حجت‌الاسلام دکتر امیر جوان‌آراسته در دومین روزمحرم؛

راه رسیدن به حیات طیبه در مراسم عزاداری محرم

تاریخ انتشار:

حجت‌الاسلام دکتر امیر جوان‌آراسته، در دومین روز مراسم عزاداری دهه محرم، با تشریح مفهوم «شهادت» و «حیات طیبه»، بر این نکته تأکید کرد که شهادت برخلاف مرگ عادی، خسارت محسوب نمی‌شود و زمینه‌ساز بقا و قدرت اسلام است. وی حیات واقعی را منوط به دو بال «ایمان» و «عمل صالح» دانست.

دکتر جوان‌آراسته در آغاز سخنان خود با اشاره به استحکام امروز نظام اسلامی، گفت: «امروز به لطف خدا به این قوت و قدرت و استحکام رسیده‌ایم.» وی سپس به بیان دیدگاه مقام معظم رهبری درباره برخی وقایع اخیر پرداخت و آن را «امیدوارکننده» توصیف کرد.

ایشان در تحلیل واقعه شهادت، به‌ویژه شهدای اخیر، اظهار داشت: «شهادت خسارت نیست. حتی اگر انسان بزرگی یا سردار دانشمندی به شهادت برسد، در مجموع به نفع اسلام است. شهادت موجب زنده ماندن اسلام می‌شود. همان‌طور که شهادت نهال، برخلاف مرگ آن، خسارت نیست، شهادت انسان‌ها نیز چنین است. شهدا خود این راه را انتخاب می‌کنند و این بهترین انتخاب است.»

دکتر جوان آراسته با اشاره به سوره نحل آیه ۹۷، به تبیین مفهوم قرآنی «حیات طیبه» پرداخت و افزود: «اهل بیت(ع) نمونه‌های عینی این حیات پاک هستند. محبت، گذشت، نگرانی‌ها و تعامل آنان با مردم، کاملاً متفاوت با دیگران است. این‌ها انسان‌هایی هستند که عیار الهی را درک کرده‌اند و از حسادت، کدورت و کینه به دورند.»

ایشان با تأکید بر روایات معتبر، ایمان راستین و عمل صالح را دو رکن جدایی‌ناپذیر حیات طیبه دانست: «قرآن می‌فرماید: “مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً”. ایمان و عمل صالح دو بال پرواز به سوی حیات طیبه‌اند. بدون ایمان، اعمال عبادی مانند نماز، روزه و حج، همچون خیمه‌ای بدون ستون مرکزی (ولایت) است که فرو می‌ریزد. بدون عمل نیز ایمان تنها، مانند پرنده‌ای تک‌بال، قدرت پرواز ندارد.»

سخنران مراسمخطاب به حضار بیان کرد: «هدف من این است که دست شما را بگیرم و به سوی این حیات طیبه حرکت دهم. امیرالمؤمنین(ع) نیز از ما می‌خواهد با تلاش، مبارزه با هوای نفس و بندگی، کمکش کنیم تا شبیه اهل بیت(ع) شویم. این مسیر، جسارت و هدف‌گذاری می‌طلبد.»

در پایان، با اشاره به صحنه‌های عاشورا، به ویژه شهادت حضرت علی‌اصغر(ع)، بر ظلم‌ستیزی و حق‌طلبی قیام امام حسین(ع) تأکید کرند و گفتند: «اگر آمده میدان، برای بچّه‌اش آب بخواهد، بچّه‌اش را بهانه کرده است؟ نه! بلکه آمده تا تشنگان حقیقت را سیراب کند. لعنت خدا بر قوم ظالم!»

مطالب مشابه