دینشناسی
در این رشته به بررسی مبانی دینشناختی و نیز پرورش دانشجویان در حوزه مسائل مهم دین پژوهی پرداخته میشود. دین مهمترین مولفه تمدنها و فرهنگهای شناخته شده بشری است و در گذشته و حال با مصادیق مختلف خود حیات فکری و معنوی و اجتماعی بشر را بطور گسترده تحت تأثیر قرار داده است. شناخت ادیان با فرق و مذاهب گسترده آنها امری ضروری است. از اینرو تاسیس دورههای دین شناسی در دانشگاه ها و تربیت نیروهای متخصص در این حوزه از اهمیت ویژهای برخورداند.
دانش آموختگان این رشته بر مباحث دین شناسی در حوزه های مختلف جامعه شناختی، روانشناختی، انسان شناختی، روش شناختی مطالعات ادیان و حوزه های مربوط به دین و اخلاق تسلط پیدا میکنند و میتوانند هر چه بهتر الهیات اسلامی را در مقایسه با دیگر مکاتب الهیاتی فهم کنند و در محیطهای مربوط به تعامل و گفتگو بین ادیانی به خوبی ظاهر شوند. بررسی نقاط اشتراک و افتراق اسلام با دیگر ادیان بر اساس متون اصلی ادیان، دانستن زبانهای دینی پیروان ادیان، تحلیل و مقابله با نظرات شرق شناسان و متفکران غربی که در باب ادیان و فرهنگها نظر داده اند و نیز توانایی انجام تحقیقات علمی در عرصه دین پژوهی از جمله توانایی های فارغ التحصیلان این رشته خواهد بود.
دروسی همچون «ادیان ابراهیمی»، «ادیان شرق»، «روش شناسی مطالعات ادیان»، «فلسفه دین»، «جامعه شناسی دین»، «معرفت شناسی»، «دین شناسی تطبیقی»، «دین و اخلاق»، و «دین و فرهنگ» از جمله دروس اصلی است که در رشته دین شناسی تدریس میشود. همچنین دروسی مانند «فلسفه اسلامی»، «کلام اسلامی»، «فلسفه غرب» و «روش تحقیق» نیز در میان دروس جبرانی این رشته گنجانده شدهاند.
طول دوره کارشناسی ارشد «دینشناسی» دو و نیم سال و برابر ۵ نیم سال تحصیلی است. طول هر نیمسال برابر ۱۶ هفته و ساعت دروس بر مبنای هر واحد یک ساعت در هفته میباشد. اگر به تشخیص گروه آموزشی مدت ۲ و نیم سال برای گذراندن دروس اصلی و جبرانی یا اتمام پایاننامه کافی نباشد، حداکثر یک نیم سال دیگر به مدت آموزشی دو ونیم ساله اضافه میگردد. برنامه کارشناسی ارشد «دینشناسی» شامل ۴۲ واحد درسی است که ۲۸ واحد دروس اصلی، ۱۰ واحد دروس جبرانی و ۴ واحد پایاننامه است. دانشجو ملزم است همه واحدهای اصلی و پایاننامه و نیز با توجه به رشته کارشناسی که در آن فارغ التحصیل شده هر چند تعداد واحد از دروس جبرانی را به تشخیص گروه آموزشی بگذراند.
- جهت اطلاع از هزینه کل دوره برای دانشجویان ایرانی که از طریق کنکور یا آزمون داخلی پذیرفته میشوند به صفحه پذیرش دانشجویان دوره فوق لیسانس قسمت شهریه مراجعه کنید.
- هزینهی کل دوره برای دانشجویان غیر ایرانی (سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱): 4۰۰۰ دلار (این هزینه شامل هزینههای تحصیلی دانشجوست و شامل هزینههای زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمیشود).
- از طریق آزمون کارشناسیارشدناپیوسته سازمان سنجش آموزش کشور
داوطلبان در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون مقطع کارشناسیارشد سازمان سنجش کشور پذیرفته خواهند شد. شرایط اختصاصی و عمومی این آزمون توسط سازمان سنجش آموزش کشور در دفترچه شماره (1) آزمون هر سال اعلام خواهد گردید. پذیرش در این شیوه بهصورت متمرکز (بدون مصاحبه) خواهد بود. » برای ثبت نام کلیک کنید (سایت سازمان سنجش بخش ارشد)
- از طریق آزمون مقطع کارشناسیارشد اختصاصی دانشگاه ادیان و مذاهب (ویژه طلاب)
داوطلبان طلبه در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون اختصاصی مقطع کارشناسیارشد که توسط دانشگاه ادیان و مذاهب با مجوز رسمی از سازمان سنجش کشور برگزار میگردد، پذیرفته خواهند شد. شرایط عمومی و اختصاصی آزمون از طریق اطلاعیه رسمی دانشگاه اعلام خواهد گردید. شیوه پذیرش بهصورت متمرکز (بدون مصاحبه) خواهد بود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت آزمون دانشگاه)
- از طریق آزمون مقطع کارشناسیارشد اتباع غیرایرانی غیربورسیه
ابتدا مدارک زیر را تهیه:
- فرم درخواست تکمیل شده
- تصویر گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر
- تصویر مدرک دیپلم و کارشناسی یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا فارسی
- اصل مدارک دیپلم و کارشناسی یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا فارسی (دانشجو هنگام مراجعه به دانشگاه و شروع به تحصیل این مدارک را تحویل میدهد).
- تصویر یک قطعه عکس پرسنلی 4*3
- رزومه شامل سوابق تحصیلی و کاری (در صورت تمایل)
سپس دکمه «درخواست کن» در مقابل هر رشته شما را به پورتال ثبت نام آن رشته منتقل میکند. در پورتال ثبت نام شما میتوانید مدارک و درخواست خود را بارگزاری و ارسال کنید. ثبت نام شما زمانی تکمیل میشود که درخواست و مدارک خود را به طور کامل در پورتال ثبتنام بارگزاری و ارسال کنید.
داوطلبان غیرایرانی برای ثبت نام کلیک کنید.