به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی فرهودی، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در گفتوگو با ایکنا از قم با بیان اینکه اربعین سالار شهیدان یک رخداد تاریخی صرف و محض نیست، اظهار کرد: راهپیمایی اربعین یک کارناوال و یا یک پیادهروی تهی از اندیشه و آگاهی نیست، بلکه آموزههای فراوانی درون خود دارد که هر کدام از آنها میتواند چراغ راه برای بشر امروزی در این دنیای هزار رنگ و هزار تزویر باشد تا بتواند خود را از ورطه گمراهی نجات دهد.
زائران اربعین همگام با حضرت زینب کبری(س) هرولهکنان به سوی دیار محبوب قدم بر میدارند. تأکید امامان معصوم(ع) بر زیارت اربعین به این سبب است که درسهای اربعین زمان و مکان بردار نیستند. اهل بیت(ع) عنایت ویژهای به احیای امر امام حسین(ع) داشتند و گواه آن نیز سخنان امام رضا(ع) با ابن شبیب در خصوص احیای امر امام حسین(ع) در ماه محرم و یا سخنان امام حسن عسکری(ع) درباره علائم مؤمن است که پنجمین آنها زیارت اربعین است. در خصوص زیارت اربعین شواهد فراوانی در مجامع روایی وجود دارد، از آن جمله میتوان به روایاتی که از امام صادق(ع) در خصوص زیارت اربعین در تهذیب شیخ طوسی و مصباح المتهجد آمده است، اشاره کرد.
پیام اربعین از بین نرفتن امر الهی است
در خصوص اربعین میتوان در دو ساحت سخن گفت، ساحت اول درباره راهپیمایی است که یک پیام جهانی در این حرکت مشتاقان امام حسین(ع) وجود دارد و آن اینکه امر الهی از بین رفتنی نیست، چون قیام سیدالشهدا(ع) سراسر الهی، حقانی، نورانی و مخلصا لوجه الله بود و سنت الهی بر پیروزی حق بر باطل استوار است.
شاید چند صباحی برای باطل جولانی باشد، اما، آری آن جلوه که فانی نشود نور خداست. آنچه که بود و هست و خواهد بود نور خداوند متعال است و حسین بن علی(ع) مظهر کامل این نور الهی است و درسی که از قیام سیدالشهدا(ع) باید گرفت این است که هرگز دست از حقطلبی بر نداشته و همواره باید یار و دادرس مظلوم باشیم.
غزه و مردم مظلوم و ستمدیده آن مصداق امروزین قیام حسینی است. مکتب امام حسین(ع) مرز و ملیت نمیشناسد، درسی که اباعبدالله(ع) به جهان و جهانیان داد، درس آزاد بودن از بند شیطان، رهایی از هوا و هوس و سر خم نکردن در مقابل ظلم است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد که ناظر به خود زیارتنامه اربعین سالار شهیدان است که جوهره قیام حضرت حسین(ع) در این زیارتنامه تبیین میشود.
این زیارتنامه فراتر از یک نحوه عرض ادب و احترام است، چراکه اشاره به رسالت جهانی امام حسین(ع) دارد، که همان رسالت انبیای الهی است، چراکه حسین بن علی(ع) وارث آدم، نوح، ابراهیم، موسی و عیسی(ع)، خاتم پیامبران حضرت محمد(ص) و وارث علی و فاطمه(س) است.
این زیارتنامه به روشنی تبیین میکند که این وجود نورانی خود را فدای حق و حقیقت کرد تا مردم را از جهالت، ضلالت، حیرت و گمراهی نجات بدهد و آنان را از خواب شوم غفلت بیدار کند. ایشان با نثار تمام آنچه که داشت اعم از جان، فرزند و خاندان خود جلوی انحراف دینی را که امویان بهوجود آوردند، گرفت و دین را از عالمان دنیاطلب، حاکمان ظالم و فرصتطلب نجات داد.
امام حسین(ع) الگویی ماندگار برای همه انسانهایی است که جویای حقیقت بوده و میخواهند در این چند روز ناپایدار دنیا کریمانه زندگی کنند.