ملت ایران در طول تاریخ 2500 ساله هوس حمله به جایی را نداشته است

تاریخ انتشار:

ما می‌توانیم کشورمان را تا مدت طولانی در مقابل هر تهاجم بیگانه‌ای حفظ کنیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب موسس دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با جماران گفت: در این شرایط نباید هیچ کشوری را از خود ناراضی کنیم، ممکن است که ما از رفتار کشورهایی مانند روسیه کاملا راضی نباشیم، اما در شرایطی که امکان آن هست که به آن کشورها احتیاج داشته باشیم، بی‌توجهی و جسارت به این کشورها اصلا به مصلحت کشورمان نیست. اما از رفتار کشورهای مسلمان و همسایه مانند عراق، ترکیه، پاکستان کاملا راضی بوده‌ایم. زیرا مواضع شجاعانه و خوبی را در دفاع از مردم ایران داشته‌اند و به وجود این همسایه ها افتخار می‌کنیم و با تعامل با این کشورها خطرات را پشت سر می‌گذاریم.

موسس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به اینکه ملت ایران در طول تاریخ 2500 ساله هوس حمله به جایی را نداشته، گفت: شخصیت متین، وزین و حکمران مقام معظم رهبری در هر لباسی اعم از نظارت، سیاست، ریاست جمهوری و اکنون هم بیش از 35 سال است که در لباس رهبری کشور را کاملا از خطرات دور کرده و به هیچ وجه جنگ طلب نبوده و هیچ جنگی را آغاز نکرده و همواره شجاعانه و مقتدرانه از وجب به وجب خاک ایران دفاع کرده و کشور را از تندباد حوادث در طی 40 سال گذشته نجات داده و کشور را کاملا رهبری خردمندانه و عزتمندانه‌ای کرده‌اند.

مشروح گفت‌وگوی خبرنگار جماران با حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب را در ادامه می‌خوانید:

نظر شما در مورد این تهاجم وحشیانه‌ای که به جمهوری اسلامی ایران شد چیست؟

تعبیر درست همین است که شما گفتید: «تهاجم وحشیانه»، نه جنگ؛ زیرا «جنگ» یعنی جنگی که ما در آغاز آن نقشی داشته باشیم. در واقع این تهاجمی بود که علیه ما شروع شد بدون هیچ منطق، دلیل و هیچ مجوز قانونی و شرعی. یک کشوری هوس کرد که شما را از حقوق ابتدایی‌تان محروم کند؛ که شما نباید انرژی اتمی داشته باشید. همه دنیا و خودشان واقف هستند که ما بمب اتم نمی‌خواهیم و پیرو حق طبیعی خودمان هستیم، در انرژی هسته‌ای که هزاران کاربری در جهان معاصر دارد؛ مخصوصا کاربری‌هایی که ما نیاز شدیدی به آن داریم مانند: تصفیه آب، نیازهای درمانی، برق و هزاران نیاز دیگری که به انرژی هسته‌ای داریم که یکی از حقوق اصلی ما هست.

می‌خواهند ما را از حقوقمان محروم کنند و ما نیز به هیچ دلیلی نمی‌توانیم این را بپذیریم که از حق اصلی خودمان محروم باشیم؛ با توجه به نیاز گسترده‌ای که به انرژی هسته‌ای داریم. بنابراین، اصل این مطلب روشن می‌شود که تهاجم وحشیانه‌ای به ما شده برای گرفتن یکی از حقوق مسلّم ما که در دنیای معاصر یکی از ابزارها و اهرم‌های پیشرفت کار هست و ما نمی‌توانیم امروز بر سر این مسأله کوتاه بیاییم، ممکن است فردا روزی بگویند شما حق استفاده از آب تصفیه شده هم ندارید.

نسبت به تقویت انسجام ملی چه راهکارهایی را پیشنهاد می‌دهید؟

ما اگر به چند مؤلفه توجه کنیم می‌توانیم کشورمان را تا مدت طولانی در مقابل هر تهاجم بیگانه‌ای حفظ کنیم.

اولاً: ملت ایران ملت بزرگی است و در طول تاریخ این بزرگی را نشان داده؛ که در طول تاریخ 2500 ساله هوس حمله به جایی را نداشته و همیشه مورد حمله دیگران قرار گرفته و با صبر، متانت و بردباری از خود دفاع کرده است. لذا این یکی از ویژگی‌های اصلی ملت ایران است.

ثانیا: درست است که خسارت وارد شده اما خطر و تهدیدی نیست، زیرا جنگی در میان نیست، اصطلاح «جنگ» مربوط به زمانی است که دو کشور هم مرز باشند؛ وقتی حملات هوایی و بمباران رخ دهد به جنگ منتهی نمی‌شود و این یک نوع درگیری است که پاسخ آن را می دهند، بنابراین خطر و تهدیدی که قابل جبران نباشد در پیش روی نداریم.

ثالثا: ما در کمتر از 40 سال گذشته تجربه جنگ 8 ساله با عراق را داریم که آن وقت مدیریت کشور تغییر کرده بود و زمان انقلاب بود و همچنین دارای ارتش مستحکمی نبودیم و بنیه خودی نداشتیم و از ارتش پلهوی اگر چیزی بود متکی به بیگانگان بود. در آن شرایط حمله سراسری و بزرگی به ما وارد شد و در نهایت اتفاقی هم رخ نداد چرا که ملت به طور متحد و منسجم با پیروی از حضرت امام(س) مقابل دشمن ایستاد و کشور را به سطحی رساندند که امروز یک ارتش منسجم، سپاه متحد، نیروی مردمی کارآمد، توان فوق العاده و تسلیحات پیشرفته‌ای است که امروز دشمن را با زانو در آورده است. در گذشته چنین خبری نبود و ما یک هزارم آن را نداشتیم و در حال حاضر الحمدلله رب العالمین با تکیه به انواع و اقسام موشک‌های دوربرد می‌توانیم جواب دشمن را بدهیم بع طوری که دشمن امروز مستأصل شده و به زانو در آمده و اعتراف کرده که ضرباتی که وارد شده بسیار عمیق و جدی بوده‌اند.

رفتار ایران در پاسخ به حملات اسرائیل را چگونه دیده‌اید؟

این رفتار بسیار معقول و منطقی بوده، ما در ابتدا به دشمن اخطار داده‌ایم و در حال حاضر مراکزی که مورد اصابت قرار گرفته‌اند، مراکز امنیتی، اطلاعاتی و نظامی بوده‌اند و هدف ما همان مکانی است که از آن ضربه خورده‌ایم؛ مانند مرکز موساد، مرکز امن.

چقدر غفلت نیروهای امنیتی و اطلاعاتی زمینه‌ساز این حادثه بوده‌اند؟ و چطور باید جبران کرد؟

وقتی شما کشور بزرگی دارید، آن کشور آسیب پذیر است. شما هرکاری انجام بدهید دشمن هم برنامه‌ریزی‌های خود را دارد تا به یک طریقی ضربه خود را وارد کند. بنابراین به نظر بنده غفلتی در میان نبوده و دشمنیِ دشمن سر جای خودش هست.

درباره تهدید هایی که ترامپ میکند و جسارت هایی که به رهبری دارد، شما از این رفتارهای متناقض چه تحلیلی دارید؟

همانطور که به همه مردم ایران ثابت شده یک شخصیت تثبیت شده و معقول ندارد، مانند اوایل انتخابات آمریکا که همکاری ایلان ماسک را داشت و سپس با او به دعوا پرداخت، همین‌طور افراد گروه خود را مدام تعویض می‌کند. زیرا ثبات ندارد و ما هم با چنین آدمی رو به رو هستیم. برعکس شخصیت متین، وزین و حکمران مقام معظم رهبری ما که در هر لباسی اعم از نظارت، سیاست، ریاست جمهوری و اکنون هم بیش از 35 سال است که در لباس رهبری کشور را کاملا از خطرات دور کرده و به هیچ وجه جنگ طلب نبوده و هیچ جنگی را آغاز نکرده و همواره شجاعانه و مقتدرانه از وجب به وجب خاک ایران دفاع کرده و کشور را از تندباد حوادث در طی 40 سال گذشته نجات داده و کشور را کاملا رهبری خردمندانه و عزتمندانه‌ای کرده‌اند.

احساس می‌کنید نتایج این جنگ چه خواهد بود؟ و توصیه شما برای مدیریت پس از پیروزی چیست؟

بنده کوچکتر از آن هستم که توصیه‌ای برای ملت ایران داشته باشم؛ از کودکان این سرزمین گرفته تا آن خانم رشیدی که مجری تلوزیون است و همه مردان و زنان این سرزمین که هرکدام یک کوه راسخ در دفاع از ایران، یک مدال افتخاری بر سینه تاریخ و یک شخصیت اعجاب‌آفرین برای آیندگان هستند. اما توصیه بزرگان همواره این بوده که همیشه با خرد و تدبیر رفتار کنیم و همدل بمانیم.

به مقدار نیازشان مصرف کنند و طمع نداشته باشند و اگر نیاز به انجام کاری نیست آن را انجام ندهند و اگر چیزی را نیاز ندارند مصرف نکنند تا از این شرایط بگذریم. این بحران با متانت، تحمل، ایثارگری و بزرگ منشی تمام خواهد شد ان‌شاءالله.

رفتار کشورهای همسایه به ویژه روسیه که توقعاتی از آن می‌رفت را چطور دیدید؟ نتیجه این جنگ چه تأثیری بر رفتار کشورهای منطقه نسبت به ایران خواهد داشت؟

در این شرایط نباید هیچ کشوری را از خود ناراضی کنیم، ممکن است که ما از رفتار کشورهایی مانند روسیه کاملا راضی نباشیم، اما در شرایطی که امکان آن هست که به آن کشورها احتیاج داشته باشیم، بی‌توجهی و جسارت به این کشورها اصلا به مصلحت کشورمان نیست. اما از رفتار کشورهای مسلمان و همسایه مانند عراق، ترکیه، پاکستان کاملا راضی بوده‌ایم. زیرا مواضع شجاعانه و خوبی را در دفاع از مردم ایران داشته‌اند و به وجود این همسایه ها افتخار می‌کنیم و با تعامل با این کشورها خطرات را پشت سر می‌گذاریم.