حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمود مرعشی نجفی:

بیش از ۹۵ هزار عنوان کتاب نفیس و خطی در اینجا نگهداری می‌شود.

تاریخ انتشار:

اساتید و دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب قم با حضور در کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی نجفی (ره) به منظور آشنایی با گنجینه‌های خطی اسلامی و شیعی با فرزند ایشان دیدار و گفت و گو نمودند.

معرفی کتابخانه و گنجینه‌های بی‌نظیر آن

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمود مرعشی نجفی؛ در این دیدار به بیان تاریخچه تأسیس کتابخانه و تلاش‌های پدرشان، آیت‌الله العظمی سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی (ره)، برای جمع‌آوری نسخه‌های خطی پرداختند. ایشان با اشاره به اینکه این کتابخانه در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های کتب شیعی در جهان است، خاطرنشان کردند:
«بیش از ۹۵ هزار عنوان کتاب نفیس و خطی در اینجا نگهداری می‌شود که بسیاری از آن‌ها نسخه‌های منحصر به فرد و مربوط به قرون اولیه اسلامی است.»

از جمله آثار ارزشمند این کتابخانه می‌توان به نسخه‌های خطی کتب اربعه شیعه، صحیفه سجادیه، بحارالانوار علامه مجلسی، آثار شیخ طوسی و علامه حلی اشاره کرد که برخی از آن‌ها متعلق به بیش از هزار سال پیش است.

تلاش‌های آیت‌الله شهاب‌الدین مرعشی نجفی (ره) برای حفظ میراث اسلامی

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمود مرعشی نجفی با بیان خاطراتی از پدرشان، به تلاش‌های ایشان برای نجات نسخه‌های خطی از دست دلالان و عوامل استعمار پرداختند و گفتند:
«در زمان رضاخان، فشار زیادی بر حوزه‌های علمیه وارد می‌شد، اما پدرم با از خودگذشتگی، شب‌ها در کارگاه برنج‌کوبی کار می‌کردند تا با درآمد آن، کتاب‌های خطی را خریداری کنند و از خروج آن‌ها از کشور جلوگیری نمایند.»

موزه نسخ خطی و آثار ارزشمند

ایشان از راه‌اندازی موزه‌ای برای نمایش آثار نفیس این کتابخانه خبر داده و یادآور شدند:
«حتی مقام معظم رهبری نیز به این موضوع اشاره کرده و فرمودند که اگر موزه‌ای ایجاد شود، برخی از هدایای ایشان را نیز در آن قرار خواهند داد.»

دیدگاه حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمود مرعشی نجفی درباره اهمیت حفظ میراث مکتوب شیعه

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمود مرعشی نجفی با تأکید بر لزوم توجه به نسخه‌های خطی به‌عنوان میراث ماندگار علمی، از دانشجویان و محققان خواستند تا از این منابع برای پژوهش‌های دینی و تاریخی استفاده کنند. ایشان همچنین از حضور دانشگاهیان و طلاب در این کتابخانه استقبال کردند و آمادگی خود را برای همکاری‌های علمی اعلام نمودند.

در پایان این دیدار، یکی از  دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب از بستگان علامه جعفری کتاب خطی علامه را به حجت الاسلام و المسلمین مرعشی نجفی تقدیم نمودند. همچنین، لوح یادبود از طرف دانشگاه ادیان و مذاهب به نمایندگی از قائم‌مقام محترم دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمین دکتر مصطفی جفرطیاری، به ایشان اهدا گردید.

مطالب مشابه