به گزارش روابط عمومی دانشگاه،حجتالاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب امروز هشتم آبان ماه در مراسم بزرگداشت علامه سیدجعفر مرتضی عاملی در دانشگاه ادیان با اشاره به فرازی از خطبه وداع ماه رمضان امام سجاد(ع) گفت: امام در این خطبه ورود به معامله و خرید و فروش میان دو نفر را منع فرموده است که در فقه هم از آن تعبیر به صوم می شود.
وی افزود: در دنیا همه خریدار و یا فروشنده هستند؛ برخی خودشان را به مقام و مال و دنیا و قدرت و … و برخی هم خودشان را به خدا می فروشند و دنبال دنیا نیستند.
وی با تسلیت ارتحال علامه جعفر مرتضی تصریح کرد: این تعبیر برازنده علامه جعفر مرتضی است که خود و عمرش را به خداوند فروخت؛ او در طول 40 سال رفاقتی که بنده با ایشان داشتم مشاهده کردم که فقط خودش را به خدا فروخت و دنبال هیچ چیز دیگر هم نبود.
رئیس دانشگاه ادیان با بیان اینکه من فدایی او بودم در عین اینکه در بحث وحدت و تقریب اسلامی با ایشان اختلاف سلیقه هم داشتم بیان کرد: سیدجعفر مرتضی در مدل فکری خودش بی نظیر بود؛ بنده که آخوندشناس ترین آخوند هستم، عالمی با این مرتبه علمی و تواضع در میان روحانیت نمی شناسم.
نواب با تصریح بر اینکه برخی افراد نباید از گفتن واژه«امام» برای آیت الله العظمی خامنه ای اکراه داشته باشند افزود: گفتن امام برای ایشان باعث کم شدن از امام خمینی نیست زیرا امام در دوره خویش امام بودند و آیت الله خامنه ای هم در این دوران، امام هستند؛ مردم لبنان لقب امام را به راحتی به آیت الله موسی صدر می دهند ولی در کشور ما برخی بخل می ورزند.
رئیس دانشگاه ادیان با تاکید بر قدرشناسی امام خامنه ای بیان کرد: دمشق قرار بود مانند بقیه پایتخت های کشورهای عربی مثل لیبی و … به ویرانی کشیده شود ولی امروز زندگی در آنجا به خوبی جریان دارد به گونه ای که تصور نمی شود این کشور هشت سال در حال جنگ بوده است و اینجاست که نقش رهبری مقام معظم رهبری را متوجه می شویم.
نواب اظهار کرد: علامه جعفر مرتضی که صاحب صدها تالیف متعدد بود از منیت به دور بود و در حد اعلی، تواضع داشت؛ نه علامه مرتضی به خاطر علم و نه حسن نصرالله به خاطر جایگاه و نفوذ کلام و … برای بنده اهمیتی ندارند بلکه اهمیت آن ها از نظر من به دوری از منیت و هوای نفس آنان است؛ این افراد از خود برای خدا گذشته اند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه سیدحسن نصرالله خود را شاگرد جعفر مرتضی می دانست و میگفت که من ولایت فقیه را از او فراگرفتم تصریح کرد: آنچه این بزرگواران را بزرگ کرده است از خود گذشتن است؛ علامه مرتضی 40 سال هر جا سخن می گفت خود را شاگرد آیت الله میانجی و سیدمهدی روحانی می دانست.
وی با اشاره به خاطره ای از سیدحسن نصرالله در جنگ میان جنبش امل و حزب الله اظهار کرد: سید حسن نصرالله در کوهی در محاصره امل قرار گرفت و 45 روز فقط از گرسنگی برگ درخت می خورد و بعد با گفت و گوهای صورت گرفته محاصره تمام و بعد سیدحسن به دبیرکلی حزب الله رسید؛ وقتی ایشان دبیرکل شد گفت از این به بعد یک قطره خون هم در جنگ شیعی شیعی در لبنان بر زمین نخواهد ریخت؛ خیلی انسان باید روی نفس خود کار کند که 45 روز در بدترین شرایط محاصره باشد ولی وقتی آزاد می شود کسی را که به محاصره او پرداخته بغل کند و به او دست دوستی بدهد ولی برخی ما اگر کسی جواب سلام ما را ندهد با او دشمن می شویم.
نواب با بیان اینکه ما تلاش داشتیم که جنازه علمه در قم، مشهد و یا نجف دفن شود افزود: اما برخی استدلال کردند که جبل عامل منطقه شیعی است و بگذارید سید صحیح النسبی که دارای علم و تقوای واقع بود در مرز اسرائیل، امامزاده شود که ما هم قانع شدیم.
نواب تصریح کرد: ایشان سیره پیامبر را با عنوان تعبیر نبی اعظم نوشت یعنی 35 سال قبل، از این تعبیر استفاده کرد و در شب وفات پیامبر(ص) هم به او پیوست.