اخبار دانشکده

تقویم آموزشی

تاریخ شروع
1403/07/01
تاریخ پایان
1403/10/27

گروه ها

اعضای هیئت علمی

درباره دانشکده

دانشکده قرآن و حدیث از بزرگترین دانشکده‌های دانشگاه ادیان و مذاهب به لحاظ تعداد دانشجویان خارجی است. این دانشکده در سال 1400 کار خود را با پذیرش دانشجو در گروه علوم قرآنی آغاز کرد. این دانشکده بر مطالعات حوزه علوم قرآنی تمرکز دارد.

در حال حاضر این دانشـکده در رشـته «علوم قرآنی» در مقطع کارشناسی ارشد و در رشته «علوم قرآن و حدیث» در مقطع دکتري دانشجو می‌پذیرد. آموزش در دانشکده قرآن و حدیث به زبان‌های فارسی، عربی، و انگلیسی انجام می‌شود. در این دانشکده طی برنامه‌های زمان‌بندی شده و مرتب نشست‌های علمی ترویجی در خصوص موضوعات مربوط به علوم قرآنی برگزار می‌شود.

دانش‌آموختگان این دانشکده علاوه بر تدریس در دروس رشته‌های دین پژوهی و مطالعات ادیان در قالب اساتید عضو هیئت علمی یا مدعو، در شاخه‌های مختلف علوم قرآنی می‌توانند به تحقیق و پژوهش بپردازند. این دانش‌آموختگان در قالب مقالات علمی پژوهشی و پایان نامه، پژوهش‌هایی را به سامان می‌رسانند که می‌تواند گام بزرگی در ارائه منظرهای نو از علوم قرآنی باشد.

آموزش در دانشکده علوم قرآن و حدیث در تمامی رشته‌ها و مقطع‌ها به صورت حضوری است و آموزش مجازی برای هیچ رشته و مقطعی ارائه نمی‌شود. در این دانشکده رشته‌های دکتری به صورت پژوهش محور نیز ارائه می‌شود. در تحصیل به شیوه پژوهش محور دانشجو از طریق پروپوزال پذیرش می‌شود و سپس از طریق تحقیق و ارتباط با اساتید راهنما و مشاور که به تشخیص اساتید به صورت مجازی یا حضوری انجام می‌شود پایان نامه‌ی خود را انجام و ارائه می‌دهد.

پذیرش غیر ایرانیان در دانشکده قرآن و حدیث با پذیرش کسانی که تابعیت ایرانی دارند متفاوت است. تمام کسانی که تابعیت ایرانی دارند از طریق آزمون پذیرش می‌شوند اما غیر ایرانیان بدون آزمون و با ارسال مدارک مورد نظر دانشگاه می‌توانند در این دانشکده برای تحصیل در رشته مورد نظر خود اقدام کنند. درخواست پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌های این دانشکده توسط هیئت علمی گروه‌های علمی بررسی می‌شود و پس از بررسی درخواست از طریق بررسی رزومه، سطح علاقه‌مندی و … موافقت یا عدم موافقت با درخواست اعلام می‌شود. در صورت اعلام موافقت، دانشجو می‌تواند با ارائه مدارک مورد نظر دانشگاه، در رشته مورد نظر خود مشغول به تحصیل شود.

دانشکده قرآن و حدیث در حال حاضر دارای یک گروه به نام «علوم قرآنی» است. به زودی گروههای دیگری که در حوزه مطالعات علوم قرآنی هستند، به این دانشکده افزوده خواهد شد. گروه «علوم قرآنی» دارای دو رشته «علوم قرآنی» و «علوم قرآن و حدیث» می‌باشد. ریاست دانشکده بر عهده دکتر محمدرضا ملانوری است. و مدیریت گروه علوم قرآنی بر عهده‌ی آقایان دکتر علی عبدالله زاده و دکتر داود ملاحسنی و سرکار خانم دکتر مکارم ترجمان می‌باشد.