به قلم حسن طاهری دانش‌آموخته دانشگاه ادیان و مذاهب؛
هیمالیای انسانیت و شرف
معاونت پژوهشی دانشکده شیعه‌شناسی برگزار می‌کند:
اهمیت روش در مطالعات شیعه‌شناسی با تکیه بر تحقیقات استوارت
یادداشتی از دکتر سید حسن اسلامی؛
دین و تکامل: مرور کتاب
حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب:
قدس، آرمان امت اسلامی است
به قلم دکتر حمید بخشنده:
شهید و شهادت
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی اعلام کرد:
اختصاص سهمیه تحصیل رایگان در مقطع دکتری
دکتر سید حسن اسلامی اردکانی مطرح کرد؛
قدسیت در مقام حیرت درک می‌شود

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در گذشت هانس کونگ را تسلیت گفت

تاریخ انتشار: 1400/01/19

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در گذشت هانس کونگ را تسلیت گفت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، در پی درگذشت الهیدان سوئیسی تبار پروفسور هانس کونگ حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب پیام تسلیتی صادر کرد.

متن پیام رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب به شرح زیر است

درگذشت الهیدان سوئیسی تبار مایه تأسف و تأثر گردید. او که از مشاوران پاپ ژان بیست وسوم و از ایده پردازان شورای جهانی واتیکان دوم بود، از داعیه داران تقریب بینامذهبی و بینادینی به شمار می آمد و همواره هم در پی آشتی دادن کاتولیک و اصلاح دینی(و آیین پروتستان) بود و هم به همگرایی با دیگر ادیان و ازجمله اسلام که در بیانیه شورای دوم واتیکان، جایگاهی درخور یافت، معتقد و ملتزم بود. اثر معروف وی درباره اسلام از همین نگاه او ناشی می شد.

او به رغم انتقادهایی که به تعالیم اساسی و نیز ساختار کلیساییِ کاتولیک داشت و ازجمله عصمت پاپی را زیر سؤال برد، همواره می کوشید تا میان دین و دنیای مدرن، میانه داری کرده و از دینداری در روزگار جدید به رغم همه تحولات و دگرگونی هایش دفاع کند.

هانس کونگ که از مراودات خوبی با پاپ پیشین، راتزینگر(بندیکت شانزدهم) برخوردار بود، به مقوله اخلاق نیز اهتمام می ورزید. او از بانیان ایده و نهاد اخلاق جهانی بود.

هانس کونگ در ایران نیز به یُمن ترجمه برخی آثارش(ازجمله ترجمه های دکتر حسن قنبری عضو سابق هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب که انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر کرد) شناخته شده بود.

دانشگاه ادیان و مذاهب وظیفه خود می داند که بدون ورود در اختلافاتی که میان وی و کلیسای کاتولیک وجود داشت، از مقام علمی و نیز رواداری دینیِ وی در مطالعات و مناسبات ادیان، تجلیل کند و درگذشت او را به مسیحیان جهان، به ویژه کلیسای کاتولیکیِ آلمان تسلیت بگوید. امید داریم که راه او در مناسبات تقریبی و مطالعات تطبیقی ادیان همچنان برقرار و پررهرو باشد.

سید ابوالحسن نواب

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب