به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار می شود؛
وحدت حوزه و دانشگاه از منظر بیانیه گام دوم
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
گاهی اوقات سیاست های کلان برنامه عمل ندارد
در جدیدترین شماره از نشریه هفت‌آسمان انجام شد؛
بررسی آیه «وَ مَا کنَّا مُعَذِّبِینَ» از دیدگاه علمای مذاهب
در حاشیه نشست «بررسی مسائل و اولویت‌های حوزه زنان و خانواده کشور»
دیدار عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست دانشگاه
دکتر شریعتمداری در گفتگو با شفقنا؛
پژوهش های ما نیازمحور نیست
حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب:
علامه سید جعفر مرتضی بزرگ‌ترین سیره‌نویس عالم تشیع بود
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهراب صادق‌نیا
تبدیل روش تحلیل تطبیقی به مقایسه‌ای، یک مغالطه‌ است

عفو از منظر اخلاق اسلامی

تاریخ انتشار: 1398/08/27

عفو از منظر اخلاق اسلامی

جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد دانشجو معصومه محمدی با عنوان «عفو از منظر اخلاق اسلامی» روز دوشنبه 27 آبان‌ماه 1398 در سالن شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد دانشجو معصومه محمدی با عنوان «عفو از منظر اخلاق اسلامی»، دکتر مریم لاریجانی به عنوان استاد راهنما، و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمیدرضا شریعتمداری به عنوان استاد داور حضور داشتند.

در چکیده این پایان‌نامه آمده است:

همواره در طول تاریخ اندیشه بشری یکی از بنیادی‌ترین مسائل فکری و دغدغه اصلی حکما و اندیشمندان بررسی و تحلیل فضائل و رذائل اخلاقی بوده، به طوری که فیلسوفان مختلف از یونان و روم گرفته تا قرون وسطی و دوره معاصر و هم‌چنین اندیشمندان اسلامی نیز به نوبه خود در این راستا تأملات فراوانی کرده‌اند. در این میان عفو به عنوان فضیلت یا فعل فضیلت‌مندانه‌ای که به عناوین مختلف با طیف وسیعی از فضائل و رذائل در ارتباط است، حائز جایگاه ویژه‌ای است. لذا در این پایان‌نامه سعی بر آن است ضمن بررسی ماهیت عفو از منظر اخلاق اسلامی با تأکید بر نظرات حکمای اخلاقی مسلمان، به فضائل و رذائل مرتبط به آن تا حدی پرداخته شود؛ چرا که بدون بررسی آن‌ها، شناخت ماهیت عفو به‌تنهایی میسر نخواهد بود. علاوه بر آن سعی شده به موانع تخلق به این عمل فضیلت‌مندانه و در مقابل، راه کارهای رسیدن به آن و دامنه تأثیرات آن توجه شود. در این تحقیق گذشته از گزارش اهم آثار اخلاقی در این خصوص سعی شده تا حدی نگاهی تحلیلی هم صورت پذیرد که در فواصل مختلف به‌ویژه در فصل آخر شاهد آن هستیم.

برچسب ها : معصومه محمدی, پایان نامه, کارشناسی ارشد, دانشکده فلسفه