اخبار دانشکده

تقویم آموزشی

تاریخ شروع
تاریخ پایان

رویدادهای پیش رو

24
فروردین

آموزش زبان چینی

16
بهمن

دوره الهیات معاصر

10
بهمن

آغاز دوره اتیمولوژی (ریشه شناسی زبان انگلیسی)

09
بهمن

آغاز دوره زبان لاتین

گروه ها

اعضای هیئت علمی

محمد شکری فومشی

دکتری ایران‌شناسی

دکتر احمدرضا مفتاح

دکتری کلام (گرایش فلسفه دین)

دکتر الله ‌کرم کرمی‌پور

دکتری جامعه شناسی

دکتر باقر طالبی دارابی

دکتری جامعه شناسی فرهنگی

دکتر مهراب صادق‌ نیا

دکتری جامعه شناسی فرهنگی

دکتر بهروز حدادی

دکتری فلسفه دین

دکتر فاطمه توفیقی

دکتری رشته دین و ادبیات

دکتر سید حسن اسلامی اردکانی

دکتری کلام-گرایش فلسفه دین و مسائل جدید کلامی

دکتر حمید بخشنده آبکنار

دکتری کلام - گرایش فلسفه دین

دکتر محمد تقی انصاری پور

دکتری کلام - گرایش فلسفه دین

دکتر مهدی لک زایی

دکتری ادیان و عرفان تطبیقی

درباره دانشکده

دانشکده ادیان از سال 1385 فعالیت خود را با جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد آغاز کرده است. تمرکز این دانشکده بر مطالعات حوزه ادیان و دین پژوهی است. ادیان ابراهیمی، ادیان خاور دور و هند، ادیان ایرانی و مباحث جدید در خصوص دین‌پژوهی در این دانشکده به صورت تخصصی مورد آموزش و پژوهش قرار می‌گیرد. به منظور فهم بیشتر دانش‌پژوهان از مفاهیم و آموزه‌های ادیان ابراهیمی، غیر ابراهیمی، خاور دور و هند مدیران این دانشکده همواره تلاش‌ کرده اند که تدریس در برخی از دروس تخصصی به علمای آن دین سپرده شود. این تلاش در این سال‌ها باعث شده است که علمای بسیاری از ادیان در دانشگاه حضور یابند و مسائل مربوط به دین خود را در ترم‌ها متعدد و همچنین سرفصل‌های مورد نظر خود تدریس کنند. این امر علاوه بر ارتباط بلاواسطه‌ی دانش‌پژوه با یک عالم و معتقد به یک دین خاص در قالب استاد، امکان گفتگوی ادیان را بصورت عملی برای دانش‌پژوهان فراهم می‌سازد. در حقیقت تمرکز اصلی این دانشکده ایجاد آمادگی ذهنی در دانش‌پژوهان برای درک هر چه بیشتر و همدلانه‌تر از پیروان ادیان مختلف است تا از رهگذر این شناخت، درک عمیق‌تری نسبت به دین خود نیز بدست آوردند.

از مهمترین اهداف این دانشکده این است که دانش‌پژوهان به گونه‌ای آموزش ببینند که علاوه بر بدست آوردن دانش نظری در خصوص آموزه‌ها و تعالیم ادیان مختلف جهان، صلح ذهنی و درونی با دیگریِ دینی را نیز در خود نهادینه کند. دانش‌آموختگان این دانشکده در قالب مقالات علمی پژوهشی و پایان نامه، پژوهش‌هایی را به سامان می‌رسانند که می‌تواند گام بزرگی در ارائه منظرهای نو از آموزه های ادیان باشد. به این ترتیب در پایان دوران تحصیل محققینی در این دانشکده تربیت می‌شوند که می‌توانند به تقویت تفکر دینی و عمق بخشیدن به تعالیم دینی بپردازند و روحی خلاق در زمینه‌های فرهنگی ناظر بر گفتگوی ادیان و صلح جهانی داشته باشند.

در حال حاضر این دانشـکده در رشـته‌های «مطالعات تطبیقی ادیان گرایش الهیات مسیحی»، «ادیان ایرانی»، و «دین‌پژوهی» در مقطع دکتري و در رشته‌هاي «ادیان ابراهیمی»، «ادیان غیر ابراهیمی» و «دین‌پژوهی» در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد. در این دانشکده آموزش به زبان‌های فارسی، عربی، و انگلیسی انجام و طی برنامه‌های زمان‌بندی شده و مرتب نشست‌های علمی ترویجی در خصوص موضوعات مربوط به ادیان برگزار می‌شود. «انجمن دانشجویی ادیان» یکی از انجمن‌های فعال این دانشکده است که جلسات علمی و سخنرانی متعددی را در دانشکده برگزار می‌کند.

آموزش در دانشکده ادیان در تمامی رشته‌ها و مقطع‌ها به صورت حضوری است و آموزش مجازی برای هیچ رشته و مقطعی ارائه نمی‌شود. در این دانشکده رشته‌های دکتری به صورت پژوهش محور نیز ارائه می‌شود. در تحصیل به شیوه پژوهش محور دانشجو از طریق پروپوزال پذیرش می‌شود و سپس از طریق تحقیق و ارتباط با اساتید راهنما و مشاور که به تشخیص اساتید به صورت مجازی یا حضوری انجام می‌شود پایان نامه‌ی خود را انجام و ارائه می‌دهد.

دانش‌آموختگان این دانشکده علاوه بر تدریس در دروس رشته‌های دین پژوهی و مطالعات ادیان در قالب اساتید عضو هیئت علمی یا مدعو، در حوزه‌های ادیان مختلف جهان اعم از ادیان ابراهیمی، ادیان خاور دور و ادیان هند و ادیان ایرانی می‌توانند به تحقیق و پژوهش بپردازند.

پذیرش غیر ایرانیان در دانشکده ادیان با پذیرش کسانی که تابعیت ایرانی دارند متفاوت است. تمام کسانی که تابعیت ایرانی دارند از طریق آزمون پذیرش می‌شوند اما غیر ایرانیان بدون آزمون و با ارسال مدارک مورد نظر دانشگاه می‌توانند در این دانشکده برای تحصیل در رشته مورد نظر خود اقدام کنند. درخواست پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌های این دانشکده توسط هیئت علمی گروه‌های علمی بررسی می‌شود و پس از بررسی درخواست از طریق بررسی رزومه، سطح علاقه‌مندی و … موافقت یا عدم موافقت با درخواست اعلام می‌شود. در صورت اعلام موافقت، دانشجو می‌تواند با ارائه مدارک مورد نظر دانشگاه، در رشته مورد نظر خود مشغول به تحصیل شود.

دانشکده ادیان در حال حاضر دارای سه گروه «ادیان ابراهیمی»، «ادیان غیر ابراهیمی» و «دین پژوهی» است. گروه «ادیان ابراهیمی» دارای دو رشته «ادیان ابراهیمی» و «مطالعات تطبیقی ادیان گرایش الهیات مسیحی»، گروه «ادیان غیر ابراهیمی» دارای یک رشته به نام «ادیان غیر ابراهیمی» و ادیان وعرفان گرایش ایران باستان و  «گروه دین پژوهی» دارای رشته‌ای به نام «دین پژوهی» است. ریاست دانشکده بر عهده دکتر وحید سهرابی فر است. مدیریت گروه ادیان ابراهیمی بر عهده‌ی دکتر مهراب صادق‌نیا، و مدیریت گروه «ادیان غیر ابراهیمی» بر عهده‌ی دکتر مهدی لک‌زایی است. گروه «دین پژوهی» را دکتر باقر طالبی دارابی مدیریت می‌کنند.

ساختار اداری

دکتر وحید سهرابی‌فر
رئیس دانشکده ادیان
احمد سواری
معاون آموزشی پژوهشی دانشکده ادیان
دکتر مهراب صادق نیا
مدیر گروه ادیان ابراهیمی
دکتر سید حسن اسلامی اردکانی
مدیر گروه دین پژوهی
دکتر مهدی علمی دانشور
مدیر گروه ادیان شرقی و ایرانی
مهدی علامه زاده
مسئول دفتر دانشکده ادیان
سعید بروایه
کارشناس امور آموزشی و پژوهشی