فلسفه هنر
دوره دکتری تخصصی فلسفه هنر یکی از دورههای آموزشی و پژوهشی در سطح تحصیلات تکمیلی و نظام آموزش عالی است که بعد از دوره کارشناسی ارشد آغاز وبا اعطای مدرک رسمی دانشگاهی در مقطع دکتری در فلسفه هنر به پایان میرسد. با توجه به شاخصهای بهروز بودن، غنای محتوایی، نیاز محوری و ارزش مداری به نظر میرسد که بازنگری این رشته با توجه به اهدافی همچون آموزش و تربیت صاحبنظران، ارتقای سطح توانایی انجام پژوهشهای بنیادین در حوزه هنر، ارتقای سطح توجه و دقت به بنیانهای فرهنگی و تمدنی دورههای هنری و نقد و بررسی پدیدههای نوظهور، ضروری به نظر میرسد.
رشته فلسفه هنر حوزهای بین رشتهای است که در عین بهرهمندی از دو ساحت فلسفه و هنر مباحثی کارآمد و متفاوت را ارائه میدهد تا بتواند رشتههای هنری را با استفاده از دیدگاههای فلسفی غنی سازد. این رشته با طرح مباحث بنیادین در حوزه هنر، قصد بخشیدن نگاه یا جهانبینی متناسب با به هنرمند و آثار هنری دارد. با توجه به درسهای طراحی شده در این رشته، دانشجو این امکان را پیدا می کند تا به واسطه آشنایی با مکاتب فلسفی و بنیادهای فکری، توانایی نقد، تفسیر و تأویل آثار هنری را پیدا کند. با توجه به بافت فکری و فرهنگی ایران اسلامی حضور رشته فلسفه هنر نهتنها اقدامی مؤثر برای یافتن راهکار در جهت احیای هنرهای سنتی بر مبنای جهانبینی اسلامی خواهد بود بلکه به دانشجویان امکان نظریهپردازی و نقد در این را نیز میدهد. علاوه براین رشته فلسفه هنر میتواند بسترساز بروز و رشد خلاقیت به نحو اصیل و متناسب با بافت فرهنگی ایران اسلامی باشد.
داشتن مدرک کارشناسیارشد یا معادل آن برای همه داوطلبان و یا داشتن سه سطح حوزوی برای داوطلبان آزمون اختصاصی برای تحصیل در این رشته کافی است. برای داوطلبان غیرایرانی این مدرک را باید به تایید کنسولگری ایران در کشوری که صادر کننده آن است رسیده باشد. هر فردی که خارج از ایران تحصیل کرده باشد، در صورت داشتن صلاحیت علمی و موافقت اعضای هیئت علمی گروه میتواند در این دوره تحصیل کند. در واقع داوطلب تحصیل در رشته دکتری باید صلاحیت علمی خود را به هر طریق ممکن به اعضای هیئت علمی گروه اثبات کند. طبعا داشتن کتاب، مقاله علمی و ژورنالیستی و علاقهمندی شرکت در این رشته میتواند در موافقت هیئت علمی گروه تاثیر گذار باشد. اما داوطلبان ایرانی با شرکت در آزمون غیرمتمرکز (آزمون دو مرحلهای کتبی و مصاحبه علمی) مرحله احراز صلاحیت علمی را خواهند گذراند و طبعاً بعد از بررسی صلاحیت علمی و یا در حین بررسی آن صلاحیت عمومی این دسته از داوطلبان باید به تایید سازمان گزینش دانشجو یا سازمان امور دانشجویان (برای اتباع غیرایرانی) نیز برسد.
طول دوره دکتری فلسفه هنر چهار سال است که در صورت ضرورت و با پیشنهاد استاد راهنما و تایید گروه تا دو ترم هم قابل افزایش است. دانشجویان باید در مدت مذکور پایان نامه خود را بگذرانند و از آن دفاع نمایند.
برنامه دکتری «فلسفه هنر» شامل 38 واحد درسی است که 14 واحد دروس تخصصی، 6 واحد دروس جبرانی و 18 واحد نیز پایاننامه است.
دروسی همچون «اقتصاد هنر»، «مبانی هنر و زیبایی نزد سنت گرایان» و «هنر و زیبایی در مکاتب مشاء و اشراق»، «زیبایی و هنر نزد افلاطون و ارسطو»، «مبانی حکمی و عرفانی هنر و زیبایی در اسلام» و «هنر و زیبایی نزد فیلسوفان پدیدارشناس و اگزیستانسیالیست» جزو دروس اصلی است.
- جهت اطلاع از هزینه کل دوره برای دانشجویان ایرانی که از طریق کنکور یا آزمون داخلی پذیرفته میشوند به صفحه پذیرش دانشجویان دوره دکتری قسمت شهریه مراجعه کنید.
- هزینهی کل دوره برای دانشجویان غیر ایرانی (سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱): 9۰۰۰ دلار (این هزینه شامل هزینههای تحصیلی دانشجوست و شامل هزینههای زندگی از جمله غذا و محل اقامت نمیشود).
- از طریق آزمون مقطع دکتری تخصصی (PhD) سازمان سنجش آموزش کشور
داوطلبان در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون دوره دکتری تخصصی (PhD) سازمان سنجش کشور پذیرفته خواهند شد. شرایط اختصاصی و عمومی این آزمون توسط سازمان سنجش آموزش کشور در دفترچه شماره (1) آزمون اعلام خواهد گردید. شیوه تحصیل در این مقطع «آموزشی و پژوهشی» میباشد و پذیرش بهصورت غیرمتمرکز (در دو مرحله به همراه مصاحبه علمی) خواهد بود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت سازمان سنجش بخش دکتری تخصصی)
- از طریق آزمون مقطع مقطع دکتری تخصصی (PhD) اختصاصی دانشگاه ادیان و مذاهب (ویژه طلاب)
داوطلبان طلبه در این مقطع با شرکت و قبولی در آزمون اختصاصی دوره دکتری تخصصی (PhD) که توسط دانشگاه ادیان و مذاهب با مجوز رسمی از سازمان سنجش کشور برگزار میگردد، پذیرفته خواهند شد. شرایط عمومی و اختصاصی آزمون از طریق اطلاعیه رسمی دانشگاه اعلام میگردد. شیوه تحصیل در این مقطع «آموزشی و پژوهشی» میباشد و پذیرش بهصورت غیرمتمرکز (در دو مرحله به همراه مصاحبه علمی) خواهد بود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت آزمون دانشگاه)
- از طریق بدون آزمون استعدادهای درخشان
داوطلبان در این مقطع بدون شرکت در آزمون سراسری و صرفاً براساس سوابق تحصیلی و پژوهشی خویش با شرکت در مصاحبه علمی که توسط گروههای آموزشی و پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار میگردد پذیرفته خواهند شد. شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش دانشجو از این طریق براساس اطلاعیه رسمی دانشگاه ادیان و مذاهب اعلام میشود. برای ثبت نام کلیک کنید (سایت دانشگاه بخش استعداد درخشان)
- از طریق آزمون مقطع دکتری تخصصی اتباع غیرایرانی غیربورسیه
ابتدا مدارک زیر را تهیه نموده:
- فرم درخواست تکمیل شده
- تصویر گذرنامه یا مدرک اقامتی معتبر (در صورت تمایل دانشجو به حضور در دانشگاه)
- تصویر مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد یا معادل آن و ریز نمرات ترجمه شده به زبان انگلیسی یا فارسی
- تصویر یک قطعه عکس پرسنلی 4*3
- رزومه شامل سوابق تحصیلی و کاری
سپس دکمه «درخواست کن» در مقابل هر رشته شما را به پورتال ثبت نام آن رشته منتقل میکند. در پورتال ثبت نام شما میتوانید مدارک و درخواست خود را بارگزاری و ارسال کنید. ثبت نام شما زمانی تکمیل میشود که درخواست و مدارک خود را به طور کامل در پورتال ثبتنام بارگزاری و ارسال کنید.
داوطلبان غیرایرانی برای ثبت نام کلیک کنید.