یادداشتی از دکتر سید محمد حسینی؛

بزرگداشت شخصیت والای حضرت فاطمه(س) بزرگداشت یک مکتب است

تاریخ انتشار:

بزرگداشت فاطمیه را باید بزرگداشت صراط مستقیم و تفسیر والایی از رشادت، ایثار و از خودگذشتگی برای حفظ دین و میراث رسالت یعنی مساله بسیار مهم امامت و ولایت دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ دکتر سید محمد حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در یادداشتی به مناسبت سال‌روز شهادت ام ابیها حضرت فاطمه زهرا(س) آورده است:
قال الصادق علیه السلام: «فمن عرف فاطمه حق معرفتها فقد ادرک لیله القدر»

نوشتن از حضرت صدیقه طاهره(س) با تکیه به بعد این جهانی حضرت نمی‌تواند گویای همه ابعاد شخصیت آن حضرت باشد. جامعیت این بانوی بزرگوار اسلام نه در قالب ترسیم تاریخی و انعکاس عینی از زندگانی و روابط اجتماعی ایشان بلکه بر پایه اندیشه‌های آن بزرگوار استوار است. دیر زمانیست که در میان شیعیان از عصر حضور اهل بیت(علیهم السلام) تا امروز مبانی تفکرات و اعتقادات شیعی در نوع نگرش، فهم و آموزه ها، روایات حضرت صدیقه طاهره(س) محور قرار می‌گرفت و فکر اصیل اسلامی با تکیه بر آن مهندسی شده است.
تصریح حضرات معصومین(علیهم السلام) بر حجت الله علی الحجج بودن حضرت فاطمه(س) و همچنین بر اسوه بودن برای اهل بیت (علیهم السلام)، امری عادی و صرفا بر اساس تصویر ارایه شده در گزارش تاریخی از ایشان نیست. در واقع این مطلب به این معناست که فهم ابعاد نهفته و ملکوتی اهل بیت(علیهم السلام) در گرو فهم ابعاد شخصیت حضرت زهرا(س) است.
شخصیت حضرت چه در جنبه‌های زندگی فردی و اجتماعی و چه در ابعاد معنوی آن به اندازه‌ای درخشید که تاریخ نگاران، محدثان و مفسران چه در مقام فضائل نگاری و چه سیره نگاری را مقهور خود کرد. چه آن گاه که با اهتمام به گرایش‌های فکری و در زمانی که در صدد نقل وقایع پس از رحلت رسول خدا (ص) بودند و چه در انعکاس انحراف مهندسی شده امت از مسیر ترسیم شده رسول خدا (ص) و دوری از وصی و ولی الهی بودند، ناچار به پرداختن به زندگانی و اندیشه ایشان بودند. چه اینکه اساس پرداختن به تاریخ زندگانی رسول خدا (ص) بدون توجه به نقش و جایگاه والای حضرت زهرا(س) امکان پذیر نیست. شاید بهترین سند این مطلب خطبه فدکیه باشد که هم در بلاغت و فصاحت متن و هم در تبلور معارف بلند دینی و وحیانی و هم در تحفظ بر میراث گرانسنگ رسالت یعنی ولایت علی ابن ابیطالب(ع) از اسناد مستحکم روایی و دینی است. معارف بلند موجود در این سند ارزشمند نه تنها گویای عظمت شخصیت و زوایای هستی شناسانه و معرفت شناسانه آن حضرت است بلکه تصویری ارزشمند از شاخصه‌ها و ملاک‌های اسوه بودن با نگاه فرا جنسیتی برای بشریت، ارایه می‌کند.
بزرگداشت شخصیت والای حضرت با برخورداری از چنین جنبه‌هایی عمیقی، در حقیقت بزرگداشت یک مکتب است. به بیان دیگر بزرگداشت فاطمیه را باید بزرگداشت صراط مستقیم و تفسیر والایی از رشادت، ایثار و از خودگذشتگی برای حفظ دین و میراث رسالت یعنی مساله بسیار مهم امامت و ولایت دانست.
به سهم خودم فرا رسیدن شهادت بانوی بی نظیر در خلقت و اسطوره رشادت و ولایتمداری حضرت زهرای مرضیه و صدیقه طاهره(س) را خدمت حصرت صاحب العصر (عج) و همه شیعیان و محبان تسلیت عرض می نمایم.

 

مطالب مشابه