در این جلسه که با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر غفوری نژاد رئیس واحد مشهد و حجت الاسلام و المسلمین سعیدی فاضل معاون آموزش و پژوهش ایشان و به میزبانی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی برگزار شد، ابتدا حجت الاسلام و المسلمین دکتر غفوری نژاد به معرفی واحد مشهد پرداخت و گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب واحد مشهد از سال 1396 با عقد تفاهم نامه ای با حوزه علمیه خراسان آغاز به کار کرد و حاصل این تفاهم نامه برگزاری 3 دوره دکتری در رشته های شیعه شناسی، وهابیت شناسی و دین پژوهی بود. در سال های بعد به دلیل استقبال طلاب از تحصیل در این دانشگاه، تعداد رشته ها افزایش یافت تا اینکه در سال جاری علاوه بر رشته های غیرحضوری مقطع کارشناسی ارشد، ده رشته حضوری نیز در حال برگزاری است که عناوین این رشته ها عبارتند از: شیعه شناسی، مذاهب اسلامی، ادیان ابراهیمی، مطالعات زنان گرایش زن در اسلام، مطالعات زنان گرایش زن و خانواده، مدیریت، علوم ارتباطات اجتماعی، علوم سیاسی و فقه مقارن و حقوق جزای اسلامی.
ایشان افزود: در حال حاضر رشته های مطالعات زنان، کلام شیعه گرایش امامت و مذاهب کلامی در مقطع دکتری نیز ایجاد و تشکیل شده است.
رئیس واحد مشهد در بخش آخر سخنان خود گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب فعالیت بین المللی گسترده ای دارد و با مراکز علمی و همچنین دانشگاه های متعددی در سراسر جهان از اروپا تا شمال آفریقا و شرق آسیا تفاهم نامه همکاری دارد. این وسعت همکاری سبب شده که این دانشگاه در خارج از کشور شناخته شده تر بوده و تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه بیشتر از دانشجویان ایرانی آن باشد.
حجت الاسلام دعایی مدیر موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی ضمن تشکر از حضور رئیس و معاون دانشگاه ادیان و مذاهب واحد مشهد به معرفی این مرکز پرداخت و گفت: ایده تاسیس این مجموعه پردازش عالی ترین سطح تلقی از دین که تمدن سازی است، می باشد. معنای دین کامل این است که تمام نیازهای پیروانش را در تمام سطوح پاسخ دهد و اسلام توانایی پشتیبانی یک سیستم جامع تمدنی را دارد. ما از سال 1386 برای شناخت ظرفیت دین مبین اسلام برای پشتیبانی یک تمدن فعالیت کرده در مرحله اول اثبات کنیم که اسلام این ظرفیت و توانایی را دارد. در ادامه و برای شکوفا شدن این ظرفیت باید روش تحقیق و پژوهشی طراحی شود که با استفاده از آن بتوان زیرساخت تولید سیستم های تمدنی را ایجاد کرد.
ایشان ادامه داد: در حال حاضر موسسه مطالعات راهبردی، سه ضلع دارد: حوزه علمیه، مرکز تمدن اسلامی و موسسات اقماری که موظفند، تحقیقات و تولیدات علمی این موسسه را تبدیل به محصول کرده و به مخاطبان عرضه کنند.
در این جلسه و بعد از گفتگوهای دو جانبه پیرامون چگونگی همکاری بین دانشگاه واحد مشهد و موسسه مطالعات راهبردی مقرر گردید کمیته ای تخصصی متشکل از دانشگاه واحد مشهد و موسسه مطالعات راهبردی ایجاد و زمینه های همکاری بررسی شود.