به گزارش روابط عمومی دانشگاه، به همت دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب نشست هماندیشی نهادها و شخصیتهای فعال در حوزه حقوق کودک با حضور مسئولان اجرایی حوزه حقوق کودک استان قم برگزار شد.
دکتر سیده فاطمه هاشمی عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب و دبیر علمی نشست شناسایی، چالشهای و مشکلات نوظهور حوزه کودک در حاشیه این جلسه که با حضور مسئولان اجرایی حوزه حقوق کودک در سالن امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد هدف این از نشست را شناسایی چالشها و مشکلات حوزه کودک بیان کرد.
وی پیوند بین محیط دانشگاهی با مسئولان را لازمه ایجاد شرایط بهتر برای کودکان بیان کرد و گفت: حضور بدون نظارت کودکان و نوجوانان در فضای مجازی از چالشهای جدی امروز است که ضرورت توجه جدی مسئولان مربوطه و والدین به این موضوع را میطلبد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: مطابق پیماننامه جهانی حقوق کودک، افراد زیر ۱۸ سال در گروه کودکان و نوجوانان قرار میگیرد. با توجه به این که حدود یکسوم جمعیت جهان را کودکان تشکیل میدهند، برخورد صحیح و رعایت اصول اخلاقی در فرآیند درمان این گروه اهمیت ویژهای دارد.
دبیر علمی نشست شناسایی، چالشهای و مشکلات نوظهور حوزه کودک بیان کرد: در این نشست مسئولان اجرایی بر شناسایی چالشهای اخلاقی در مراقبت از کودکان و نوجوانان تاکید کرده و بیان کردند که این چالشها تنها به جنبههای جسمی محدود نمیشود، بلکه شامل عوامل روانی و فرهنگی نیز میگردد. از آنجا که تصمیمگیری در مورد درمان کودکان بیشتر بر عهده والدین یا سرپرست قانونی آنها است، پزشکان باید با در نظر گرفتن میزان بلوغ و ظرفیت درک کودک، به خواستهها و نیازهای او نیز توجه کنند. چراکه این وضعیت، بهخصوص در مورد نوجوانان در آینده پیچیدهتر میشود.
وی هچنین بیان کرد: در انتهای این نشست بر این نکته تاکید شد که تحول در حقوق کودکان به معنی برداشتن گامهای بلندتری در برنامههای آتی و فعلی است و آسیبهای اجتماعی در این حوزه تا حدی زیادی نگران کننده است به همین جهت ادامهدار بودن چنین جلساتی از اهمیت ویژهای برخودار است.