گروهی از اساتید برتر خوشنویسی از شهر استانبول ترکیه از جمله پروفسور خسرو سوباشی بنیانگذار دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه سلطان محمد فاتح که برای شرکت در همایش کتابت قرآن کریم در ایران حضور داشته و مهمان مدرسه اسلامی هنر بودند؛ با حجتالاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب دیدار و گفتگو کردند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در این دیدار با ابراز خرسندی از ملاقات با خطاطان قرآنکریم گفت: کشور با عظمت ترکیه با تاریخ باشکوه خود یکی از بزرگترین مراکز تمدن جهان اسلام است و اگر امروزه حاکمان ترکیه از پیشگامان جوامع اسلامی هستند به برکت قرآن است.
سید ابوالحسن نواب افزود: در سالهای حکومت لائیکها در ترکیه، مدارس امام خطیب به تربیت کودکان مسلمان در این کشور پرداخت که امروز ثمرات آن در جامعه ترکیه قابل مشاهده است. اکنون رئیسجمهور، نخستوزیر، نمایندگان مجلس و بسیاری از مسئولان دولتی در ترکیه از فارغالتحصیلان همان مدارس هستند که این نیز از برکات قرآن است.
وی با اشاره به رواج اسلام اعتدالی در کشور ترکیه که ریشه در فرهنگ و هنر تاریخی این سرزمین دارد گفت: مسلمانان در ترکیه، پاکستان، بنگلادش، نیجریه و مانند آن، وفاداری، تعصب معقول و جانفشانی خاصی نسبت به اسلام دارند تا جایی که پس از فروپاشی شوروی اگر کمکهای مردم ترکیه نبود اسلام در آسیای میانه قوام و دوام نمییافت.
موسس دانشگاه ادیان و مذاهب سپس به معرفی این مرکز آموزش عالی، دانشکدهها و رشتههای آن پرداخت و گفت: در این دانشگاه همه ادیان آسمانی و غیر آسمانی را به رسمیت شناخته و توسط بهترین متخصصین آن تدریس میشوند. شعار دانشگاه ادیان و مذاهب نیز گفتگو با همه ادیان است و عمللکرد ما نیز تعامل فرهنگی با تمامی عقیدههایی است که ویژگیهایی انسانی و اخلاقی دارند. به نظر ما دریافت و برقراری ارتباط میان این فرهنگها راهگشایی برای مشکلات بشریت خواهد بود.
در ادامه این دیدار مهمانان حاضضر نیز به بیان نقطه نظرات خود پرداخته و با تاکید بر ضرورت حفظ پیام قرآن و تمدن اسلامی و انتقال آن به نسلهای آینده ابراز امیدواری کردند که تلاشهای دانشگاه ادیان و مذاهب در گفتگوی بین ادیان و فرهنگهای مختلف موثر باشد.
در پایان این نشست صمیمی مهمانان از کتابخانه و دیگر بخشهای دانشگاه ادیان و مذاهب بازدید کردند.