت نام شما زمانی تکمیل میشود که درخواست و مدارک خود را به طور کامل در پورتال ثبتنام بارگزاری و ارسال کنید.