رشته دکتری «تاریخ تشیع اثنی عشری» یک دوره کامل آموزش تخصصی، مطابق با ضوابط و مصوبات شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که یکی از شاخه‌های رشته تاریخ محسوب شده و در آن به آموزش و بررسی رخدادها، اندیشه‌ها و دیگر ابعاد تاریخ تشیع اثنی عشری (امامی) پرداخته می‌شود. شناخت و تحلیل چگونگی پیدایش و گسترش تشیع اثنی عشری و رخدادهای گوناگون مرتبط با شیعیان اثنی عشری در این رشته محوریت دارد. همچنین تعاملات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شیعیان اثنی عشری با پیروان دیگر فرق و مذاهب اسلامی و نیز با دیگر ادیان مورد بررسی قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه این تاریخ با مباحث کلامی، فقهی، اصولی و … عجین شده است و در برخی دوره‌های نظریات خاص هر کدام از این گروه بر تاریخ و تحولات اجتماعی شیعه اثنی عشری تاثیر گذار بوده است در مواقع خاص به این موارد نیز پرداخته شده است. بنابراین هدف از برگزاری این رشته تحلیل و بررسی همه ابعاد تاریخی شیعه اثنی عشری با تکیه بر مهمترین منابع تاریخی است.

دانش آموختگان این رشته می‌توانند علاوه بر تدریس در مراکز علمی به پژوهش در زمینه مسائل پیرامون تشیع اثنی عشری بپردازند. همچنین آنها قادر به پاسخگویی به شبهات مطرح شده در خصوص پیشینه تاریخی تشیع اثنی عشری می‌شوند و می‌توانند وجهه‌ی حقیقی تاریخی و فکری تشیع اثنی عشری را به جهان نشان دهند.

داشتن مدرک فوق لیسانس یا معادل آن برای تحصیل در این رشته کافی است. این مدرک باید به تایید کنسولگری ایران در کشوری که صادر کننده آن است رسیده باشد. بر این اساس، لزومی بر تطابق رشته تحصیلی در مقطع قبلی با مقطع دکترا برای دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل در این رشته وجود ندارد. هر فردی که خارج از ایران تحصیل کرده باشد با هر رشته‌ی تحصیلی در صورت داشتن صلاحیت علمی و موافقت اعضای هیئت علمی گروه می‌تواند در این دوره تحصیل کند. در واقع دانشجوی غیر مرتبط با رشته دکتری باید صلاحیت علمی خود را به هر طریق ممکن به اعضای هیئت علمی گروه اثبات کند. طبعا داشتن کتاب، مقاله علمی و ژورنالیستی و علاقه‌مندی شرکت در این رشته‌ می‌تواند در موافقت هیئت علمی گروه تاثیر گذار باشد.

طول دوره دکتری «تاریخ تشیع اثنی عشری» ۴ سال و برابر ۸ نیم سال تحصیلی است که ۴ نیم‌سال آن برای آموزش، یک نیم‌سال برای گذراندن آزمون جامع و سه نیم سال آن برای نگارش رساله دکتری می‌باشد. برنامه دکتری «تاریخ تشیع اثنی عشری» شامل 40 واحد درسی است که 20 واحد آن اصلی، و 20 واحد پایان نامه است. دروسی همچون «بررسی و نقد تاریخ سیاسی شیعیان اثنی‌عشری»، «بررسی و نقد تاریخ اجتماعی شیعیان اثنی‌عشری»، «تاریخ اندیشه‌های کلامی شیعیان اثنی‌عشری»، «بررسی و نقد دیدگاه‌های مستشرقان درباره تشیع اثنی‌عشری»، «بررسی و تحلیل تاریخ و سیره امامان شیعه (ع)» و «جامعه‌شناسی تاریخی تشیع اثنی‌عشری» بعنوان دروس اصلی در این رشته تدریس می‌شوند.

• هزینه کل دوره برای دانشجویان ایرانی که از طریق کنکور یا آزمون داخلی پذیرفته می‌شوند (سال 1400-1401): 125میلیون تومان (این هزینه شامل هزینه‌­های تحصیلی دانشجوست و شامل هزینه­‌های زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمی­‌شود).
  • هزینه‌ی کل دوره برای دانشجویان غیر ایرانی (سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱): 9۰۰۰ دلار (این هزینه شامل هزینه‌­های تحصیلی دانشجوست و شامل هزینه­‌های زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمی­‌شود).

مجموعه مدارکی که برای ثبت نام در رشته­‌های دکتری حضوری دانشگاه ادیان و مذاهب لازم است عبارتند از:

• فرم درخواست تکمیل شده
  • تصویر گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر
  • تصویر مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا عربی یا فارسی
  • اصل مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد یا معادل آن و ریزنمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا عربی یا فارسی (دانشجو هنگام مراجعه به دانشگاه و شروع به تحصیل این مدارک را تحویل می­‌دهد).
  • تصویر یک قطعه عکس پرسنلی 4*3
  • رزومه شامل سوابق تحصیلی و کاری

دکمه «درخواست کن» در مقابل هر رشته شما را به پورتال ثبت نام آن رشته منتقل می­‌کند. در پورتال ثبت نام شما می‌­توانید مدارک و درخواست خود را بارگزاری و ارسال کنید. ثبت نام شما زمانی تکمیل می‌­شود که درخواست و مدارک خود را به طور کامل در پورتال ثبت­‌نام بارگزاری و ارسال کنید.