دکتر احمد لهراسبی بیان کرد؛

این همانی شخصی، مسئله یافتن ملاکی برای بقای شخص در طول زمان است

تاریخ انتشار:

دِرِک پارفیت این‌همانی شخصی را برای بقا بی‌اهمیت می‌داند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، به همت دانشکده فلسفه، نشست علمی این همانی شخصی با حضور و ارائه حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد لهراسبی عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

در این نشست دکتر لهراسبی مسئلۀ این‌همانی شخصی را، مسئلۀ یافتن ملاکی برای بقای شخص در طول زمان معرفی کرد و گفت: در این نشست ملاک نفس، بدن، مغز، زیستی، حافظه، و استمرار روانی مرور می‌شود.

وی گفت: دِرِک پارفیت این‌همانی شخصی را برای بقا بی‌اهمیت می‌داند. او ادعا می‌کند ما هیچ دغدغۀ اساسی و مستقیمی دربارۀ وجود خود در آینده و به‌روزی آن نداریم. آنچه برای ما اهمیت بنیادی دارد این است که در آینده اشخاصی وجود داشته باشند که به نوعی با ما مرتبط بشوند (رابطۀ R). نحوۀ ارتباط یافتن آنها با ما نیز از طریق یک سری پیوندهای روانی است که می‌تواند استمرار پیدا بکند و اتصال ما را با آن اشخاصِ آینده برقرار سازند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: در رابطۀ بین این‌همانی شخصی و مسئولیت باید گفت که، معروف آن است که این‌همانی شخصی پیش‌فرض مسئولیت اخلاقی است. اما ادعای درک پارفیت مبنی بر عدم اهمیت این‌همانی در بقا راه را برای انکار این ادعا باز کرده است.

دکتر احمد لهراسبی در پایان با بررسی ادعای شومیکر، افزود: دیوید شومیکر نیز در مقاله‌ای با عنوان مسئولیت بدون این‌همانی مدعی شده است که مسئولیت اخلاقی هیچ ربطی به این‌همانی شخصی ندارد. استدلال‌های شومیکر برای ناکافی است و از این روی نمی‌توان رابطۀ بین این‌همانی شخصی و مسئولیت اخلاقی را انکار کرد.

350a7893
350a7893
350a7895
350a7896
350a7897-2
350a7911
350a7917-2
350a7918-2

مطالب مشابه