دنیای ما تشنه برادری و گفتوگوی واقعی است
با نزدیک شدن به عید سعید فطر مسروریم از اینکه این امید را با شما به اشتراک میگذاریم باشد که عبادات اعمال همبستگی و تلاشهای ما برای صلح نشانهای ملموس از دوستی صادقانهی ما با شما باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ کاردینال جورج جاکوب کوواکاد وزیر گفتگوی بین الادیان واتیکان در پیامی به حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب فرا رسیدن عید سعید فطر را به مسلمانان تبریک گفت.
این پیام که توسط اسقف اعظم اندژی یوزوویچ سفیر واتیکان در جمهوری اسلامی ایران به موسس دانشگاه ادیان و مذاهب ارسال شده است به شرح زیر است:
وزارت گفتگوی بین الادیان صمیمانه ترین درودها و دوستی خود را به شما اظهار میدارد. این دورهی روزه عبادت و به اشتراکگذاری فرصتی مغتنم برای نزدیک شدن به پروردگار و تجدید ارزشهای اساسی ایمان شفقت و همبستگی است. در اکثر کشورها امسال رمضان مصادف گشته با چلهی روزه و توبه مسیحیان که دورهی روزه دعا و بازگشت به مسیح میباشد. این نزدیکی در تقویم معنوی فرصتی منحصر به فرد به ما میدهد تا به عنوان مسیحیان و مسلمانان در یک فرآیند مشترک از تطهیر نیایش و نیکوکاری شانه به شانهی هم قدم برداریم.
برای ما کاتولیکها باعث مسرت است که این دوره را با شما به اشتراک میگذاریم زیرا به ما یادآوری میکند که همگی روی این زمین زائری گذرا هستیم و در تلاشیم تا به گونهای بهتر زندگی کنیم امسال میخواهیم نه تنها درباره اینکه چه کارهایی میتوانیم با هم انجام دهیم تا بهتر زندگی کنیم بلکه بیش از هر چیز درباره اینکه به عنوان مسیحیان و مسلمانان در دنیایی که در جستجوی امید است به آنچه میخواهیم تبدیل شویم تأمل کنیم. آیا میخواهیم تنها همکارانی ساده جهت ساختن دنیایی بهتر باشیم یا خواهران و برادران واقعی وگواهان مشترک محبت خداوند به تمام بشریت؟
رمضان به نظر ما کاتولیکها بیش از آنکه فقط یک ماه سادهی روزهداری باشد یک مکتب تحول درونی به شمار میرود مسلمانان با پرهیز از خوردن و آشامیدن میآموزند تا خواستهها و امیال خویش را مهار کرده و توجه خود را بر آنچه اساسی است متمرکز سازند. این دوره از انظباط معنوی، دعوتی است برای پرورش تقوا، آن فضیلتی که انسان را به خدا نزدیک میکند و قلب را به روی دیگران میگشاید.
همانطور که میدانید در سنن ،مسیحی فصل مقدس روزه و توبه ما را به پیروی از مسیری مشابه دعوت میکند از طریق روزه دعا و صدقه دادن تلاش میکنیم تا قلب خود را پاک کنیم و تمرکز خود را به روی کسی بگذاریم که زندگی ما را هدایت و راهبری میکند این اعمال معنوی اگرچه به شیوههای مختلف بیان میشوند اما به ما یادآوری میکنند که ایمان تنها بحث اعمال ظاهری نیست بلکه مسیری در جهت تحول درونی است.
در دنیایی که با ناعدالتی جنگها و عدم اطمینان به آینده روبرو است رسالت مشترک ما بیش از اعمال مشابه معنوی است. دنیای ما تشنه برادری و گفتوگوی واقعی است. مسلمانان و مسیحیان میتوانند در کنار هم بر این امید شهادت دهند با این ایمان که دوستی با وجود بار سنگین تاریخ و ایدئولوژیهای تفرقه افکن امکان پذیر است امید تنها یک خوشبینی ساده نیست بلکه یک فضیلت است که ریشه در ایمان به خداوند رحیم و آفریننده ما دارد. امید برای شما از اعتماد به رحمت الهی که میبخشد و هدایت میکند تغذیه میشود و برای ما مسیحیان امید بر اساس یقین به این است که محبت خداوند از همهی آزمونها و موانع قویتر است.
بنابراین آنچه میخواهیم در کنار هم به آن تبدیل شویم این است که در انسانیت برادر و خواهر باشیم و همدیگر را عمیقاً ارج نهیم ایمان ما به خدا گنجی است که فرای تفاوتهایمان ما را با هم متحد میسازد. به ما یادآوری میکند که ما همه مخلوق ،روحانی تجسد یافته و مورد محبت هستیم که به زندگی در کرامت و احترام متقابل فراخوانده شدهایم و ما خواهان این هستیم که با رد نمودن هرگونه خشونت و تبعیض نگهبانان این کرامت مقدس باشیم امسال در حالیکه دو سنت روحانی ما در تقدیس رمضان و چلهی روزه و توبه مسیحیان با هم تلاقی پیدا کردهاند فرصتی بینظیر دست داده تا به دنیا نشان دهیم که ایمان انسان و جامعه را متحول میکند و نیروی محرکی است برای وحدت و آشتی در دنیایی که در آن بار دیگر وسوسهی ساختن فرهنگی از دیوارها، افراشتن دیوارهایی در قلبها و دیوارهایی بر روی زمین برای ممانعت از دیدار با فرهنگها و مردم دیگر پدیدار آمده” (پاپ فرانسیس رساله همگی برادریم (۲۷) نیاز ما این است که از طریق گفتگو آیندهی مشترک بر اساس برادری بسازیم ما نمیخواهیم صرفا کنار یکدیگر باشیم بلکه مایلیم با ارادت صادقانه و احترام متقابل در کنار هم زندگی کنیم ارزشهایی که به اشتراک میگذاریم مانند عدالت همدلی و احترام به مخلوقات خدا میبایست الهام بخش اعمال و روابط ما باشد و به عنوان قطبنمایی برای ما عمل کنند تا سازندگان پلها باشیم و نه دیوارها و حامیان عدالت باشیم نه ظلم و حافظان محیط زیست باشیم و نه مخربین آن، ایمان ما و ارزشهای آن باید به ما کمک کنند تا صداهایی باشیم که علیه بی عدالتی و بی تفاوتی برخواسته و زیبایی تفاوتهای بشری را خاطرنشان میکند.
در این دورهی ماه رمضان و با نزدیک شدن به عید سعید فطر مسروریم از اینکه این امید را با شما به اشتراک میگذاریم باشد که عبادات، اعمال، همبستگی و تلاشهای ما برای صلح نشانهای ملموس از دوستی صادقانهی ما با شما باشد و این جشنی که در آن میتوانیم رحمت خداوند را پاس بداریم فرصتی برای دیدار برادرانهی بین مسلمانان و مسیحیان باشد. این لحظات ساده اما عمیقی که به اشتراک میگذاریم بذرهای امیدی هستند که میتوانند جوامع و دنیای ما را متحول سازند باشد که دوستی ما همچون نسیمی تازه برای دنیایی باشد که تشنهی صلح و برادری است.
باشد که روزهداری و عبادات شما در طول ماه رمضان و عید سعید فطر که به آن خاتمه می دهد، میوههای فراوانی از صلح امید برادری و شادمانی به ارمغان آورد.