ادیان و عرفان گرایش مطالعات تطبیقی قرآن و کتاب مقدس
تعریف تخصصی رشته مطالعات تطبیقی قرآن و کتاب مقدس
این رشته یک دوره کامل آموزش تخصصی، مطابق با ضوابط و مصوبات شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که در آن به بررسی تطبیقی قرآن و کتاب مقدس پرداخته میشود و سپس مضامین اسلامی، مسیحی و یهودی این دو متن در نسبت با هم مقایسه می شوند.
در این رشته در زمينه مطالعات تطبيقي اديان، جهت تقويت علم بومي و نگاه انتقادي به معقوله ترجمه ای توانمندي ایجاد می شود. این رشته فرهنگ و زبانهای قرآن و عهدین نظیر زبان متون مقدس مسيحي (يوناني) و زبان متون مقدس يهودي (عبري) را نیز مورد مطالعه قرار میدهد.
در این رشته دروسی همچون «تاريخ و الاهيات يهودی»، «تاريخ و الاهيات مسیحی»، «تاريخ و معارف اسلامی»، «متون مقدس اديان ابراهيمي و مسائل جديد»، «باستان شناسي و اسطوره شناسي متون مقدس اديان ابراهيمي» دروس اصلیاند.
فرصت های شغلی
دانش آموختگان این رشته میتوانند علاوه بر تدریس در مراکز عملی و دانشگاهی، به تحقیق در زمینه مسائل و موضوعات مختلف ادیان ابراهیمی بپردازند. همچنین به صورت تخصصي در مطالعات تطبيقي قرآن و کتاب مقدس در کشورهاي اسلامي نقش آفرینی نمایند.
فارغالتحصیلان دکتری قرآن و کتاب مقدس با توجه به دانش و مهارتهای تخصصی خود در حوزه مطالعات قرآنی و کتاب مقدس، فرصتهای شغلی جذاب و متنوع را پیش رو دارند. این فرصتها نه فقط در حوزههای سنتی مانند آموزش و پژوهش، بلکه در زمینههای نوآورانه و بینالمللی نیز وجود دارد.
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در دانشگاهها به عنوان استاد تدریس کنند، در مراکز پژوهشی به تحقیق بپردازند، کتابها و مقالات علمی بنویسند، دورههای آموزشی طراحی و اجرا کنند، در سازمانهای فرهنگی و مذهبی به عنوان کارشناس فعالیت کنند، مشاوره و تحلیلگری دینی ارائه دهند، سازمانهای دینی را مدیریت کنند، در سازمانهای غیردولتی همکاری کنند، در حوزه رسانه و ارتباطات فعالیت کنند، به عنوان کارشناس امور بینالمللی در سازمانهای بینالمللی مشغول به کار شوند یا در حوزههای تخصصی مانند کارشناسی امور دینی در سازمانهای دولتی فعالیت کنند.
با توجه به اهمیت گفتگوی بینالادیانی و تعامل بین ادیان، فارغالتحصیلان این رشته میتوانند نقش مهمی در ارتقای درک متقابل بین ادیان، ترویج ارزشهای انسانی و ایجاد گفتگوی بینالمللی ایفا کنند. همچنین، فرصتهای شغلی در سفارتخانهها و رایزنیهای فرهنگی نیز برای این فارغالتحصیلان وجود دارد. این افراد با توجه به دانش خود از دین اسلام و فرهنگهای مرتبط، میتوانند در بخشهای فرهنگی سفارتخانهها مشغول به کار شده و در ترویج فرهنگ و زبان کشور خود و همچنین ایجاد روابط فرهنگی با سایر کشورها نقش فعالی ایفا کنند.
برای موفقیت در بازار کار، تسلط بر زبانهای خارجی، مهارتهای ارتباطی قوی، ایجاد شبکههای ارتباطی گسترده و انعطافپذیری در یادگیری و پذیرش چالشهای جدید از اهمیت بالایی برخوردار است.
- جهت اطلاع از هزینه کل دوره برای دانشجویان ایرانی که از طریق کنکور یا آزمون داخلی پذیرفته میشوند به صفحه پذیرش دانشجویان دوره دکتری قسمت شهریه مراجعه کنید.
- هزینهی کل دوره برای دانشجویان غیر ایرانی (سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱): 9۰۰۰ دلار (این هزینه شامل هزینههای تحصیلی دانشجوست و شامل هزینههای زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمیشود).
- از طریق آزمون مقطع دکتری تخصصی (PhD) سازمان سنجش آموزش کشور
داوطلبان در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون دوره دکتری تخصصی (PhD) سازمان سنجش کشور پذیرفته خواهند شد. شرایط اختصاصی و عمومی این آزمون توسط سازمان سنجش آموزش کشور در دفترچه شماره (1) آزمون اعلام خواهد گردید. شیوه تحصیل در این مقطع «آموزشی و پژوهشی» میباشد و پذیرش بهصورت غیرمتمرکز (در دو مرحله به همراه مصاحبه علمی) خواهد بود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت سازمان سنجش بخش دکتری تخصصی)
- از طریق آزمون مقطع مقطع دکتری تخصصی (PhD) اختصاصی دانشگاه ادیان و مذاهب (ویژه طلاب)
داوطلبان طلبه در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون اختصاصی دوره دکتری تخصصی (PhD) که توسط دانشگاه ادیان و مذاهب با مجوز رسمی از سازمان سنجش کشور برگزار میگردد، پذیرفته خواهند شد. شرایط عمومی و اختصاصی آزمون از طریق اطلاعیه رسمی دانشگاه اعلام میگردد. شیوه تحصیل در این مقطع «آموزشی و پژوهشی» میباشد و پذیرش بهصورت غیرمتمرکز (در دو مرحله به همراه مصاحبه علمی) خواهد بود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت آزمون دانشگاه)
- از طریق بدون آزمون استعدادهای درخشان
داوطلبان در این مقطع بدون شرکت در آزمون سراسری و صرفاً براساس سوابق تحصیلی و پژوهشی خویش با شرکت در مصاحبه علمی که توسط گروههای آموزشی و پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار میگردد پذیرفته خواهند شد. شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش دانشجو از این طریق براساس اطلاعیه رسمی دانشگاه ادیان و مذاهب اعلام میشود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت دانشگاه بخش استعداد درخشان)
- از طریق آزمون مقطع دکتری تخصصی اتباع غیرایرانی غیربورسیه
ابتدا مدارک زیر را تهیه نموده:
- فرم درخواست تکمیل شده
- تصویر گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر (در صورت تمایل دانشجو به حضور در دانشگاه)
- تصویر مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا فارسی
- تصویر یک قطعه عکس پرسنلی 4*3
- رزومه شامل سوابق تحصیلی و کاری
سپس دکمه «درخواست کن» در مقابل هر رشته شما را به پورتال ثبت نام آن رشته منتقل میکند. در پورتال ثبت نام شما میتوانید مدارک و درخواست خود را بارگزاری و ارسال کنید. ثبت نام شما زمانی تکمیل میشود که درخواست و مدارک خود را به طور کامل در پورتال ثبتنام بارگزاری و ارسال کنید.
داوطلبان غیرایرانی برای ثبت نام کلیک کنید.