جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد برگزار شد:

ولایت تکوینی و تشریعی از دیدگاه امام خمینی و آیت الله صافی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد دانشجو قاسم اذانی با عنوان «ولایت تکوینی و تشریعی از دیدگاه امام خمینی و آیت‌الله صافی»، دکتر جعفر رحیمی به عنوان استاد راهنما، دکتر رحمان بوالحسنی به عنوان استاد مشاور و دکتر ولی‌الله عیسی‌زاده به عنوان استاد داور حضور داشتند.

در چکیده این پایان‌نامه آمده است:

هدف از این پژوهش بیان آراء و نظرات امام خمینی (ره) و آیت‌الله صافی در مورد ولایت تکوینی و تشریعی است. بر اساس اعتقاد اماميه، اهل‌بیت علیهم‌السلام داراي‌ مقام ولایت‌اند. ازآنجاكه‌ ولايت‌ به دو ساحت تشريعي و تكويني تقسیم‌پذیر است مفهوم شناسی هر دو قسم درباره اهل‌بیت همواره موردنظر و اهتمام بوده است. ولايت زیربنای اصول دین و غایت دعوت پیامبر اکرم است. شناخت صحیح ولایت و شئون و مراتب آن و این‌که ولایت اصالتاً با تمام اقسامش متعلق به خداوند متعال است و بر انسان کسی به‌جز باری‌تعالی ولایت ندارد . دستیابی به آراء و نظرات دو تن از علماء و مراجع تقلید قرن حاضر، در مورد ولایت تکوینی و تشریعی که شناخت صحیح ولایت و اقسام آن زمینه‌ساز تشکیل حکومت بر مبنای احکام الهی و اجرا حدود و قوانین الهی می‌شود نیز فایده تحقیق حاضر خواهد بود. پژوهش پیش رو، بنیادی و از نوع کتابخانه ای است و همچنین این پژوهش با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی به بررسی داده¬های خود خواهد پرداخت.نتایج حاکی از آن است که: از دیدگاه آیت¬الله صافی ولایت تشریعی عنوان عامی است که از سوی متکلمان متأخر در مقابل ولایت تکوینی قرار داده‌شده است؛ و هرگونه سرپرستی و اولویتی را که مربوط به شؤون جامعه باشد، دربر می‌گیرداما از دیدگاه امام خمینی امامان و پیامبران علاوه بر امور فوق باید سرپرستی جامعه را در تمامی امور از قبیل امور سیاسی، فرهنگی و حقوقی بر عهده داشته باشند و مردم نیز باید ولایت آنان را در این امور بپذیرند.