






























به گزارش روابط عمومی دانشگاه، به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی، مراسم تجلیل از بانوان فعال فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب با پیام تصویری مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی و با حضور و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حاج سید جواد شهرستانی نماینده محترم مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سیستانی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالکریم بیآزار شیرازی استاد حوزه و دانشگاه و حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب موسس دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
در این مراسم دکتر عبدالکریم بیآزار شیرازی ضمن تبریک به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) بیان کرد: ابتدا لازم است که بدانیم قبل از پیدایش اسلام زن در جامعه چه شخصیتی داشته است. این دوران به دوران بربریت معروف است. در این دوران با نهایت قساوت با زنان رفتار و برخورد میشد چنانکه گویی زنان انسان نیستند. این رفتار بسیارغیرانسانی بود. اما پس از پیدایش تمدن، به انسانیت زن اعتراف شد اما هنوز هم زن را تابع شوهر قلمداد میکردند و در واقع گویی شوهران مالک الرقاب زنان بودند.
این استاد حوزه و دانشگاه شرح داد: در حدود ۱۴۰۰ سال پیش قبل از اسلام یعنی در حدود ۵۰۰ سال قبل میلاد در بین کشور آرژانتین و شیلی قله کوهی به نام اینکار وجود داشت. مردم در این منطقه دختران جوانی را انتخاب میکردند در بالای کوه در یک آگودال او رو زنده به گور میکردند از این دست نمونهها در بسیاری از مناطق مختلف جهان مشاهده شده است.
وی با بیان آیه وَمَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا يُظْلَمُونَ نَقِيرًا ادامه داد: با آمدن اسلام مردها با زنها برابر شدند و مقام زن بالا برده شد. همچنان که میدانید پیامبر اکرم (ص) حضرت زهرا (س) را در مباهله شرکت داد و اینگونه بود که مقام زن ارتقا یافت. همچنین رسول خدا فرمود: طَلَبُ العِلمِ فَريضَةٌ عَلى كُلِّ مُسلِمٍ و مُسلِمَةٍ . تحصيلِ دانش بر هر مرد و زن مسلمانى واجب است. خوشبخت، كسى است كه براى نفس خود خلوت و فراغتى يابد و به كار اصلاح آن پردازد. و این چنین پیامبر اکرم (ص) به مقام زن برتری بخشید.
دکتر عبدالکریم بیآزار شیرازی با اشاره به مواردی همچون اختصاص ارث و مهریه برای زنان توسط پیامبر اکرم (ص) افزود: آیه «وَآتُوا النِّسَاءَ صَدُقَاتِهِنَّ نِحْلَةً ۚ فَإِنْ طِبْنَ لَكُمْ عَنْ شَيْءٍ مِنْهُ نَفْسًا فَكُلُوهُ هَنِيئًا مَرِيئًا» بیان میدارد که و مهر زنان را در کمال رضایت به آنها بپردازید، پس اگر چیزی از مهر خود را از روی رضا و خشنودی به شما بخشیدند، از آن برخوردار شوید که شما را حلال و گوارا خواهد بود. همچنین اسلام برای بانوان حق مالکیت، حق آزادی اقتصادی و استقلال مالی قائل شد و فرمود وَلِلنِّسَآءِ نَصِيبٌ مِّمَّا ٱكۡتَسَبۡنَ آنچه را که کسب کردند برای آنهاست و این آیات دلیلی بر احقاق حقوق زنان پس از آمدن اسلام است.
وی ادامه داد: همچنین در آیه وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ یُطیعُونَ اللهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِکَ سَیَرْحَمُهُمُ اللهُ إِنَّ اللهَ عَزیزٌ حَکیمٌ آمده است که مردان و زنان باایمان، ولىّ (و یار و یاور) یکدیگرند. امر به معروف، و نهى از منکر مى کنند. نماز را برپا مى دارند و زکات را مى پردازند و خدا و پیامبرش را اطاعت مى کنند. بزودى خدا آنان را مورد رحمت (خویش) قرار مى دهد؛ خداوند توانا و حکیم است.
این استاد حوزه دانشگاه ضمن اشاره به فعالیتهای کشورهای غربی و آمریکا برای تضعیف جایگاه زن و حجاب بیان کرد: استعمار غربی به دنبال استفاده ابزاری از زنان است و با گرفتن حجاب از زنان مسلمان و غیرمسلمان درصدد تضعیف حکومتهای اسلامی است. همچنان که میبینیم استعمار غربی با ایجاد فرهنگ غربی و بیحجاب کردن زنان در کشورهایی همچون الجزایر، یونان و دیگر کشورها که در گذشته برای خود حکومت های مقتدری بودند، فساد ایجاد کرده و باعث شدند تا حکومت مقتدر آنان سقوط کند.
دکتر عبدالکریم بیآزار شیرازی در پایان افزود: باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد. درست است که هجمههای فرهنگی بسیار است اما باید کوشید و در برابر این هجوم فرهنگی ایستاد. اگر می خواهیم فرهنگی را در جامعه جا بیندازیم باید با لطافت و ظرافت این کار را انجام دهیم و زمینه و بستر مناسب فرهنگی را آماده کنیم چراکه با اعمال زور و خشونت نمیتوان فرهنگ سازی کرد.
همچنین باید گفت که مصائب اهلبیت (علیهمالسلام) و پیامبران بسیار زیاد بوده و باعث رنج و عذاب آنان شده است اما در همین رنجها نیز درسهایی است که باید آنها را استخراج کرد و آموخت. مصائب اولیای الهی بسیار است اما این چنین نبوده است که در همان جا درجا بزنند. چرا که اولیای الهی آموختهاند که چگونه تهدیدها را تبدیل به فرصت کنند، مانند حضرت یوسف (ص) که توانست با تکیه بر خداوند کریم از عمق چاه به اوج عزت برسد.