به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی مراسم بزرگداشت پنجمین سالروز شهادت سردار رشید اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب با تبریک حلول ماه رجب و سالروز ولادت امام باقر(ع) گفت: در روایتی از رسول خدا (ص) نقل شده که فرمود:«رجب شهر الله و شعبان شهری و رمضان شهر امتی» ماه رجب، ماه خداست و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است.
دکتر محمد مهدی تسخیری در شرح این حدیث ادامه داد؛ وقتی از رسول خدا سئوال کردند، این که فرمودید ماه رجب ماه خداست چه معنایی دارد؟ حضرت پاسخ داد: زیرا ماه رجب ویژه آمرزش و مخصوص مغفرت است. در این ماه خونی ریخته نمیشود (حتی در جاهلیت نیز ماه رجب جزء ماه های حرام به حساب میآمد و جنگ و خونریزی در آن تعطیل میشد) و در این ماه، خداوند اولیا و محبانش را مورد آمرزش قرار میدهد و توبهشان را میپذیرد و آنان را از دشمنانشان میرهاند.
معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به آیهی 23 سوره احزاب گفت: وقتی که خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید:« مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلًا» در حقیقت میخواهد صفات و ویژگیهای انسانهای مومن و صالح را جهت سرلوحه قرار دادن آنها در زندگی خود به ما معرفی نماید.
این استاد حوزه و دانشگاه با گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت بیان کرد؛ 13 دی سالروز شهادت مرد بزرگی است که عبد صالح خدا بود و خود را وقف خدا و دین الهی و مردم کرده بود.
حجت الاسلام والمسلمین تسخیری اظهار کرد؛ شهید حاج قاسم سلیمانی ویژگیهای زیاد و منحصر بفردی داشت و همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، اخلاص این مرد بزرگ ستودنی بود و یک انسان موحد به معنای کلمه بود و جز برای خدا قدمی برنمیداشت و خوفی جز از الله به خود راه نمیداد.
وی خاطرنشان کرد؛ انسان تا زمانی که عبد خدا نباشد، خائف از خدا نباشد نمیتواند به مقام اخلاص و استقامت برسد و اگر توانست به این مقام برسد شامل این آیه شریفه می شود که فرمود:« إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم توعَدونَ» و شهید حاج قاسم سلیمانی این دنیا را گذرگاهی میدانست که همیشه با چشمانی گریان در انتظار روزی بود که به دیدار معشوق و معبود خود نائل شود.
دکتر محمد مهدی تسخیری از دیگر صفات شهید سلیمانی را ولایتمداری بیان کرد و گفت: ولایتمداری امتداد خط توحید است و انسان تا در زندگی خودش ولایتمدار نباشد و رهبریت و ولایت را به عنوان چراغ مسیر زندگی خود قرار ندهد همیشه سردرگم بین معارف یا مقاصد است.
معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب با ذکر خاطرهای از شهید محمد باقر صدر ادامه داد؛ پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران عدهای با طرح برخی موضوعات در صدد اختلاف افکنی بودند که شهید محمد باقر صدر با نگاه عمیقی که داشت بیان کرد:« ذوبوا في الإمام الخميني كما ذاب هو في الإسلام» زیرا امام خمینی(ره) به معنای واقعی ذوب در اسلام بود و در طول زندگی و مبارزات سیاسی خود همه دستاوردها را به خدا و اسلام نسبت میداد و هیچگاه دچار کبر و غرور نشد و حاج قاسم سلیمانی پرورش یافتهی چنین مکتب و رهبری بود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری تواضع و مردمداری را از صفات دیگر شهید حاج قاسم سلیمانی برشمرد و بیان کرد؛ همه بزرگان ما با تاسی از سیره ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) سعی داشتهاند در صراط مستقیم الهی گام بردارند و در این میان حاج قاسم زبانزد عام و خاص بود و در دفاع از اسلام و انسانیت همیشه به تکلیف خود به نحو شایسته عمل میکرد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی مرد میدان و عمل بود گفت: از خصوصیات شهید حاج قاسم سلیمانی که به آن کمتر پرداخته شده قدرت فرماندهی و تشخیص درست و به موقع در شرایط حساس و بحرانهای به وجود آمده بود و این شهید اسلام توانست با تبعیت از مقام رهبری و با نفوذ در دل جوانان مقاوم منطقه در مقابل جنگ ترکیبی دشمنان ایستادگی نماید و نقشههای آنها را خنثی کند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر تسخیری با انتقاد از برخی کسانی که حوادث اخیر سوریه را مستمسکی برای حمله به مجاهدتهای شهید سلیمانی و جبهه مقاومت قرار دادهاند گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی توانست در بین جبهه مقاومت انسجام ایجاد کند و با درایت و شجاعت از کیان نظام اسلامی حفاظت کرد و اگر آن روزها ایستادگی و مقاومت شهید سلیمانی و همرزمانش نبود شاید اوضاع منطقه به شکل دیگری رقم میخورد و ما باید قدردان این رشادتها و مجاهدتها باشیم.
معاون ارتباطات و امور بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب تاکید کرد؛ مسئولین نظام اسلامی باید همیشه خود را خادم ملت بدانند نه حاکم آنها و اجازه ندهند بین مردم و آنها فاصله ایجاد شود و در خدمت به مردم همیشه باهم در حال رقابت باشند و این نکتهای است که به نظر میرسد متاسفانه در سوریه در مورد آن غفلت شد و اگر حاکمان وقت سوریه نصایح رهبری معظم انقلاب اسلامی ایران را میپذیرفتند و عوض اتکا به دیگران با اعتماد به مردم خود و تکیه به آنها روحیه مقاومت را در بین آحاد مردم تقویت میکردند به طور یقین امروز سوریه اوضاع دیگری داشت.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری با بیان اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی در عمل به ما آموخت که امت اسلامی یک امت واحده است و اگر خطری این امت را تهدید کند همه باید با اتحاد و همدلی در مقابل این خطرات ایستادگی کنند گفت: مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی، مکتب خدا محوری،ولایتمداری، اخلاص،شجاعت،بصیرت،مقاومت،خضوع و خشوع است و در این مکتب برای خدمت به خلق فرقی نمیکند که مسلمان باشد یا غیر مسلمان، شیعه باشید یا سنی،عرب باشید یا غیر عرب، ایرانی باشد یا غیر ایرانی، از کدام حزب و یا دستهای باشد و چه نژاد و قومیتی داشته باشد و آنچه در این مکتب مهم است رضای پرودگار و عمل به تکلیف است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری در پایان با اظهار امیدواری از موفقیتهای روز افزون جهان اسلام گفت: امیدواریم جهان اسلام با انسجام و تمسک به فرامین الهی بتواند دوباره تمدن نوین اسلامی را که یکی از دغدغههای مهم مقام معظم رهبری حکیم انقلاب است احیا و شکوه و عظمت اسلام را در جهان طنین انداز کند.