به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، یونس سروری سرای دانشجوی رشته ادیان ابراهیمی از دانشکده ادیان با دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد خود با عنوان «تاریخ و اندیشه های کلیسای انطاکیه تا آخر دوره آباء» از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
در این جلسه که چهارشنبه 11 شهریور در سالن کنفرانس امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد خانم دکتر هادینا به عنوان استاد راهنما، دکتر احمدرضا مفتاح، استاد مشاور و حمید بخشنده در جایگاه استاد داور، به همراه نماینده معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی حضور داشتند.
در این دفاعیه که با حضور تعدادی از دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، استاد داور پس از گزارش دانشجو از پایان نامه، به نقد و ارزیابی آن پرداخت.
سپس دانشجو با توجه به انتقادات استاد داور و نیز توضیحات اساتید راهنما و مشاور از پایان نامه خود دفاع نمود و در نهایت بعد از شور اساتید راهنما، مشاور، داور و نماینده معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی موفق به کسب امتیاز قبولی شد.
چکیده: انطاکیه از جنبه تجاری اهمیت زیادی داشت؛ زیرا چهار راه ارتباطی فرات، دریای مدیترانه، آسیای صغیر و فلسطین و همچنین محل تجمع تاجران یونانی، مصری، سوری و آسیایی بود. در این شهر، از زمان سلوکیان فرهنگ و زبان یونانی غالب بود. همچنین به سبب حضور گستردهی یهودیان فلسطینی، این شهر نقطهی تلاقی فرهنگ یونانی با دین یهودی بود. از همان دوران تبلیغ عیسی مسیح، رسولان در انطاکیه فعالیت تبلیغی داشتند به همین دلیل این شهر به یکی از مهمترین پایگاههای اولیهی مسیحیت تبدیل شد. حواریون و پیروان عیسی مسیح برای نخستین بار در انطاکیه «مسیحی» نامیده شدند. پولس در سفر تبلیغیاش به یونان، آسیای صغیر و انطاکیه، انطاکیه را پایگاه خود انتخاب کرد. به گفته آباء و مورخین مسیحی، قدیس پطرس بنیانگذار و اولین اسقف کلیسای انطاکیه معرفی شده است. اهمیت انطاکیه بیش از هر چیز، به سبب آن بود که نخستین کلیسای غیر یهودی در این شهر بنا و به مرکز مسیحیت غیر یهودی یونانیزبان تبدیل شد. در آغاز دوران مسیحیت، حضور مکاتب فلسفی و گنوسی در انطاکیه سبب شد تا برخی مفاهیم فلسفی و گنوسی مثل مفهوم لوگوس وارد مسیحیت شود و در الاهیات انطاکیه تاثیر بگذارد. همچنین تاکید بر تفسیر تحتاللفظی کتاب مقدس در برابر تفسیر تمثیلی اسکندریه و نیز تاکید بر جنبه انسانی عیسی مسیح در برابر تاکید بر جنبه الوهی عیسی از جمله ویژگیهای مهم مکتب انطاکیه است.
واژگان کلیدی: کلیسای انطاکیه، متکلمان مسیحی در انطاکیه، مکتب گنوسی، فلسفه یونانی در انطاکیه